Αρχική Ειδήσεις Ο δρόμος για το Πόρτο Κατσίκι εκπέμπει S.O.S

Ο δρόμος για το Πόρτο Κατσίκι εκπέμπει S.O.S

0

IMG_6927

Ξεκινήσαμε τη Δευτέρα το πρωί κι εμείς όπως και εκατοντάδες άλλοι επισκέπτες για να απολαύσουμε τα μαγευτικά νερά στο Πόρτο Κατσίκι. Για την ομορφιά της παραλίας, του τοπίου και των νερών τα λόγια είναι περιττά. Όλοι γνωρίζουμε ότι το Πόρτο Κατσίκι είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες του κόσμου.

IMG_6905

Το πως όμως προσεγγίζεις αυτή την παραλία είναι μια άλλη υπόθεση. Οι περισσότεροι καταφθάνουν οδικώς, μέσω ενός οδικού δικτύου που όμως κρύβει πολλούς κινδύνους. Οι λακκούβες στο δρόμο των πέντε χιλιομέτρων μετά το Αθάνι είναι δεκάδες και οι περισσότερες άκρως επικίνδυνες αφού το βάθος τους σε κάποια σημεία είναι πολύ μεγάλο. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.

IMG_6942

Και φυσικά δεν είναι μόνο αυτός ο δρόμος που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Όταν όμως ως τουριστικός προορισμός προβάλλεις κυρίως τις παραλίες σου οφείλεις να έχεις μεριμνήσει για τα βασικά, όπως για την ασφάλεια των ατόμων που προσεγγίζουν την παραλία ή για να είναι η παραλία καθαρή και να μην ξεχειλίζουν οι κάδοι.

IMG_6903

Επειδή αγαπάμε το νησί μας θεωρούμε ότι οφείλουμε να καταγράφουμε τα κακώς κείμενα. Γιατί το να είναι μέσα Ιουλίου ο δρόμος του δημοφιλέστερου προορισμού σε αυτά τα χάλια δεν εκθέτει μόνο τους αρμόδιους αλλά και όλους εμάς. Κι αν κάποιοι προτάξουν σαν δικαιολογία την οικονομική κρίση ας σκεφτούμε λίγο ότι η Λευκάδα στηρίζει την οικονομία της στον τουρισμό και αποτελεί ένα δημοφιλή προορισμό.

Ειρήνη Βονιτσάνου

Προηγούμενο άρθροΠαράκληση στο ξωκκλήσι του Αη Γιάννη του Αντζούση
Επόμενο άρθροΕυχαριστήριο για το 33ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας