Αρχική Ειδήσεις Αθλητισμός Μια μεγάλη έρευνα για το ποδόσφαιρο στην Ήπειρο και στην Λευκάδα

Μια μεγάλη έρευνα για το ποδόσφαιρο στην Ήπειρο και στην Λευκάδα

1

pas 2014

Όλα τα σωματεία που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι η σημαία του ποδοσφαίρου στην Ήπειρο

ΕΡΕΥΝΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ήπειρος των εθνικών ευεργετών, των γραμμάτων, των τεχνών, της ιστορικής παράδοσης αλλά και του ποδοσφαίρου!
Με το τελευταίο κομμάτι θα ασχοληθούμε σήμερα κάνοντας μια σύντομη αναφορά στον ποδοσφαιρικό χάρτη αυτής της ευαίσθητης αλλά και σημαντικής περιοχής της χώρας μας, που λέγεται Ήπειρος. Θα παρουσιάσουμε την ποδοσφαιρική ταυτότητα των 4 νομών, όπου στη σαιζόν 2014-2015 σε επίπεδο εθνικών κατηγοριών, έχουν να επιδείξουν στην σούπερ λίγκα τον ΠΑΣ Γιάννινα, στη Γ’ Εθνική την ιστορική Αναγέννηση Άρτας, τον Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας, την Α. Ε. Καραϊσκάκης και τον Εθνικό Φιλιππιάδας, ενώ στα τοπικά πρωταθλήματα των 4 Ενώσεων συμμετέχουν 173 ερασιτεχνικά σωματεία.
Ήτοι 82 στην ΕΠΣ Ηπείρου (Γιάννινα), 32 στην ΕΠΣ Άρτας, 39 στην ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας και 20 στην ΕΠΣ Θεσπρωτίας. Με μια υποσημείωση ότι ποδοσφαιρικά συμπεριλαμβάνεται η Λευκάδα στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ηπείρου, που έχει την ίδια Ένωση με την Πρέβεζα και στα πρωταθλήματα αυτής της Ένωσης συμμετέχουν και οι ομάδες από την επαρχία Βόνιτσας που γεωγραφικά ανήκει στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Και δεν ξέρουμε αν υπάρχει προηγούμενο άλλης Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων στην Ελλάδα που στα πρωταθλήματά της να συμμετέχουν ομάδες από τρεις νομούς, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση με την ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας.

Από την παράθεση των παραπάνω στοιχείων, γίνεται αντιληπτό, ότι με 1 ομάδα στη σούπερ λίγκα, 4 στη Γ’ Εθνική και 173 στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, η ποδοσφαιρική δυναμική της Ηπείρου δεν περνά απαρατήρητη, αλλά τουναντίον είναι ιδιαίτερα σημαντική. Αν δούμε και την ανθρωπογεωγραφία του Ηπειρωτικού ποδοσφαίρου, χιλιάδες άνθρωποι κάθε Σαββατοκύριακο, κινούνται στην τροχιά της στρογγυλής θεάς, είτε είναι παίκτες, είτε προπονητές, είτε ρέφερι, είτε παράγοντες ή φίλαθλοι.

 

