Αρχική Ειδήσεις Ο Αντιδήμαρχος Καστού Χρήστος Τριλίβας μίλησε στον Prisma 91,6

Ο Αντιδήμαρχος Καστού Χρήστος Τριλίβας μίλησε στον Prisma 91,6

0
kastos nikos8

kastos nikos8

Ο αντιδήμαρχος Καστού Χρήστος Τριλίβας μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 με τον Παναγιώτη Κουνιάκη.

Μάλιστα όπως είπε οι ενδείξεις για το φετινό καλοκαίρι και οι εντυπώσεις που έχουν οι ξένοι όσον αφορά τον ιστιοπλοϊκό τουρισμό είναι ενθαρρυντικά για μια καλή τουριστική περίοδο.

Ωστόσο το να πάει κάποιος στον Καστό είναι μέσω Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, καθώς δεν υπάρχει σύνδεση απευθείας από Λευκάδα, ενώ από το 2010 και μετά που Καστός και Κάλαμος έχουν προσαρτηθεί στον Δήμο γίνονται κάποιες προσπάθειες να υπάρξει μια άγονη γραμμή με την Λευκάδα ή το Νυδρί.

Τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Καστός έχουν να κάνουν με την μεταφορά των σκουπιδιών, καθώς και κάποιες τεχνικές υπηρεσίες που χρειάζονται από τον Δήμο Λευκάδας και είναι δύσκολο για να έρθουν καθώς πρέπει να έρθουν μέσω Μύτικα και αυτό δυσχεραίνει τόσο θέματα υδροδότησης, ηλεκτροφωτισμού όταν προκύπτουν.

Ωστόσο πλέον υπάρχει επάρκεια νερού, με τα σκουπίδια γίνεται μια καλύτερη διαχείριση καθώς η λέξη ανακύκλωση ήταν ξεχασμένη μέχρι πριν τρία χρόνια, με τους κατοίκους να ανταποκρίνονται ώστε να μειωθεί ο όγκος και να κρατηθεί ο χώρος καθαρός, μέχρι να λειτουργήσει η ΜΟΠΑΚ στην Λευκάδα και να εξυπηρετηθεί και ο Καστός.

Οι πόροι του νησιού είναι μέσω της ΣΑΤΑ από το κράτος, με την πίτα να είναι μικρή και η χρηματοδότηση να είναι μερικές χιλιάδες ευρώ που καλύπτουν μικρόέργα, ενώ είναι σε ετοιμότητα για να γίνουν ένα της τάξεως των 6-10-12.000 ευρώ που μέχρι τέλος του 2017 ελπίζει να έχουν ολοκληρωθεί.

Ο κύριος Τριλίβας ανέφερε ότι την περίοδο που υπήρχαν χρήματα χάθηκαν ευκαιρίες χρηματοδοτικές για τον Καστό, καθώς θα μπορούσε να μεγαλώσει το λιμάνι το οποίο χωρά μέχρι σαράντα σκάφη, ενώ θα μπορούσε να έχουν γίνει βελτιώσεις όταν δόθηκαν από την Ευρώπη χρήματα για να γίνουν, κάτι που δεν συμβαίνει πια, καθώς αν είχαμε μεγαλύτερο λιμάνι τα πράγματα για τον τουρισμό θα ήταν καλύτερα.

Ωστόσο το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει σε αυτά τα μικρά νησιά είναι να ενταχθούν στην χερσαία ζώνη τα λιμάνια, καθώς δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν το λιμάνι, καθώς το Λιμανικό ταμείο θα μπορούσε να επενδύσει στο λιμάνι, να βάλει φωτισμό, ύδρευση, ώστε τα σκάφη να έχουν ευκολίες καθώς θα μπορούσαμε να τους πάρουμε χρήματα και να μπαίνουν έσοδα στην κοινότητα.

Η διαδικασία πρέπει να γίνει από το Λιμενικό ταμείο, είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, ωστόσο τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει κάτι σε αυτή την κατεύθυνση και τα λιμάνια έχουν μείνει ορφανά..

Πηγή: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΕγκαίνια του Λευκαδίτικου Σκοπευτικού Ομίλου “Ο Τοξότης”
Επόμενο άρθροΠραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Απολλώνιου Γ.Σ πυγμαχίας Πλαγιάς