Αρχική Ειδήσεις Μόνο μία παιδική χαρά θα πάρει πιστοποίηση στη Λευκάδα

Μόνο μία παιδική χαρά θα πάρει πιστοποίηση στη Λευκάδα

0

paidiki-xara

Πονοκέφαλος για τον Δήμο Λευκάδας η κατάσταση των παιδικών χαρών.

Με νέο ερώτημα όσον αφορά τις συνθήκες ασφαλείας των παιδικών χαρών επανήλθε ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ηλίας Κοντογεώργης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 20-05-2015.

Ο αντιδήμαρχος Θανάσης Περδικάρης τόνισε ότι η όλη διαδικασία πιστοποίησης θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στις 30-06-2014, λέγοντας παράλληλα ότι ως θέμα είναι πολύ σοβαρό αλλά  και πιασάρικο.

Ο ίδιος είπε ότι την δεδομένη χρονική στιγμή έχει συγκροτηθεί  η επιτροπή ελέγχου των παιδικών χαρών -η οποία δεν ανήκει στον Δήμο-, αλλά συγκροτήθηκε από την Αποκεντρωμένη και αφορά και τις παιδικές χαρές του Δήμου Μεγανησίου, με τον Δήμο να έχει ζητήσει από την Τεχνική Υπηρεσία τις ενδεχόμενες πιστοποιήσεις που υπάρχουν για τις παιδικές χαρές, επαναλαμβάνοντας ότι το τόσο αυτό σοβαρό ζήτημα θα έπρεπε ήδη να έχει λυθεί, δεν αφορά μόνο την Λευκάδα αλλά και όλη την χώρα και αυτό που πρέπει να γίνει θα το πράξουν.

Ο ίδιος μάλιστα είπε  ότι τις επόμενες μέρες θα γίνει πιστοποίηση της πρόσφατης παιδικής χαράς της πλατείας του Λάκη του Σάντα από συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία και θα δώσει το σήμα πιστοποίησης, με τον Δήμο να προχωράει και στον έλεγχο των υπολοίπων.

Η διαδικασία είναι δύσκολη και χρονοβόρα, επανέλαβε ο κύριος Περδικάρης, πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό και δύσκολο ζήτημα που απασχολεί πολύ σοβαρά την Δημοτική Αρχή.  Οι παιδικές χαρές είναι σε άσχημη κατάσταση και με βάση την πρόσφατη νομοθεσία θα πρέπει να γίνουν σημαντικές αλλαγές που δεν προλαβαίνουν μέσα σε δεκαπέντε μέρες, λέγοντας ότι πολλοί δήμοι στην Ελλάδα τις έχουν κλείσει γιατί υπάρχουν ποινικές και αστικές ευθύνες.

Όπως όλα δείχνουν για λόγους ασφαλείας λουκέτο προσανατολίζεται να βάλει ο Δήμος σε όλες τις παιδικές χαρές που όχι μόνο δεν έχουν πιστοποιηθεί, αλλά έχουν σημαντικές φθορές από τον χρόνο.

 

Πηγή: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΕυχαριστήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατυστόμων για την εκδήλωση της πρωτομαγιάς
Επόμενο άρθροΤριήμερο για την Αειφόρο ανάπτυξη στην Λευκάδα