Αρχική Top Stories Leader Αναπτυξιακή: 162.000 ευρώ ζητάει ο Φίλιππος Μεσσήνης με αγωγή

Leader Αναπτυξιακή: 162.000 ευρώ ζητάει ο Φίλιππος Μεσσήνης με αγωγή

0

Το θέμα της αναπτυξιακής Leader αναπτυξιακής συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Λευκάδας, καθώς πάρθηκε απόφαση σύγκλισης έκτακτης γενικής συνέλευσης με μοναδικό θέμα τον ορισμό δικηγόρου για εκπροσώπηση της ως άνω εταιρείας ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λευκάδας στην δικάσιμο 7-4-2017 ή σε άλλη μετ΄αναβολή ή ματαίωση δικάσιμο κατά της αγωγής του Φίλιππου Μεσσήνη εναντίον της LEADER ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ Α.Ε.

Στην εισήγηση του ο Μάρκος Νικητάκης ανέφερε ότι η εταιρεία είναι υπό εκκαθάριση στο Πολυμελές  Λευκάδας και εκκρεμεί μια απόφαση για ορισμό διοίκησης από το Μονομελές.

Ο Δήμος Λευκάδας επειδή η δικάσιμος είναι 7-4-2017 θα πρέπει κάπως να εκπροσωπηθεί στο Leader είτε από τους μεγαλομετόχους όπως ΔΗΜΟΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ-ΠΕΔΙΝ, είτε από την Leader μέσω μιας γενικής συνέλευσης να ορίσει δικηγόρο να την εκπροσωπήσει, εκφράζοντας παράλληλα την απορία του πως νομικά μια υπο διάλυση εταιρεία μπορεί να ορίσει δικηγόρο.

Η νομικός του δήμου κυρία Καρύδη, έκανε μια ιστορική αναδρομή στην Leader, καθώς αναμένεται λύση και εκκαθάριση από το πολυμελές και είναι σε εξέλιξη για την λύση αυτής, καθώς συζητήθηκε το δικαστήριο στις 14-10-2016 και ακόμα εκκρεμεί η απόφαση.

Την χρονική εκείνη στιγμή ο Φίλιππος Μεσσήνης άσκησε παρέμβαση υπερ αυτής της δίκης να μην λυθεί η Leader  και παράλληλα άσκησε και ενώπιων του Μονομελούς αίτηση για προσωρινή διοικούσα επιτροπή της ΑΕ.

Επίσης ανέφερε ότι από το 2010 η εταιρεία έχει να καταθέσει ισολογισμό, με τις δραστηριότητες της να έχουν σταματήσει από τότε και να μην υπάρχει καμία δραστηριότητα, με τον εγγυητή το Ελληνικό Δημόσιο να έχει αποσύρει την εγγυητική επιστολή υπέρ της ένα ποσό των 80.000, καθώς μετά από έλεγχο των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης βρέθηκαν διαχειριστικές ατασθαλίες και ποινικά κολάσιμα πράξεις οι οποίες ερευνώνται από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λευκάδας, που κάποια στιγμή θα αποδώσει ευθύνες και κατηγορίες σε διαχειριστές και διευθύνοντες συμβούλους της Leader, με την συμφερότερη σε αυτές τις περιπτώσεις  λύσης είναι η εκκαθάριση της, ώστε αν δύναται να αποδοθούν κάποιες οικονομικές υποχρεώσεις και να ολοκληρωθεί η λύση αυτής.

Ωστόσο ο κύριος Μεσσήνης ο οποίος τα τελευταία χρόνια που δραστηριοποιείτο η εταιρεία στρέφεται κατά αυτής και ζητάει δεδουλευμένους μισθούς από την εταιρεία μέχρι και το 2015, όταν η εταιρεία δεν είχε καμία δραστηριότητα. Ωστόσο ζητά μεγάλη αποζημίωση και αν δεν εκπροσωπηθεί η Leader με κάποιο τρόπο ενώπιον του Μονομελούς πρωτοδικείου, είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι η απόφαση θα εκδοθεί υπέρ του όταν ερημοδικήσει η Leader.

