Αρχική Top Stories Με τον ΕΟΣ Πρέβεζας στα βουνά του Πόντου

Με τον ΕΟΣ Πρέβεζας στα βουνά του Πόντου

0

eos-prevezas

Οροσειρά Kackar 3937 m, 15-23 Αυγούστου 2015.

Ο ΕΟΣ Πρέβεζας πραγματοποίησε την προγραμματισμένη εξόρμηση στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στα βουνά του Πόντου (οροσειρά  Kackar 3937 m) από 15 έως 23 Αυγούστου 2015.

Η εξόρμηση ήταν ιδέα του εφόρου του συλλόγου, Βασίλη Αθανασιάδη, που σχεδίασε και οργάνωσε με πολύ κόπο όλες τις λεπτομέρειες.

Για να πραγματοποιηθεί η αποστολή προβλέπονταν συμμετοχή εφτά ατόμων τουλάχιστον.

Έτσι στη παρέα του ΕΟΣ Πρέβεζας (Γιάννης Ζέρβας, Βασίλης Αθανασιάδης και Στέφανος Κατηφόρης) προστέθηκαν και τα μέλη από τον ΕΟΣ Ιωαννίνων (Αγγέλα Χατζηαθανασίου) από τον ΕΟΣ Βόλου (Παναγιώτης Πλαγιεράς) και από τον ΣΕΟ Θεσσαλονίκης  (ο Δημήτρης και η Μένια  Μπαλντουμη).

Μας δόθηκε η ευκαιρία με ιδιαίτερη συγκίνηση να επισκεφτούμε το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, το πασίγνωστο χριστιανικό ορθόδοξο μοναστήρι κοντά στην Τραπεζούντα σύμβολο επί 16 αιώνες του Ποντιακού Ελληνισμού που σήμερα λειτουργεί ως μουσείο καθώς και το ναό της Αγίας Σοφίας στην Τραπεζούντα που τώρα είναι τζαμί.

Η ανάβαση ξεκίνησε από το χωριό Yukari Kavrun 2300μ. Εκεί συναντηθήκαμε με τους βοηθούς μας, τακτοποιήσαμε εφόδια και τρόφιμα στα μουλάρια και ξεκινήσαμε την δύσκολη πορεία προς την κορυφή.

Ο σχεδιασμός περιελάμβανε τέσσερις διανυκτερεύσεις σε σκηνές καθώς στην περιοχή δεν υπάρχουν καταφύγια.

Πολύ όμορφα τοπία πάνω από τα σύννεφα, λίμνες πάνω από τα 3000 μέτρα και με την πανέμορφη λίμνη Ντενίζ να κόβει την ανάσα, απομεινάρι της εποχής των παγετώνων, όπως όλες οι ορεινές λίμνες που συναντήσαμε. Νερά και ρυάκια καθ΄ όλη τη διαδρομή και ο ήχος τους νανούρισμα το βράδυ σε κάθε κατασκήνωση.

Μια καταπληκτική εμπειρία ορεινής νομαδικής διαβίωσης απομονωμένοι σε βουνά όπου ο χρόνος έχει σταματήσει πολλές δεκαετίες πίσω και με την πραγματοποίηση μιας επίπονης ανάβασης στα 3937 μέτρα όπου υψώσαμε την Ελληνική σημαία.

Κείμενο: Στέφανος Κατηφόρης

Προηγούμενο άρθροΤα αποτελέσματα του Σαββάτου στο Κύπελλο ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας
Επόμενο άρθροΜια ακόμη «Κατασκήνωση στην Πόλη» πέρασε στις καρδιές μας…