Τα 173 ερασιτεχνικά σωματεία είναι διάσπαρτα σε κάθε γωνιά αυτής της βλογημένης γης, ακόμα και σε περιοχές ερημωμένες και κάθε Σαββατοκύριακο με τους αγώνες που γίνονται, δίνουν μια ζωντάνια στα χωριά, ένα ενδιαφέρον, που σπάει τη μονοτονία των υπόλοιπων ημερών, εκεί που ζούνε συνήθως άνθρωποι της τρίτης ηλικίας. Αν υπολογίσουμε ότι σε κάθε σωματείο ενεργοποιούνται τουλάχιστον 35 άνθρωποι που έχουν κάποιον ρόλο σαν προπονητές, παίκτες, διοικούντες, τότε στα 173 σωματεία της Ηπείρου έχουν ενεργό ρόλο 6.055 άνθρωποι! Αν στο ρόστερ κάθε ομάδας είναι 25 παίκτες, τότε στην Ήπειρο έχουμε 4325 εν ενεργεία ποδοσφαιριστές! Και αν υπολογίσουμε έτσι χοντρικά, κάθε σωματείο να έχει 100 φιλάθλους (κατοίκους χωριών που εδρεύουν οι ομάδες και άλλους που μπορεί να μένουν σε πόλεις αλλά έχουν το συναισθηματικό δέσιμο με τον τόπο καταγωγής, γονείς, φίλοι, συγγενείς των παικτών), άλλοι 17.300 άνθρωποι παρακολουθούν τους αγώνες έξω από τα σύρματα της περίφραξης ή ενδιαφέρονται να μάθουν τα νέα για τις ομάδες τους.

Ο κάθε πολίτης, μπορεί να υποστηρίζει κάποια μεγάλη ομάδα της αρεσκείας του, μπορεί να υποστηρίζει την ομάδα που πρεσβεύει την περιοχή ή το νόμο του (ΠΑΣ, Αναγέννηση Άρτας, Θεσπρωτός, Πρέβεζα, Τηλυκράτης κλπ) αλλά δεν παύει να ενδιαφέρεται και για την ομάδα του χωριού του. Εκεί που μπορεί να παίζει ο φίλος, ο συμμαθητής, ο συγγενής, ο χωριανός, ο γείτονας… Εδώ φαίνεται και η κοινωνική διάσταση του ποδοσφαίρου.

Σημαία είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα

Ας ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι μας από τα Γιάννινα, όπου κυρίαρχη θέση κατέχει ο θρυλικός ΠΑΣ Γιάννινα, γνωστός και ως «Άγιαξ της Ηπείρου». Δεν χρειάζονται συστάσεις για την ταυτότητά του. Είναι μια από τις μεγάλες ποδοσφαιρικές δυνάμεις της περιφέρειας που εκπροσωπεί όχι μόνο τα Γιάννινα αλλά ολόκληρη την Ήπειρο και επί πολλά χρόνια και την Βορειοδυτική Ελλάδα. Είναι δε σημείο αναφοράς και των απανταχού γης Ηπειρωτών. Η επιγραφή «Άπει Ρωτάν» που είναι στο σήμα του μαζί με τον ταύρο, ήταν από αρχαίο νόμισμα της Ηπείρου και σημαίνει «Των Ηπειρωτών». Ο ΠΑΣ θα προσπαθήσει και στη νέα σαιζόν να παραμείνει στη σούπερ λίγκα, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν γενικότερα. Ο δρόμος αυτός δεν είναι εύκολος. Είναι ανηφορικός, δύσβατος, αλλά ο «Άγιαξ» με το δυναμικό που διαθέτει, μπορεί να κάνει την υπέρβαση. Αυτό που πέτυχε τα τελευταία χρόνια, ήταν ότι κατάφερε να σταθεροποιηθεί στη σούπερ λίγκα και φέτος είναι ο 4ος συνεχόμενος χρόνος στην κατηγορία αυτή. Ενώ από 1987 μέχρι το 2011 είχε μια πορεία «ασανσέρ», ανεβαίνοντας τη μια χρονιά και πέφτοντας την άλλη. Για τον ΠΑΣ δεν θα πούμε περισσότερα, γιατί θέλουμε να δώσουμε περισσότερο χώρο και να φωτίσουμε τους αφανείς ήρωες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Κάτω από τον ΠΑΣ σε επίπεδο εθνικών κατηγοριών, δεν υπάρχει άλλη ομάδα, αφού η Δόξα Κρανούλας υποβιβάστηκε και στα μπαράζ ανόδου πέρσι δεν τα κατάφερε ο Α. Ο. Ανατολής.

