Αρχική Ειδήσεις Αθλητισμός Λευκαδάρα! Υπέταξε και τον ΠΑΟΚ

Λευκαδάρα! Υπέταξε και τον ΠΑΟΚ

0

Τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη για το Γυναικείο Τμήμα του Συλλόγου μας, το οποίο επικράτησε του αντιστοίχου του ΠΑΟΚ με σκορ 76-62 στο Κλειστό της Λευκάδας.

Η ομάδα μας από την αρχή πήρε το προβάδισμα (16-8 στο 7′ και 20-10 στο τέλος του α΄δεκαλέπτου). Ο επιθετικός οίστρος συνεχίστηκε και στην β΄περίοδο. Η διαφορά έφτασε και στο +17, με την Λύμουρα να μειώνει με ένα τρίποντο πριν την ανάπαυλα (40-26). Στην επίθεση εκπληκτικές οι τρεις Αμερικάνες μας, Ντάναμ, Γουάιτιντ και Όστρια.

Ο Δικέφαλος του Βορρά δεν τα παράτησε και στο γ΄δεκάλεπτο πέτυχε όσους σχεδόν πόντους είχε πετύχει στις δύο πρώτες περιόδους. Η αμυντική ισορροπία της Νίκης διαταράχτηκε, η διαφορά μειώθηκε στους 4 (55-51), όμως η ομάδα μας παρουσιάστηκε ψύχραιμη, με καθοριστικό ένα τρίποντο της Όστρια με το οποίο η Νίκη τελείωσε την γ΄περίοδο προηγούμενη με επτά πόντους.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η διαφορά κυμάνθηκε πάλι γύρω στους 10 πόντους, με τα κορίτσια του Νίκου Δουβίτσα να κατακτούν την όγδοη νίκη τους στο πρωτάθλημα. Χαρακτηριστική σύμπτωση το τελικό σκορ (76-62), το οποίο είναι ίδιο με τη νίκη της ομάδας μας επί του ΠΑΟΚ το 2015, στην πρώτη της χρονιά στην Α1.

Τα δεκάλεπτα: 20-10, 40-26, 58-51, 76-62

ΝΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Δουβίτσας-Ζαβιτσάνος): Τελίδου 7 (1), Τσινέκε 5, Γουάιτιντ 20, Aρώνη Τσαμπούρη, Πολίτη, Ντάναμ 26 (1), Όστρια 16 (2), Τσέρου 2, Κοντογεώργου

ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ (Μασλαρινός-Αγγελίδης): Κωτούλα, Λύμουρα 18 (2), Μαγαλιού 11 (3), Κατσαμούρη, Μάλαρντ 9 (1), Κουλουμπή 2, Στεργίου, Ταρπάγκου 2, Τράντα 4, Λιούις 5, Καρακούλα, Αλμπάνεζ 11 (1)

Νίκος Δουβίτσας: Είχαμε καλό ρυθμό

Ο προπονητής της Νίκης Λευκάδας κ. Νίκος Δουβίτσας έκανε την ακόλουθη δήλωση στο nikilefkadaswbc.gr μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα επί του ΠΑΟΚ στην Λευκάδα:

«Κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση, κυρίως στην επίθεση. Ξέραμε πως ο αντίπαλος στα τελευταία παιχνίδια του έπαιζε όλες τις άμυνες με αλλαγές, τις οποίες τις διαβάσαμε πολύ καλά και είχαμε κάποια εύκολα καλάθια. Τρέξαμε, είχαμε καλό ρυθμό και βγάλαμε αρκετούς αιφνιδιασμούς. Η άμυνά μας δεν καθόλου καλή, κάτι που δεν εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΟΚ, καθώς οι δύο ψηλές του ήταν άστοχες.

Είναι μια σημαντική επιτυχία για εμάς, καθώς ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που παίζει πολύ καλό μπάσκετ. Του εύχομαι καλή συνέχεια.  Εμείς έχουμε βρει το ρυθμό μας, με καλές εμφανίσεις και αποδείχθηκε αυτό και σήμερα. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε γιατί έχουμε μπροστά μας δύσκολα παιχνίδια»

Προηγούμενο άρθροΔύο συλλήψεις στη Λευκάδα
Επόμενο άρθροΚούλουμα στη Νικιάνα