Αρχική Ειδήσεις Ο Ευάγγελος Χαλκιάς είναι ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. του Λιμενικού Tαμείου...

Ο Ευάγγελος Χαλκιάς είναι ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. του Λιμενικού Tαμείου Λευκάδας

0
kostas-vlaxos
kostas-vlaxos
Ο απερχόμενος Πρόεδρος κ. Κώστας Βλάχος

Ο Ευάγγελος Χαλκιάς είναι ο νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Λιμενικού ταμείου όπως ψηφίστηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Τακτικό μέλος στην θέση του μπήκε  ο Σπύρος Πολίτης, με αναπληρωματικό τον Ευάγγελο Θερμό, ενώ το υπόλοιπο ΔΣ παραμένει ως έχει.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κύριος Γκογκάκης, ευχαρίστησε τον κύριο Βλάχο για την προσφορά του.

Ο δήμαρχος Λευκάδας Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, τον ευχαρίστησε, λέγοντας ότι ανέλαβε ένα λιμενικό ταμείο το οποίο ήταν από  άποψη οργάνωσης όχι σε καλή κατάσταση.

Μετά από αυτά τα τρεισήμισι χρόνια, το λιμενικό ταμείο έχει οργανώσει καλύτερα τη δουλειά του και έχει προχωρήσει πολλά σημαντικά θέματα.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Βλάχος ευχαρίστησε το Δήμαρχο Λευκάδας για τα καλά του λόγια καθώς και όλο το δημοτικό συμβούλιο για τα τριάμισι χρόνια που πέρασαν, λέγοντας ότι η  αντιπαράθεση για τα τοπικά θέματα είναι δεδομένη.

“Ως ο μακροβιότερος αιρετός σε κεντρικό επίπεδο, τόσο στο δήμο Λευκάδας όσο σε νομαρχιακά επίπεδο, αυτά που έζησα αυτά τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια είναι πολύ καλύτερα, τα πράγματα είναι πολύ συναινετικά, καθώς διέκρινα και την αγωνία και της αντιπολίτευσης, να προσπαθήσουμε μέσω του διαλόγου να βοηθήσουμε αυτό το έργο που ξεκίνησε πριν από τριάμισι χρόνια στο λιμενικό ταμείο.”

Ο κ Βλάχος ευχαρίστησε τα μέλη του Λιμενικού ταμείου γιατί τον βοήθησαν πολύ και τον στήριξαν σε αυτά τα τρεισήμισι χρόνια, καθώς σχεδόν όλες οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες σε σημαντικά ζητήματα.

Επίσης, ευχαρίστησε συνεργάτες στο δημοτικό λιμενικό ταμείο, που τον βοήθησαν στην όλη αυτή  δύσκολη διαδικασία.

Όπως είπε ο κύριος Βλάχος πριν μερικά χρόνια, το λιμενικό ταμείο δεν το γνώριζε κανείς, καθώς μετά από πάγιο αίτημα της αυτοδιοίκησης, το 2014 έγινε δημοτικό νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου.

“Οι στόχοι που βάλαμε ήταν πραγματικά μεγαλεπήβολοι για τις μικρές δυνάμεις μας”, καθώς ο ίδιος  ήταν ένας Πρόεδρος ο οποίος τυγχάνει να γνωρίζει από αυτοδιοίκηση και μία υπάλληλος βάζοντας στόχους όλα τα λιμάνια του νομού Λευκάδας, να μπουν κάτω από τον έλεγχο και την εξουσία του δήμου Λευκάδας.

Μάλιστα στόχος μας ήταν να τα νομιμοποιήσουμε για να μην έχουν σοβαρά προβλήματα, όσον αφορά μελλοντικές επενδύσεις, καθώς κανένα λιμάνι στη Λευκάδα δεν έχει άδεια, λέγοντας ότι μέχρι τη λήξη της πενταετίας αυτό θα είναι το μεγαλύτερο στοίχημα για το λιμενικό ταμείο.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των επικεφαλής και των δημοτικών συμβούλων.

Πηγή: Lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΠραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των Απανταχού Ευγηριωτών Λευκάδας στην Αθήνα
Επόμενο άρθροΕρώτηση του Θανάση Καββαδά προς τον Υπουργό Παιδείας