Αρχική Ειδήσεις Ο διοικητής του Γ.Ν. Πρέβεζας μιλά περί συγχώνευσης των καρδιολογικών κλινικών Λευκάδας-Πρέβεζας

Ο διοικητής του Γ.Ν. Πρέβεζας μιλά περί συγχώνευσης των καρδιολογικών κλινικών Λευκάδας-Πρέβεζας

0

georgkos

Ο διοικητής του νοσοκομείου Πρέβεζας κ Νίκος Γεωργάκος ήταν καλεσμένος στο στούντιο του Prisma 91,6 προκειμένου να απαντήσει σε χθεσινά δημοσιεύματα τα οποία μιλούσαν για σχέδιο συγχώνευσης των νοσοκομείων Πρέβεζας και Λευκάδας με αφορμή όσα  αναφέρει το πρακτικό 18 της Συνεδρίασης του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Πρέβεζας στις 5 Αυγούστου με θέμα «Ενιαία λειτουργία Καρδιολογικής Κλινικής Γ.Ν. Πρέβεζας και Γ.Ν. Λευκάδας – Ενιαία λειτουργία Παθολογικού Τομέα»: “Το Διοικητικό Συμβούλιο, αφού έλαβε υπόψη του την Δ.Σ/1026/30/7/2015 εισήγηση του Διοικητή που έχει ως εξής: Γίνεται δεκτό το αίτημα των ανωτέρω ιατρών ως προς τη Ενιαία λειτουργία Καρδιολογικής Κλινικής Γ.Ν.Πρέβεζας και Γ.Ν.Λευκάδας και θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί μια γενικότερη λύση για συνεργασία των 2 Νοσοκομείων διότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις και προβλήματα και στις εφημερίες έως ότου έπειτα από προκηρύξεις καλυφθούν οι οργανικές θέσεις των ιατρών.  Ως προς την Ενιαία λειτουργία του Παθολογικού Τομέα με το Γ.Ν.Λευκάδας επιφυλασσόμαστε για εισήγηση προς το ΔΣ του Δ/ντή του Παθολογικού Τομέα του Γ.Ν.Πρέβεζας”

Ο διοικητής στην απάντησή του στον Prisma ανέφερε: «Πρέπει να υπάρχουν και το νοσοκομείο Πρέβεζας και Λευκάδας και πρέπει να λειτουργούν ανεξάρτητα.

Δώσαμε αγώνα για να διώξουμε την άποψη ότι το νοσοκομείο κλείνει. Δεν υφίσταται ενδεχόμενο να κλείσει το νοσοκομείο, οποιαδήποτε κυβέρνηση αν κάνει κάτι τέτοιο θα έχει αντιμέτωπο όλο το νομό Πρέβεζας.

Όταν πρέπει να διαχειριστούμε όλους τους ασθενείς της ευρύτερης περιοχής, προσπαθούμε με οποιοδήποτε τρόπο να τους βοηθήσουμε. Το δημοσίευμα δεν έχει να κάνει με τη λειτουργία του νοσοκομείου αλλά με τη λειτουργία της συγκεκριμένης κλινικής (καρδιολογικής). Δηλαδή στην Λευκάδα ήταν μόνο ένας ιατρός που έκανε τακτικά ιατρεία. Στην Πρέβεζα είχαμε 4 ιατρούς. Στην Πρέβεζα όμως έχουμε μία μονάδα στεφανιαίας νόσου που δεν υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή. Οι 5 πλέον ιατροί μπορούσαν να κάνουν εφημερίες και τακτικά ιατρεία και στην Πρέβεζα και την Λευκάδα και αυτό θα βοηθούσε όλους τους πολίτες της περιοχής. Μιλάμε για κάτι μη μόνιμο έως ότου στελεχωθούν τα 2 νοσοκομεία με ιατρούς και προσωπικό.

Από τις 5 Αυγούστου και μετά όμως που ήταν η απόφαση, μας προέκυψε διορισμός του γιατρού από τη Λευκάδα στην Αθήνα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει γιατρός στη Λευκάδα σε οργανική θέση. Ο μόνος γιατρός που είναι στη Λευκάδα έχει μετακινηθεί από το νοσοκομείο Πρέβεζας και δίνουμε μια μάχη είτε για να επιστρέψει πίσω είτε για να βρεθεί μια άλλη λύση από άλλο νοσοκομείο ή ΠΕΔΥ. Αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε κατ’ ελάχιστο 4 γιατρούς.» ανέφερε ο κ Γεωργάκος και συνέχισε:
«Ένα νοσοκομείο που εξυπηρετεί 6.000 ασθενείς τον μήνα δεν μπορούμε να το κλείσουμε για να πάμε σε ένα νοσοκομείο που η απόσταση και η γεωγραφική του θέση δε θα εξυπηρετεί την Πρέβεζα. Το κέντρο είναι η Πρέβεζα, oι κλινικές πρέπει να δουλεύουν στην Πρέβεζα, άρα στελεχώνουμε με όσο το δυνατόν περισσότερους γιατρούς την Πρέβεζα για να βοηθήσουμε και τους ασθενείς από τη Λευκάδα.»

Ο κ Γεωργάκος αναφέρθηκε στα προβλήματα υποχρηματοδότησης που φέτος αντιμετώπισε το νοσοκομείο της Πρέβεζας και τις προσπάθειες που έγιναν με πιστώσεις να καταφέρει να λειτουργήσει κανονικά.

Επανέλαβε ότι έχει υπογράψει συμβόλαιο τριετίας και με αυτόν τον ορίζοντα συνεχίζει. Μέσα στο Δεκέμβρη θα υποβάλει στην 6η ΥΠΕ τα πεπραγμένα και τον προγραμματισμό.

Σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα ο κ Γεωργάκος αποκάλυψε ότι είχε θέσει τον εαυτό του στη διάθεση της Νέας Δημοκρατίας και είχε αποστείλει το βιογραφικό του στα κεντρικά του κόμματος προκειμένου αν χρειαζόταν να συμπλήρωνε το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για την Πρέβεζα.

Πηγή: lefkadatoday.gr

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Νίκου Γεωργάκου:

Προηγούμενο άρθροΑγιασμός πριν τα επίσημα ματς για τον Τηλυκράτη
Επόμενο άρθροΜεγάλη φοιτητική προσφορά της Wind Λευκάδας!