82 σωματεία στην Ε.Π.Σ Ηπείρου

Η ΕΠΣ Ηπείρου ιδρύθηκε το 1952 και παλιότερα κάλυπτε όλη την Ήπειρο και τη Λευκάδα, μέχρι την Αμφιλοχία και γι’ αυτό έχει αυτό το όνομα. Στο δυναμικό της είναι πάνω από 90 σωματεία, αλλά φέτος συμμετέχουν στα 3 πρωταθλήματα 82 ομάδες. Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣ Ηπείρου είναι ο Κώστας Βρακάς και μέλη (με διάφορες ιδιότητες) οι: Βασίλης Ευθυμίου, Νικόλαος Μπαράτσας, Λάζαρος Κιτσάκης, Μιχάλης Στέφος, Κωνσταντίνος Αυδής, Κωνσταντίνος Λιανός, Παναγιώτης Γκόλιας, Παναγιώτης Δαβής, Αριστείδης Παππάς, Ηλίας Φίλος. Το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας γίνεται φέτος σε ένα όμιλο 18 ομάδων, οι οποίες είναι: Θρίαμβος Σερβιανών, ΠΑΣ Κάστρου, Α. Ο. Κόντσικας, ΠΑΟ Κρύας, ΠΑΟ Κουτσελιού, Δόξα Κρανούλας, Καλπάκι, Τιτάν Λογγάδων, Θύελλα Ελεούσας, Πασσαρών Ροδοτοπίου, Πίνδος Κόνιτσας, Α. Ο. Βελισσαρίου, Α. Ε. Μικρασιατών, Α. Ο. Ανατολής, ΠΑΣ Αγίας Μαρίνας, Πωγωνάτος Δελβινακίου, Α. Ε. Χουλιαράδων, Προοδευτική Περάματος. Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος έγινε στις 6 Σεπτεμβρίου και στις 5 πρώτες αγωνιστικές που έγιναν μέχρι τώρα την παράσταση έκλεψε η νεοφώτιστη Α. Ε. Χουλιαράδων που είναι στην 1η θέση με 12 βαθμούς έναντι 11 βαθμών που έχουν Βελισσάριο και Σερβιανά. Πρώτος σκόρερ είναι ο Θανάσης των Σερβιανών με 6 γκολ και ακολουθούν Μπάφας (Πέραμα), Παπαγεωργίου (Ροδοτόπι) με 5 γκολ.

Δύο όμιλοι στη Β’ κατηγορία

Το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας της ΕΠΣΗΠ διεξάγεται σε δύο ομίλους των 18 ομάδων ανά όμιλο. Στο 1ο όμιλο είναι οι ομάδες: Αστέρας Αμφιθέας, Αμπελόκηποι, Ζωοδόχος, Αετός Νήσου, Α. Ο. Σταυρακίου, Ατρόμητος ’95, ΑΠΟΕΛ, Περίβλεπτος, Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου, Αλμυρός Βουνοπλαγιάς, Α. Ε. Λαψίστας, ΠΑΟ Κόνιτσας, Πανζαγορισιακός, ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου, Αετός Πρωτόπαππα, Α. Ε. Καρυών, Πεντέλη, Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά. Οι αγώνες ξεκίνησαν στις 6 Σεπτεμβρίου και σε σύνολο 5 αγώνων στην πρώτη θέση είναι Αμπελόκηποι και Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου με 15 βαθμούς, ενώ με 13 βαθμούς είναι ο Α. Ο. Σταυρακίου. Στον πίνακα των σκόρερ προηγείται ο Σωτήρης Κίτσιος (Αμπελόκηποι με 10 γκολ).
Ο 2ος όμιλος αποτελείται από τις ομάδες: Α. Ε. Πλατανιάς, Αετός Αετορράχης, ΠΑΣ Μέτσοβο, Αγροτικός Καστρίτσας, Α. Ε. Δαφνούλας, Θύελλα Κατσικά, Επισκοπικό, Παντελεήμων Δροσοχωρίου, Ολυμπιακός Βοτανικού, Αμπελιά, Αετός Χαροκοπίου, Πεδινή, Βαρυάδες, Κοσμηρά, Μηλιά Μετσόβου, Κένταυρός Μουσιωτίτσας, Σταυραετός Συρράκου, ΠΑΣ Κράψης. Σε σύνολο 4 αγώνων στην πρώτη θέση συγκατοικούν Αμπελιά, Μέτσοβο, Δροσοχώρι με 10 βαθμούς, ενώ με 9 βαθμούς είναι Μουσιωτίτσα και Πλατανιά με 9 βαθμούς. Στον πίνακα των σκόρερ προηγούνται με 5 γκολ ο Μπλέτσος του Μετσόβου και ο Οικονόμου της Αμπελιάς.
Ξεκίνησε και η Γ’ κατηγορία

