Αρχική Ειδήσεις Κώστας Βλάχος: Ελπίζουμε σύντομα να έχει η Λευκάδα Υδατοδρόμιο

Κώστας Βλάχος: Ελπίζουμε σύντομα να έχει η Λευκάδα Υδατοδρόμιο

0

Με αφορμή τις ενέργειες που γίνονται από την Περιφέρεια για τις μελέτες για τα υδατοδρόμια στο Ιόνιο, καθώς και το υδατοδρόμιο στην Λευκάδα, η δημοτική σύμβουλος Ασπασία Γληγόρη ρώτησε τον πρόεδρο του Λιμενικού ταμείου ποιες ενέργειες γίνονται προς την κατεύθυνση της αδειοδότησης.

Ο κύριος Βλάχος στην απάντηση του ανέφερε ότι εδώ και περίπου δυο χρόνια ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γαλιατσάτος ζήτησε να κινηθούν οι διαδικασίες για να γίνει υδατοδρόμιο και στην Λευκάδα.

Το Λιμενικό Ταμείο ανταποκρίθηκε άμεσα και η διαδικασία ξεκίνησε, καθώς και ένα τρίγωνο μεταξύ Λευκάδας-Υπουργείου Ναυτιλίας και Περιφέρειας, για να δουν πως θα συνταχτεί η προγραμματική σύμβαση, η οποία έχει διορθωθεί γύρω στις έξι με επτά φορές, όπως είπε.

Τελικά συμφώνησαν καθώς το Υπουργείο είχε άλλη γνώμη και ήθελε να πάει με τους Νόμους του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, η Περιφέρεια ήθελε να πάει με τον Καλλικράτη, τελικά επικράτησε αρχικά ένα μπλέξιμο ωστόσο βρέθηκε μια λύση.

Η πρόταση που έχουμε πάρει σαν ΔΣ εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, καθώς και από την Περιφέρεια.

Ο κύριος Βλάχος πριν από τρεις μήνες υπέγραψε με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων την προγραμματική σύμβαση καθώς την επόμενη εβδομάδα στο συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου θα συζητηθεί και η συγκρότηση μιας τριμελούς επιτροπής που θα αποτελείται από δυο μέλη από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, έναν Μηχανικό από τον δήμο, και ένα μέλος από την Περιφέρεια που θα είναι πρόεδρος.

Αυτή η επιτροπή σε συνεννόηση με την Περιφέρεια η οποία θα καλύψει όλο το γραφειοκρατικό κομμάτι των αδειοδοτήσεων καθώς και το που θα πάει το Υδατοδρόμιο, καθώς δεν είναι απαραίτητο να είναι μέσα στην πόλη, αλλά σε ένα άλλο λιμάνι υπό τον έλεγχο του Λιμενικού ταμείου (Νυδρί-Βασιλική κ.α), ώστε να φτάσουμε στο σημείο το δημοτικό λιμενικό ταμείο να πάρει άδεια να εκμεταλλεύεται τον χώρο που θα παραχωρεί σε κάποια εταιρεία που θα προκύψει έπειτα από δημοπρασία να αναλάβει την λειτουργία του.

«Αυτό το κομμάτι δεν ήταν εύκολο, ανέφερε καθώς υπήρχαν και άλλες ενδιαφερόμενες εταιρείες, οι οποίες ήθελαν να αναλάβουν την όλη ιστορία με την προϋπόθεση η άδεια να βγει στο όνομα τους και αυτό σήμαινε ότι θα παίζαμε με το παιχνίδι της εταιρείας, ενώ τώρα το Λιμενικό Ταμείο έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στους όρους της δημοπρασίας, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Από την πλευρά του το Λιμενικό ταμείο έκανε ότι έπρεπε και τώρα είναι η σειρά της Περιφέρειας να αναθέσει σε μελετητές να τρέξουν, ώστε το συντομότερο να βγει η άδεια στο όνομα του Λιμενικού Ταμείου και να προχωρήσει η εκδήλωση ενδιαφέροντος για την δημοπρασία.

Το που θα γίνει και σε ποιο μέρος, θα το αποφασίσει ο μελετητής σε συνεννόηση και με το Λιμεναρχείο Λευκάδας το οποίο θα έχει αποφασιστικό ρόλο με την ελπίδα να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν.

Πηγή: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΠανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Αγίας Φοίβης στο Πινακοχώρι
Επόμενο άρθροΒίντεο από την Γιορτή Τρύγου και Κρασιού στην Απόλπαινα