Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Ο Δήμαρχος Μεγανησίου για την προγραμματική σύμβαση του νερού

Ο Δήμαρχος Μεγανησίου για την προγραμματική σύμβαση του νερού

0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημάρχου Μεγανησίου

Σχετικά με την Προγραμματική Σύμβαση του Νερού

Στις 12 Φεβρουαρίου του 2018 στο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας έγινε συζήτηση με θέμα την Προγραμματική Σύμβαση της υδροδότησης του νησιού μας από το Δήμο Λευκάδας.

Στην συνεδρίαση στην οποία ήμουν παρόν μαζί με τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Θανάση Κονιδάρη κατατέθηκε το κείμενο της Προγραμματικής, ύστερα από διαπραγμάτευση δύο ετών, το οποίο αναλύθηκε από τους Λευκαδίτες Συναδέλφους και αφού τοποθετηθήκαμε και αναφέραμε τα σημεία στα οποία διαφωνούμε πετύχαμε τις ανάλογες διορθώσεις και έτσι διαμορφώθηκε το τελικό κείμενο, με σαφώς πιο ευνοϊκούς όρους από το αρχικό που μας προτάθηκε, έτσι ώστε να ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας (πράγμα που έγινε) και να έρθει προς ψήφιση και στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγανησίου.

Κατά την διάρκεια της συζητήσεως η κα. Πολίτη Βησσαρία η οποία μόνη εκπροσωπούσε την Αντιπολίτευση, απουσία του Αρχηγού της, ανάγνωσε τις ενστάσεις της παράταξής της  επί του κειμένου της Προγραμματικής και σε απάντησή του ο κ. Δρακονταειδής Δήμαρχος Λευκάδας κατέθεσε απόφαση με αρ. 160/12 του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Μεγανησίου, για την οποία δεν είχα λάβει γνώση, και στην οποία ανέφερε ότι ήταν επαχθέστερη της δικής του πρότασης και εν τούτοις η ίδια και ο κ. Κονιδάρης Παναγιώτης την είχαν ψηφίσει.

Στην συνέχεια η Αντιπολίτευση με δελτίο τύπου της στις 14/02/2018 κατηγορεί άπαντες για αλλοίωση του κειμένου και ότι οι ίδιοι δεν είχαν λάβει ποτέ τέτοια απόφαση.

Έτσι λοιπόν ήμουν υποχρεωμένος να ανατρέξω να βρω τι πραγματικά συμβαίνει, διότι είναι αδύνατον έγγραφα τέτοιας σημασίας να μπορούν να αλλοιωθούν.

Έπειτα λοιπόν από έγγραφό μου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με Διαβιβαστικό  μου απαντά τα εξής:

Στις 17/10/2012 συνεδρίασε το Δημοτικό  Συμβούλιο του Δήμου Λευκάδας και έλαβε την 341/12 απόφαση που αφορούσε την Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Μεγανησίου για την υδροδότησή του. (συνημμένο 1)

Στις 22/10/2012 βγαίνει Πρόσκληση από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγανησίου κ. Κονιδάρη Παναγιώτη για τις 26/10/2012 με 2Ο θέμα την Προγραμματική Σύμβαση με τον Δήμο Λευκάδας για την υδροδότηση του Μεγανησίου.(συνημμένο 2)

Στις 26/10/2012 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγανησίου με θέμα την Προγραμματική και έλαβε την υπ΄ αριθμό 160/12 απόφαση. (συνημμένο 3)

Με το υπ΄αριθμό πρωτόκολλο 3641/2012 διαβιβαστικό, εστάλει η απόφαση 160/12 προς έλεγχο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. (συνημμένο 4)

Έτσι διαπίστωσα ότι

Η απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγανησίου (συνημμένο 3) είναι διαφορετική από αυτή που εστάλει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση καθώς και στο Δήμο Λευκάδας (συνημμένο 4) .

Η απόφαση που εστάλει και αναφέρω στο συνημμένο 4 έχει σφραγίδα του Δήμου Μεγανησίου και υπογραφή της τότε γραμματέως  του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επίσης από έλεγχο στον κόμβο της Διαύγεια η απόφαση του Δήμου Λευκάδας με αριθ.341/12 είχε αναρτηθεί και φέρει ΑΔΑ, ενώ η αντίστοιχη απόφαση του Δήμου Μεγανησίου 160/12 μάλλον(;) ξεχάστηκε να αναρτηθεί ως όφειλε.

Άρα λοιπόν, από τα στοιχεία τα οποία είναι στην διάθεση κάθε πολίτη, αναρωτιέμαι ποιος είχε όφελος το έτος 2012 να μεθοδεύσει και να αλλοιώσει μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγανησίου και για ποιο λόγο;

Τα συμπεράσματα δικά σας!

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΓΛΑΣ

Προηγούμενο άρθροΕυχαριστήριο της οικογένειας του κ. Σπύρου Κατωπόδη
Επόμενο άρθροΚαθαρά Δευτέρα στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου στο Λιβάδι Καρυάς