Η ΕΠΣΗΠ είναι η μοναδική Ένωση στην Ήπειρο που διοργανώνει και πρωτάθλημα Γ’ κατηγορίας και αυτό οφείλεται στο ότι ο νομός Ιωαννίνων είναι μεγαλύτερος σε έκταση και πληθυσμό από τους άλλους τρεις νομούς. Και στους 2 ομίλους έγινε μόνο η πρεμιέρα των αγώνων. Η 2η αγωνιστική ήταν να γίνει το Σαββατοκύριακο που περάσαμε αλλά θα πάει αργότερα. Στον 1ο όμιλο συμμετέχουν οι εξής ομάδες: Δόξα Αναργύρων, Α. Ε. Ρίζας, Α. Σ. Απείθαρχος, Αετός Περιστερίου, Φλόγα Πετσαλίου, Α. Ε. Γιάννενα, Δαβάκης Ασφάκας, Ολυμπιακός Ιωαννίνων, ΠΑΟ Ιωαννίνων, Α. Ο. Ζίτσας, Ηπειρωτικός Μαρμάρων, Α. Ε. Καμποχωρίων, Ραφταναίοι, Αετός Αγίου Ιωάννη. Στον 2ο όμιλο συμμετέχουν οι ομάδες: Πύρρος Μπιζανίου, Μαβίλης Βασιλικής, ΠΑΟ Ηλιόκαλης, Πήγασος Ιωαννίνων, Χαραυγή, Α. Ε. Κραψητών/Καππαδόκων, Χρυσοβίτσα, Αναγέννηση Ελληνικού, Αχέρων Ρωμανού, Μουζακαίοι, ΠΑΣ Πηγών Λούρου, Πύρρος Βοτονοσίου, Α. Ε. Πραμάντων, Σιστρούνι.

