Αρχική Ειδήσεις Κώστας Καραγκούνης: Πιέζουμε στην κατεύθυνση ολοκλήρωσης του άξονα Αμβρακία-Άκτιο

Κώστας Καραγκούνης: Πιέζουμε στην κατεύθυνση ολοκλήρωσης του άξονα Αμβρακία-Άκτιο

0

Τις πολιτικές εξελίξεις σχολίασε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης.

Όσον αφορά τον οδικό άξονα Αμβρακία-Άκτιο και την προσπάθεια που γίνεται να ολοκληρωθεί το έργο, ανέφερε ότι τόσο ο Βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς αλλά και οι λοιποί συνάδελφοι από τους όμορους νομούς έχουν κάνει εξαιρετική προσπάθεια, καθώς εκτός από τις ερωτήσεις στην Βουλή, έχουν γίνει και συζητήσεις με τον αρμόδιο υπουργό στην κατεύθυνση ολοκλήρωσης του έργου.

Αυτό αφορά και τον γενικότερο σχεδιασμό της παρα-Ιόνιας οδού, καθώς δεν είναι μόνο η σύνδεση με την Λευκάδα, αλλά με ένα μεγάλο αεροδρόμιο όπως το Άκτιο, καθώς το επόμενο βήμα είναι η σύνδεση με το λιμάνι του Αστακού, μια πολύ σημαντική διέξοδος για την ανάπτυξη, της Δυτικής Ελλάδας-Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και της Λευκάδας.

Τα έργα έχουν καθυστερήσει πολύ και πρέπει να τελειώσουν, η προσπάθεια που ξεκίνησε το 2013, ήταν να ξεμπλοκάρουν βαλτωμένα έργα και να βρεθεί η χρηματοδότηση τους από τα Ευρωπαϊκά ταμεία, τα τελευταία δυο χρόνια οι καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν πληρώθηκαν πολύ πιο ακριβά τα έργα, πάνω από 500.000 ευρώ, κάτι που η Νέα Δημοκρατία έχει καταγγείλει, ενώ το ζήτημα των διοδίων απασχολεί τον κόσμο ιδιαίτερα, καθώς είναι υψηλό κόστος.

Σχολιάζοντας την συζήτηση των νέων μέτρων που ψηφίζονται σήμερα στο Ελληνικό κοινοβούλιο, είπε ότι η πραγματικότητα λέει ότι το νέο Μνημόνιο που υπογράφεται, έχει την πρωτοτυπία να έχει μέτρα, αλλά όχι χρήματα, είναι το χειρότερο και το πιο βαρύ, κοινωνικά πιο άδικο τα τελευταία 7-8 χρόνια της κρίσης.

Η μεσαία τάξη κατά βάση ισοπεδώνεται, τα βάρη πηγαίνουν προς τα ασθενέστερα σώματα, καθώς τα μέτρα που έχουν παρθεί με τα δυο μνημόνια είναι 14,2 δις. Εκεί που θα έσκιζαν τα Μνημόνια έφεραν μέτρα 14,2 δις ευρώ, εκεί που θα έδιναν 12,5 δις με το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, φέρνουν 2,2 δις παραπάνω, τα μέτρα είναι όχι 3,6 δις που προϋπολόγιζαν αλλά 5 δις ευρώ, καθώς μεσοσταθμικά θα πρέπει να ξέρουν οι συνταξιούχοι ότι θα χάσουν από 2 ή 3 συντάξεις, για τους περισσότερους θα είναι μείωση 9% δηλαδή μια σύνταξη και για κάποιους δυο με τρεις συντάξεις.
Εάν στους συνταξιούχους μπει και η μείωση του αφορολογήτου, μιλάμε και για χαμό τρίτης σύνταξης.
1,3 εκατομμύρια ελ. Επαγγελματίες και αγρότες για πρώτη φορά θα πληρώσουν βαρύ φόρο και πάνω από 1,4 εκατομμύριο συμπολίτες μας θα πληρώσουν παραπάνω εισφορές.
Το μείγμα οικονομικής κατεύθυνσης είναι περικοπές, φόροι, δυσβάσταχτες ασφαλιστικές εισφορές και το ερώτημα είναι αν αυτό οδηγεί κάπου, στην έξοδο από το Μνημόνιο, ή μας βάζουν σε ένα φαύλο μνημονιακό κύκλο, στο να ζητάμε συνέχεια δανεικά.

Ο ίδιος μάλιστα πριν από περίπου οκτώ μήνες απαντώντας σε ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου αν πρόκειται να έρθει και 4ο Μνημόνιο στην χώρα μας, είχε πει ότι ήδη γράφεται και αυτό το είπε όχι γιατί ήταν προφήτης, αλλά αξιολογώντας την πολιτική της κυβέρνησης, η οποία δεν στηρίζεται σε πλεονάσματα με ανάπτυξη, αλλά στην λογική περικοπών και φόρων, που θα φέρουν νέα μέτρα.

Πηγή: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΜια λαμπρή τελετή στην Βουλή για την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα
Επόμενο άρθροΔιαθέσιμα και online τα σκίτσα του Λευκαδίτη Κώστα Σκλαβενίτη