Πρέπει με κάθε τρόπο να εκπροσωπηθεί και επειδή δεν υπάρχει πλέον Δ.Σ η μόνη περίπτωση είναι να συγκληθούν οι μέτοχοι, ένας εκ των οποίων με μεγάλο ποσοστό είναι ο Δήμος Λευκάδας να συζητήσει το μοναδικό θέμα της εκπροσώπησης του για να μην ερημοδικήσει με δυσάρεστα αποτελέσματα.

Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Λευκάδας ανέφερε ότι η υπόθεση του Leader είναι αίμα και πόνος, ενώ είπε ότι ο Δήμος με ομόφωνη απόφαση με την ΠΕΔ και την Περιφέρεια προχώρησαν σε λύση και εκκαθάριση, καθώς θεωρούσαν ότι ήταν μια αδιέξοδη ιστορία, με βάση την οποία δεν θα μπορούσε να σταθεί στα πόδια της, καθώς για την καινούρια χρηματοδοτική περίοδο έχουν ενταχτεί στην ΑΝΙΟΝ, μαζί με Κέρκυρα και Παξούς, για να μπορέσουν να αξιοποιήσουν προγράμματα.

Ο Δήμαρχος αναφερόμενος στην αγωγή του κύριου Μεσσήνη ανέφερε ότι ζητάει 162.000 πλέον ΦΠΑ.

Μάλιστα ο ίδιος ανέφερε ότι ήταν σε συνεδρίαση της ΠΕΔ Ιονίων με το ίδιο ακριβώς θέμα που κατέληξαν στην εισήγηση που είχαν στα χέρια τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς είναι εισήγηση των τριών μετόχων.

Πολύ μεγάλη σημασία για το δικαστήριο έχει ανέφερε, ότι δεν μπορεί να πάμε σε εκκρεμοδικία, καθώς η Leader ως φορέας και όχι ως μεμονωμένοι μέτοχοι, καθώς τότε το δικαστήριο μπορεί να μην δεχτεί να γίνει παρέμβαση, ενώ ως Leader εφόσον εκπροσωπούνται με αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, η οποία θα συγκληθεί, θα μπορεί αυτή η Leader που υφίσταται Νομικά αφού ακόμα δεν υπάρχει λύση και εκκαθάριση να μπορεί να παρέμβει ώστε να μην βρεθεί ένας δικαστής και η αποφασίσει εκκρεμοδικία, με τον Δήμο να βρεθεί με ακόμα ένα φέσι 162.000, που ζητάει ο καθένας πικραμένος που περνάει έξω και νομίζει ότι κάτι έκανε, χαρακτηρίζοντας το θέμα πολύ σοβαρό.

Η κυρία Καρύδη κλήθηκε να απαντήσει και στο ερώτημα της κυρίας Κατωπόδη, ότι σε περίπτωση δικαίωσης από πού θα εισπράξει τα χρήματα, με την ίδια να αναφέρει ότι αν ερημοδικήσει η απόφαση ο κύριος Μεσσήνης θα κερδίσει την δίκη.

Εφόσον ο εκκαθαριστής αποφασίσει την λύση της εταιρείας, που θα οριστεί από το δικαστήριο, θα αποδώσει αυτά που πρέπει να αποδώσει τα χρέη της εταιρείας, εάν όμως δεν έχει να αποδώσει τίποτα δεν θα αποδώσει.

Ωστόσο υπάρχει ο κίνδυνος να υποχρεωθεί να υπάρξει ΔΣ της Leader, με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο με τα χρέη να μετακυλούν σε αυτούς για αυτό και δεν πρέπει η απόφαση να ερημοδικήσει.

Ακούστε ολόκληρη την συζήτηση όπως μεταδόθηκε από τον Prisma 91,6.

Πηγή: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΤηλυκράτης: Πρώτη εντός έδρας ήττα (0-2 από ΑΕ Καραϊσκάκης)
Επόμενο άρθροΙόνια Οδός: Στις 22 Φεβρουαρίου στην κυκλοφορία το Καμπή-Πέρδικα