Επέστρεψε η θρυλική Αναγέννηση

Ο νομός Άρτας εκπροσωπείται στη Γ’ Εθνική από την θρυλική Αναγέννηση και από την φιλόδοξη Α. Ε. Καραϊσκάκης. Εδώ να σημειώσουμε, ότι αν η Γ’ Εθνική θεωρηθεί σαν μια εθνική κατηγορία, τότε για πρώτη φορά θα έχει η Άρτα δύο ομάδες που θα είναι και αντίπαλες. Πριν ιδρυθεί η Αναγέννηση το 1960, οι τότε ομάδες Αετός, Παναμβρακικός, Ολυμπιακός συμμετείχαν στο πανηπειρωτικό πρωτάθλημα, αφού ακόμα δεν είχε ιδρυθεί η Β’ Εθνική. Στα μετέπειτα χρόνια, στο περιφερειακό πρωτάθλημα της ΕΠΟ συμμετείχαν 2 και 3 ακόμα ομάδες από την Άρτα αλλά ποτέ δύο σε επίπεδο εθνικών κατηγοριών όπως θα είναι φέτος. Η Αναγέννηση επέστρεψε στη Γ’ Εθνική μετά από περιπλάνηση κάποιων χρόνων στα τοπικά πρωταθλήματα. Με σήμα το ιστορικό γεφύρι, φιλοδοξεί να κάνει μια καλή πορεία στη Γ’ Εθνική. Όλο το καλοκαίρι κράτησε χαμηλούς τόνους και ξεκίνησε το πρωτάθλημα με νίκη 3-1 επί του Εθνικού Φιλιππιάδας και με νίκη 2-0 μέσα στα Λευκάδια της Νάουσας. Αποκλείστηκε στο κύπελλο στην παράταση από τη Φιλιππιάδα. Μετά τον ΠΑΣ Γιάννινα η Αναγέννηση έχει την πιο βαριά φανέλα και τη μεγαλύτερη ιστορία στην Ήπειρο, αφού στη δεκαετία του ’70 έφτασε στα πρόθυρα ανόδου στην Α’ Εθνική. Πρόεδρος είναι ο Ηλίας Καρίνος και προπονητής ο Ηλίας Μαγκάκης. Αγωνίζεται στο δημοτικό στάδιο Άρτας. Στο δυναμικό της Αναγέννησης είναι οι εξής ποδοσφαιριστές: ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Γαλάνης, Μπακόλας, Μπαντής, Τσάκαλος. ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Ηλίας, Ηλιόπουλος, Μάρκος, Νικολαίδης, Παπαρούνης, Τρομπούκης. ΜΕΣΟΙ: Βασιλάκης, Γεωργίου, Γούλας, Δημολιάς, Κολιούλης, Μαγκάκης, Μπαλάφας, Νικοπολίδης, Παπαβασιλείου, Τάσσος, Τριαντάφυλλος, Χριστογιάννης. ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Βερλέτης, Λαζαρίδης, Σιδέρης, Σιδηρόπουλος.

Ομάδα μοντέλο η Α. Ε. Καραϊσκάκης

Η Α. Ε. Καραϊσκάκης πέρσι καίτοι αγωνίστηκε στον όμιλο της Πελοποννήσου, ήταν από τις ομάδες που ξεχώρισαν στο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής. Δημιουργήθηκε πριν από 3 χρόνια από τη συνένωση των ομάδων Ομόνοια Πέτρας και Αετός Διασέλου. Εκπροσωπεί τον ορεινό Δήμο Γεώργιος Καραϊσκάκης στα Τζουμέρκα, αλλά αγωνίζεται σε ιδιόκτητο γήπεδο χωρητικότητας 2000 θέσεων που κατασκευάστηκε από τους ανθρώπους της ομάδας στον συνοικισμό Αγίων Αναργύρων της Άρτας. Ψυχή της ομάδας είναι ο Οδυσσέας Δράκος, κατασκευαστής έργων και από τα σημαίνοντα πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας. Προπονητής είναι ο Βασίλης Καλτσής για 2η συνεχόμενη χρονιά. Είναι μια νέα ομάδα που αποπνέει μια διαφορετική αύρα, είναι σε υγιείς βάσεις και όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα λένε ότι είναι ομάδα μοντέλο. Θα είναι από τις ομάδες που θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Ξεκίνησε το πρωτάθλημα στο 2ο όμιλο με ισοπαλία 2-2 στην Ηγουμενίτσα με το Θεσπρωτό και στη συνέχεια κέρδισε 2-1 τον Οικονόμο Τσαριτσάνης. Για το κύπελλο πήρε την πρόκριση κερδίζοντας 1-0 μέσα στην Κοζάνη. Πάμε και στο δυναμικό. ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Γκορτζής, Καραγκούνης, Μολώνης, Μπαγεώργος. ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Αβραμίδης, Κακαβάς, Καλπακούλας, Κορομηλιάς, Μαλάκος, Παναγιώτου, Πέτσας, Φώτης. ΜΕΣΟΙ: Βασίλας, Βασίλιεβιτς, Κατσαρός, Κατσούλας, Κόλλινς, Κυριάκης, Μαργαρίτης, Νταλάκας, Παππάς, Στάντσετιτς, Χούσος. ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Γραβάνης, Δήμος, Καβαλλάρης, Μπαλάφας, Παγώνης, Παπανίκου, Ραμπαβίλας.

