Αρχική Ειδήσεις Νομοθετική παρέμβαση “ανάσα” για τα καταστήματα στην οδό Γολέμη

Νομοθετική παρέμβαση “ανάσα” για τα καταστήματα στην οδό Γολέμη

0

Δυο χρόνια προθεσμία για συγκεκριμένες κατασκευές, τέλος τα πρόστιμα!

Αναφορά στα καταστήματα της οδού Γολέμη έκανε στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής ο δήμαρχος Λευκάδας αναφερόμενος στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής από την αρχή της θητείας της, καθώς υπάρχει ένα ιστορικό με καταγγελίες στον εισαγγελέα, παρεμβάσεις της Κτηματικής, λέγοντας ότι είχαν παραλάβει μια κατάσταση που αφορούσε τα καταστήματα και στις επεκτάσεις τους.

Πριν δυο χρόνια όταν είχε ξεκινήσει η προσπάθεια τακτοποίησης είχαν γίνει πολύ μεγάλες προσπάθειες, από την δημοτική αρχή, κάτι που όπως ανέφερε ο δήμαρχος αποδεικνύεται με έγγραφα, ώστε να πάνε σε μια διαδικασία νομιμοποίησης, καθώς έτσι όπως είναι το αποτέλεσμα μέσα από αυτό το καθεστώς, οι προεκτάσεις από την πλευρά της Κτηματικής θεωρούνται μη νόμιμες, δεν μπορούσε να μισθωθεί και ο απέναντι χώρος της παραλίας, που σημαίνει ότι τα τελευταία δυο χρόνια, το λιμενικό ταμείο δεν εισέπραττε μίσθωμα.

Σε αυτή την προσπάθεια πέρασαν από μια σειρά από διαδικασίες, ύστερα με επικοινωνία με το υπουργείο που αφορούσε για το πώς θα γίνουν οι κατασκευές. Μάλιστα είχαν γίνει συναντήσεις και με τους επαγγελματίες με τον δημοτική αρχή να πιέζει ώστε να τακτοποιηθεί το ζήτημα.

Το υπουργείο φαίνεται, ανέφερε ο δήμαρχος, ότι κατάλαβε ότι υπάρχει θέμα, καθώς αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει σε όλη την Ελλάδα και δόθηκε στην δημοσιότητα και είναι στην διαβούλευση μέχρι τις 28 του μήνα και μετά θα εισαχθεί στην βουλή, ένας νόμος που χοντρά ορίζει τα εξής:
Όπου υπάρχουν χερσαίες ζώνες λιμένα και υπάρχουν τέτοιου είδους επεκτάσεις αυτής της μορφής, οφείλουν οι ιδιοκτήτες σε διάστημα δυο ετών, να έχουν αποκαταστήσει αυτές τις κατασκευές, με συγκεκριμένα αρχιτεκτονικά σχέδια μέσω διαδικασίας που θα ακολουθηθεί, να γκρεμίσουν τις αυθαίρετες και να κατασκευάσουν τις καινούριες μέσω του νέου σχεδίου που θα κατατεθεί.

Η Λευκάδα έχει ένα πλεονέκτημα καθώς και το αρχιτεκτονικό σχέδιο είναι εγκεκριμένο από το υπουργείο.

Το σημαντικό όμως είναι ότι ο νόμος δίνει την δυνατότητα παρότι αυτή την διετία θα είναι θεωρητικώς αυθαίρετα, δίνει την δυνατότητα στο Λιμενικό ταμείο να μισθώσει άρα και αυτό θα εισπράττει αλλά θα φύγει και το άγχος των επαγγελματιών που πέρναγε το Λιμενικό και τους έγραφε γιατί δεν είχαν άδεια.

Με αυτό τον τρόπο τακτοποιείται ένα ζήτημα και άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα, καθώς οι κατασκευές που θα γίνουν σε βάθος διετίας θα είναι ανοικτές με συγκεκριμένες προδιαγραφές που ορίζονται από το Υπουργείο.

Πηγή: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθρο5η συνάντηση «Διαλόγων Γονέων» σε Μαραντοχώρι και Λευκάδα
Επόμενο άρθροΒίντεο από την καρναβαλική παρέλαση της Λευκάδας και η ράβδος που… άναψε φωτιές