Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Κυριάκος Μητσοτάκης: Για εμάς η υποθαλάσσια ζεύξη της Λευκάδας είναι απόλυτη προτεραιότητα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Για εμάς η υποθαλάσσια ζεύξη της Λευκάδας είναι απόλυτη προτεραιότητα

0

Η Λευκάδα κυριάρχησε σε επίπεδο ανακοινώσεων για τα αναπτυξιακά έργα που χρειάζεται το νησί και θα δρομολογήσει η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση, στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κέρκυρα, με την οποία έκλεισε ο κύκλος των αναπτυξιακών συνεδρίων που πραγματοποίησε η ΝΔ στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων του κόμματος.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στη διάρκεια της ομιλίας του, μπορεί να μην κατέθεσε τα αποτελέσματα των συνεδρίων και τις δράσεις που θα αναλάβει η ΝΔ για την ανάπτυξη στα τέσσερα μεγάλα νησιά του Ιονίου, έκανε ωστόσο ιδιαίτερη αναφορά στη Λευκάδα, δεσμευόμενος μάλιστα για τη ζεύξη της Λευκάδας, με υποθαλάσσια κατασκευή.

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου του Βουλευτή Λευκάδας κ. Αθανάσιου Καββαδά:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Για εμάς η υποθαλάσσια ζεύξη της Λευκάδας με την Ηπειρωτική Δυτική Ελλάδα είναι απόλυτη προτεραιότητα.

Για τη δημιουργία υποθαλάσσιας ζεύξης που θα ενώνει τη Λευκάδα με την Ηπειρωτική Ελλάδα δεσμεύτηκε ο πρόεδρος τη Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, από το συνέδριο «Ιόνιες Ημέρες Ανάπτυξης» στην Κέρκυρα, με το οποίο ολοκληρώθηκε ο κύκλος συνεδρίων της ΝΔ για την ανάπτυξη της περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

«Δεν θα συνοψίσω σήμερα τα συμπεράσματα στα οποία έχουμε καταλήξει για όλα τα υπόλοιπα νησιά. Θα πω μόνο για τη Λευκάδα: Ότι για εμάς η υποθαλάσσια ζεύξη της Λευκάδας με την Ηπειρωτική Δυτική Ελλάδα είναι απόλυτη προτεραιότητα. Το έργο αυτό θα δρομολογηθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης αποδεχόμενος την εισήγηση του βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά, να συμπεριληφθεί το έργο της ζεύξης στον κεντρικό σχεδιασμό αναπτυξιακών υποδομών της Νέας Δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο χάραξης μιας πολιτικής για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού ο πρόεδρος της ΝΔ από το συνέδριο της Κέρκυρας ανέπτυξε τις σκέψεις του για την ανάπτυξη μαρινών σε όλο το Ιόνιο και τη Λευκάδα.

«Υπάρχει σημαντικός αριθμός διερχόμενων σκαφών, τα οποία δεν μπορούν να ελλιμενιστούν γιατί δεν έχουμε αρκετές θέσεις στις μαρίνες μας. Αυτό φυσικά είναι κάτι το οποίο αφορά και την Κέρκυρα και τη Λευκάδα. Χρειαζόμαστε περισσότερα κίνητρα και απλούστερες αδειοδοτικές διαδικασίες για να φτιάξουμε περισσότερες μαρίνες, να αξιοποιήσουμε αυτού του είδους τον τουρισμό, ο οποίος αφήνει πολλά χρήματα στον τόπο. Και ειδικά τα Ιόνια είναι σε ιδιαίτερα θετική θέση. Έχουν μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα σε αυτό το κομμάτι του τουρισμού».

Αυτονόητη ήταν η αναφορά του κ. Μητσοτάκη, στην ανάγκη ολοκλήρωσης των οδικών αξόνων που οδηγούν στη Λευκάδα, ώστε να μπορούμε να μιλάμε για έναν ουσιαστικό και ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχεδιασμό του νησιού.

«Και φυσικά εκτιμώ ότι εμείς θα είμαστε αυτοί οι οποίοι τελικά θα ολοκληρώσουμε και το κομμάτι της Αμβρακίας Οδού, έτσι ώστε να αποκτήσει η Λευκάδα πιο εύκολη πρόσβαση και απ’ ευθείας επαφή με την Ιόνια Οδό, χωρίς να χρειάζεται να περνάμε από έναν δρόμο ο οποίος είναι και επικίνδυνος και βαθιά προβληματικός. Θα έχουμε όμως την ευκαιρία -και θα έχω την ευκαιρία επισκεπτόμενος και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου- να παρουσιάσω πιο αναλυτικά τις σκέψεις μας για συγκεκριμένα έργα αιχμής και συγκεκριμένες αναπτυξιακές προτεραιότητες και στη Ζάκυνθο και στην Κεφαλλονιά και στη Λευκάδα και φυσικά στην Κέρκυρα όταν θα ξανάρθω. Διότι, για εμάς, τα Ιόνια είναι περιφέρεια αιχμής».

Με τις δεσμεύσεις του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την ολοκλήρωση των συνεδρίων «Ιόνιες Ημέρες Ανάπτυξης» στα νησιά του Ιονίου, αποδεικνύεται ότι η Νέα Δημοκρατία αφουγκράζεται τις τοπικές κοινωνίες και τις ανάγκες τους και με βάση αυτές σχεδιάζει την επόμενη ημέρα, που ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει να της εμπιστευτεί τις τύχες της χώρας.

Χωρίς μεγάλα λόγια και υποσχέσεις, με πρόγραμμα και στόχο και κυρίως με υγιείς βάσεις για την ανάπτυξη σε κάθε νησί των Ιονίων και σε κάθε τόπο της χώρας μας,  ξεχωριστά.

Για να διαβάσετε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κέρκυρα πατήστε εδώ

Για να δείτε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κέρκυρα πατήστε εδώ (αναφορά στη Ζεύξη και τους οδικούς άξονες στο 28:47΄ και για την κατασκευή μαρινών σκαφών στο 21:00΄)

Προηγούμενο άρθροΣυμμετοχή του Χορευτικού Ομίλου Λευκάδας (Χ.Ο.Λ.) σε πολιτιστικό φεστιβάλ
Επόμενο άρθροΕκλογές στην Ένωση Αστυνομικών Λευκάδας