Το ερασιτεχνικό στην Άρτα

Το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας στην ΕΠΣ Άρτας γίνεται σε ένα όμιλο των 14 ομάδων και συμμετέχουν οι ομάδες: Δόξα Άρτας, Αχιλλέας Νεοχωρίου, Α. Ε. Ξηροβουνίου, Σκουφάς Κομποτίου, Αμβρακία Κωστακιών, Ηρόδοτος Καλογερικού, Μέλισσα Άρτας, Προοδευτική Γραμμενίτσας, Α.Ο. Κεντρικών Τζουμέρκων, Α. Ο. Φιλοθέης, Α. Ε. Μενιδίου, Παναγροτικός Αγίου Σπυρίδωνα, Φιλέλληλες Πέτα, Α. Ο. Κορφοβουνίου. Έγιναν οι δύο πρώτες αγωνιστικές με τον Α. Ο. Φιλοθέης να είναι στην 1η θέση με 6 βαθμούς.
Το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας που ξεκίνησε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, διεξάγεται σε δύο ομίλους των 9 ομάδων. Στον 1ο όμιλο συμμετέχουν: Άνω Πόλη, Κυράτσα Αγίου Δημητρίου, Διαγόρας Κομμένου, Απόλλων Γλυκορίζου, Άγιοι Ανάργυροι, Α.Σ. Ρακούν, Ολυμπιάδα Αγίας Παρασκευής, Α. Ε. Λουτροτόπου, Α. Ο. Φλωριάδας. Στον 2ο όμιλο συμμετέχουν: Α. Ε. Καμπής, Ερμής Κεραματών, Δίας Κωστακιών, Α. Ε. Κιρκιζάτων, Ολυμπιακός Καλοβάτου, Νίκη Καλαμιάς, Αστέρας Φιλοθέης, Αστέρας Ρόκα, Α. Ο. Γέφυρας Άρτας.
Πρόεδρος στην ΕΠΣ Άρτας είναι ο Θανάσης Τρομπούκης. Στις εκλογές που είχαν γίνει το 2011 είχαν εκλεγεί και οι: Άγγελος Μητσαράς, Δημήτριος Παππάς, Γεώργιος Γρηγορίου, Γεώργιος Γκούντας, Βασίλειος Αθανασίου, Κων/νος Ευταξίας, Αργύριος Μπουζάνης, Δημήτριος Σιμόπουλος, Κων/νος Τσαγκαρέλης, Σπυρίδων Τατσιόπουλος.
Σταθερή αξία ο Εθνικός Φιλιππιάδας

