Αρχική Ειδήσεις Αθλητισμός Νίκος Λιακόπουλος στο basketa.gr : «Δεν υπήρχαν στρατόπεδα στην Λευκάδα»

Νίκος Λιακόπουλος στο basketa.gr : «Δεν υπήρχαν στρατόπεδα στην Λευκάδα»

0

Το πλέον πολύ συζητημένο πρόσωπο το τελευταίο διάστημα είναι σίγουρα ο Νίκος Λιακόπουλος, και όλα τα ταραχώδη γεγονότα που έλαβαν τόπο στην Λευκάδα μετά το παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Χολαργό, και την βαριά εντός έδρας ήττα που γνώρισαν οι «νησιώτες».

Ο 34χρονος ποιοτικός γκαρντ, αποτέλεσε σύμφωνα με το ρεπορτάζ τον έναν από τους δυο πόλους που αναπτύχθηκαν στην Λευκάδα, με τα ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών να τον ήθελαν εκτός ομάδας, παρέα με τον Κώστα Κατωπόδη, και τον Λευτέρη Χατζηκυριακίδη να συνεχίζει ως προπονητής. Ωστόσο,  όλααυτά τα σενάρια ανατράπηκαν, με την Δόξα να παίρνει μεγάλη νίκη στην Θεσσαλονίκη απέναντι στον Ηρακλή, και τον έμπειρο γκαρντ να ηγείται των προσπαθειών της με 18 πόντους και 8 ασίστ, ενώ ήταν αυτός που πέτυχε ουσιαστικά και το νικητήριο καλάθι με λει απ στα 21” πριν το τέλος.

Ο Λιακόπουλος μίλησε στο basketa.gr εξιστορώντας τα γεγονότα που συνέβησαν μετά το παιχνίδι με τον Χολαργό, το οποίο χαρακτήρισε ως ένα από τα παιχνίδια που δεν θέλει κάποιος να ξαναπαίξει, και πως ήταν μια από τις χειρότερες στιγμές της καριέρας του.

Αναφορικά με το αν υπήρχαν δυο στρατόπεδα στην ομάδα, ήταν κατηγορηματικός : «Στην ομάδα δεν υπήρχαν ποτέ δυο στρατόπεδα, και δεν ξέρω πως έβγαινε κάτι τέτοιο προς τα έξω. Εμείς οι παίκτες ήμασταν πάντα ενωμένοι μεταξύ μας. Αν κάποιος έβλεπε στρατόπεδα να βγει να το πει, και να εξηγήσει το πως και το γιατί. Εγώ δεν είδα κάτι τέτοιο», ενώ για το πως ενημερώθηκε από την διοίκηση για το ενδεχόμενο να αποχωρήσει ανέφερε:

«Μετά το παιχνίδι με τον Χολαργό αποχώρησα και ήρθα στην Αθήνα. Με κάλεσαν από την διοίκηση και με ενημέρωσαν πως υπάρχει ένα πρόβλημα στην ομάδα, μέρος του οποίου ήμουν και εγώ. Κανείς δεν με ενημέρωσε ότι υπήρξε περίπτωση να αποχωρήσω, και ήταν κάτι που διάβαζα μόνο από δημοσιεύματα. Μου ανέφεραν πως θα έκαναν διοικητικό συμβούλιο και ότι θα με ενημέρωναν. Έτσι και έγινε, με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν να επιστρέψω στις προπονήσεις της ομάδας, και πως στον πάγκο θα ήταν ο coach Κατωπόδης. Επίσης θα ήθελα να αναφέρω πως οι σχέσεις μου με την διοίκηση είναι σε πολύ καλό επίπεδο και συνεχίζουμε για το καλό της ομάδας».

Φυσικά, γεγονότα σαν αυτά έχουν πάντα και τα απόνερα τους, και έτσι τον ρωτήσαμε για την συνέχεια για τον ίδιο και για την ομάδα : «Στα 34 μου χρόνια δεν έχω να αποδείξω τίποτα και σε κανέναν. Όλοι γνωρίζουν ποιος είναι ο Λιακόπουλος, τον χαρακτήρα μου, και την πορεία μου ως τώρα στον χώρο. Σε όποια ομάδα και αν αγωνίστηκα έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό, και αυτό θα κάνω και τώρα για την Δόξα, ώστε να πετύχουμε ενωμένοι τους στόχους μας».

Αναφορικά με το μεγάλο διπλό στο Ιβανώφειο, και το πως η ομάδα εμφανίστηκε ετοιμοπόλεμη μας ανέφερε : «Όλες τις προηγούμενες ημέρες κλείσαμε τα αυτιά μας και δουλέψαμε πολύ. Είχαμε πληγωμένο εγωισμό, και ξέραμε ότι αυτή δεν ήταν η θέση της ομάδας βάσει δυνατοτήτων της. Εμφανιστήκαμε ενωμένοι σαν ομάδα, και θέλαμε να είμαστε κοντά στο παιχνίδι ώστε να μπορέσουμε στο τέλος να έχουμε την ευκαιρία μας να το πάρουμε. Ξέραμε ότι οι μεγάλες ομάδες σαν τον Ηρακλή μπορεί να γεμίσουν άγχος όταν κάτι δεν πάει καλά, και έτσι παίζοντας όλοι μαζί καλά, κερδίσαμε», ενώ σε ερώτηση μας για το αν ο coach Κατωπόδης έπαιξε ρόλο μας είπε : «Πολύ μεγάλο. Ο coach είναι και ήταν πολύ κοντά στους παίκτες σε ότι χρειαστούμε. Μας εμπιστεύεται και εμείς το ίδιο, και παίξαμε και για αυτόν. Είχε καταλυτικό ρόλο, και ειδικά στην ψυχολογία, κρατώντας μας όλους μαζί».

Τέλος, για το τι του αφήνει αυτή η περιπέτειας μας τόνισε : «Θεωρώ ότι η Δόξα από εδώ και πέρα θα βρει τον δρόμο της και θα παλέψει ως το τέλος να πετύχει τους στόχους της. Αλλά εγώ θέλω να επισημάνω ότι και από την αρχή  της χρονιάς αυτό κάναμε, και όπως ανέφερα παραπάνω, προσωπικά δεν έχω να αποδείξω τίποτα, ενώ η ομάδα ήταν ενωμένη, και όποιος έβλεπε διαχωρισμούς και στρατόπεδα να βγει να μιλήσει για να τα μάθουμε και εμείς».

Πηγή: Lefkadasportnews.gr

Προηγούμενο άρθροΕνημέρωση της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Διαμερισμάτων Λευκάδας
Επόμενο άρθροLefkas Calling at Stigma Club