Ο Εθνικός Φιλιππιάδας εκπροσωπεί στη Γ’ Εθνική το νομό Πρέβεζας, αφού υποβιβάστηκαν ο ΠΑΣ Πρέβεζα και ο Κεραυνός Θεσπρωτικού. Η Φιλιππιάδα είναι ποδοσφαιρομάνα, βγάζει παίκτες και ο Εθνικός είναι μια σταθερή ποδοσφαιρική αξία, αφού έχει 6 χρόνια παρουσίας στη Γ’ Εθνική ακόμα και στα χρόνια που η κατηγορία αυτή ήταν καθαρά επαγγελματική. Είναι μια ομάδα με πλούσιο δυναμικό (Γήττας και Μπενίσκος έπαιξαν σε Παναθηναϊκό και Άρη αντίστοιχα και στις μικρές εθνικές ομάδες), έμπειρο προπονητή και με αρκετούς φιλάθλους του πλευρό της. Έχει αρκετές εμπειρίες και παραστάσεις από τη Γ’ Εθνική και αν δέσει καλύτερα το σύνολο, που θέλει κάποιο χρόνο, μπορεί να διεκδικήσει ακόμα και το πρωτάθλημα. Ξεκίνησε με ήττα στην Άρτας από την Αναγέννηση με 3-1 και στη συνέχεια κέρδισε 2-0 τον Οπούντιο Μαρτίνου Φθιώτιδας. Στο κύπελλο απέκλεισε στην παράταση 1-0 την Αναγέννηση Άρτας. Πρόεδρος από τον περασμένο Ιούνιο είναι ο Γιάννης Κόκκαλης και προπονητής ο Γιώργος Γιάννος. Παραθέτουμε και το ρόστερ. ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Σιαράβας, Νικολάου, Παπατσίμπας, Παίδαρος, Βασιλείου. ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Γατσέλος, Διαμαντόπουλος, Πάνος, Ρακόπουλος, Πάνου, Φαρμάκης. ΜΕΣΟΙ: Βέργος, Γήττας, Γιαννούλης, Δάρδας, Ζάχος, Θεοδώρου, Κατσαδούρος, Κολιός Γιώργος και Παναγιώτης, Λέντζος, Σταμούλης, Τσακανίκας. ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Κολιάκης, Λάππας, Μπενίσκος, Νικολάου, Τζιάκος.

Το ερασιτεχνικό σε Πρέβεζα και Λευκάδα

Το πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας στην ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας γίνεται σε ένα όμιλο των 16 ομάδων. Έγιναν οι δύο πρώτες αγωνιστικές. Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας είναι η Δόξα Ωρωπού με 6 βαθμούς. Συμμετέχουν οι ομάδες: Θύελλα Σινώπης, ΠΣ Πρέβεζας, Δόξα Ωρωπού, Α. Ο. Καρυάς, Τηλυκράτης Λευκάδας, Αμβρακικός Βόνιτσας, Α.Ο. Πλαγιάς Αιτ/νίας, Απόλλων Πάργας, Αχέρων Καναλλακίου, Α. Ο. Σύβρου, Κεραυνός Θεσπρωτικού, Πανλευκάδιος, ΠΑΣ Σφακιώτες Λευκάδας, Παλιάμπελα Αιτ/νίας, Α. Ε. Πρέβεζας, Θρίαμβος Λούρου. Το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας ξεκινά στις 12 Οκτωβρίου σε 2 ομίλους των 11 ομάδων ο 1ος και 12 ομάδων ο 2ος. Στον 1ο όμιλο συμμετέχουν: Αυγερινός Μαραντοχωρίου, Οδυσσέας Νυδρίου, ΠΕΑΣ Κατούνας Αιτ/νίας, Α. Ο. Παλαίρου Αιτ/νίας, Αναγέννηση Τσουκαλάδων Λευκάδας, Ερμής Καναλίου Πρέβεζας, Ίωνες Λευκάδας, Μεγανήσι Λευκάδας, Α. Ο. Μύτικα, Α. Ο. Αγίου Πέτρου, Άρης Πρέβεζας. Στον 2ο όμιλο συμμετέχουν: Ηρακλής Αγίου Γεωργίου, Π.Σ. Φιλιππιάδας, Ένωση Πάργας, Νίκη Στεφάνης, Λάκκα Σουλίου, ΑΕΚ Αρχαγγέλου, Αναγέννηση Αχερουσίας, Αστέρας Ανθούσας Πάργας, Α. Ο. Φιλιππιάδας, ΑΕΝ Σαμψούντας Πρέβεζας, Αετός Αγιάς Πάργας, Απόλλων Βουβοποτάμου.
Πρόεδρος του Δ.Σ της ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας είναι ο Θωμάς Κάρτσακλας και μέλη οι: Αθανάσιος Καββαδάς, Βασίλειος Καραμούτσος, Κων/νος Τζίμας, Στυλιανός Ντίνος, Γεώργιος Δημητρίου, Δημήτριος Μαυροκέφαλος, Σπυρίδων Κόκκαλης, Νικόλαος Βικέντιος, Ιωάννης Πότσιος, Κων/νος Καραγιαννίδης.
Δυνατός και ο Θεσπρωτός

Ο νομός Θεσπρωτίας εκπροσωπείται στη Γ’ Εθνική από τον ιστορικό Θεσπρωτό. Με ένα σύνολο έμπειρων αλλά και νέων παικτών, φιλοδοξεί να κάνει έντονη την παρουσία του στον 2ο όμιλο και να χτυπήσει την κατάλληλη στιγμή. Αλλά επειδή άλλαξε ριζικά το σκηνικό και εκ βάθρων το ρόστερ θέλει χρόνο και υπομονή για να ανεβάσει στροφές και να πιάσει την ανάλογη απόδοση. Πρόεδρος είναι ο Σπύρος Γόγολος και προπονητής ο Λάζαρος Σέμος. Ξεκίνησε άσχημα το πρωτάθλημα με ισοπαλία 2-2 με την Α. Ε. Καραϊσκάκη και ήττα 2-1 από τα Τρίκαλα μέσα στην Ηγουμενίτσα. Στο κύπελλο απέκλεισε με νίκη εντός έδρας 1-0 τον Πυρσό Γρεβενών. Το ρόστερ είναι: ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Βενέτης, Πάντος, Φελίπε. ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Ασωνίτης, Βένος, Θεοδωράκης, Καρύδης, Μηνάς, Μητσέλος, Πάλλα Γκρίντι, Πανταζής, Σταυρίδης, Τρακάκης, Τσιρώνης. ΜΕΣΟΙ: Βασίας, Καλέσης, Κάλλος, Κοσμίδης, Λεοντίου, Μητσέλος, Μπάρκας, Μώκος, Παλιάτσος, Παππάς Σπύρος, Σκούφαλης. ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Ντόκος, Παππάς Δημήτριος, Σιάννης, Τσαρπέλας.

Το ερασιτεχνικό στη Θεσπρωτία
Υπάρχει η Α1 με 11 ομάδες και η Α2 κατηγορία με 9 ομάδες και γίνονται στο τέλος πλέι οφ και πλέι άουτ. Στην Α1 που έγινε μόνο η 1η αγωνιστική συμμετέχουν οι ομάδες: Άρης Μαργαριτίου, Α. Ο. Πλαταριάς, Δόξα Γαρδικίου, ΠΑΣ Λαδοχωρίου, Σούλι Παραμυθιάς, Α. Ε. Λαμπανίτσας, Άρης Φιλιατών, ΑΕΝ Σελεύκειας, Άρης Πέρδικας, Θύαμις Καστρίου, Αστέρας Παραποτάμου. Στην Α2 κατηγορία συμμετέχουν: Θύελλα Γκρίκας-Ψάκας, Φορτούνα Αγίας Μαρίνας, ΠΑΣ Ηγουμενίτσας, Α.Σ. Συβότων, Ποσειδών Ηγουμενίτσας, Σπάρτακος Γραικοχωρίου, Α. Ο. Προδρομίου, Α. Ο. Μαζαρακιάς, Ατρόμητος Σαγιάδας.
Πρόεδρος στην ΕΠΣ Θεσπρωτίας είναι ο Ιωάννης Παππάς και μέλη οι: Κωνσταντίνος Λώλος, Μιχαήλ Μίχας, Λεωνίδας Ντούκας, Ευάγγελος Γκαρώνης, Απόστολος Τζώρτζης, Κωνσταντίνος Χρυσικόπουλος, Σπυρίδων Γεωργίου, Κωνσταντίνος Παππάς.

Πηγή: gianninasports.blogspot.gr

Προηγούμενο άρθροΑκυβερνησία σκάφους στην Λευκάδα
Επόμενο άρθροΔόξα Λευκάδας: Ήττα στο ντέρμπι από τον Αρκαδικό(73-72)