Αρχική Ειδήσεις Ο Γεράσιμος Λιβιτσάνος μιλά εφ’ όλης της ύλης στον Prisma 91,6

Ο Γεράσιμος Λιβιτσάνος μιλά εφ’ όλης της ύλης στον Prisma 91,6

0

livitsanos

Ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΟΛ Γεράσιμος Λιβιτσάνος μίλησε στον Κώστα Καζαντζίδη και σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε τη δική του απάντηση σε δημοσιεύματα και όσα υποστηρίζουν οι επικριτές του.

Συγκεκριμένα ο κ. Λιβιτσάνος ανέφερε:

«Η εικόνα μου δεν αμαυρώνεται από κάποιους που γράφουν στις εφημερίδες. Ο κύριος λόγος που τα γράφουν αυτά είναι ο αγροτικός συνεταιρισμός Λευκάδας, το ΤΑΟΛ και η περιουσία του ΤΑΟΛ και πολύ λίγο έχουν σχέση με την ουσία του συνεταιρισμού οι κύριοι αυτοί που ασχολούνται γιατί ποτέ δεν ασχολήθηκαν με τα ουσιαστικά προβλήματα των αγροτών

Βρήκαν έναν συνεταιρισμό που είχε φτάσει περισσότερο να λειτουργεί σαν «ενοικίαση των ακίνητων» παρά για το καλό των αγροτών. Υπάρχει μια ομάδα που αποβλέπει σε συμφέροντα. Με έχουν κατηγορήσει εκτός από τα τελευταία που θα πάρουν το δρόμο τους δήθεν για επιταγές. Τόσο σοβαρότητα υπάρχει σε αυτούς που τα γράφουν και τα λένε που οι επιταγές δεν μπορέσαν να προσδιορίσουν αν είναι στον Ασπρόπυργο ή στην Κόρινθο ποιος τις πήρε και που τις πήρε…

Μέχρι τώρα με κατηγορούσαν ότι θα έπαιρνα από τις Ισραηλίτες, τον Βούλγαρο θα έκανα το ένα, το άλλο, τελικά ποιος είναι που παίρνει; Αυτός που αγωνίζεται για να δουλέψει αξιοπρεπώς ένα ξενοδοχείο που οι προηγούμενοι ενοικιαστές δεν πλήρωναν το ενοίκιο, δεν πλήρωναν τους εργαζόμενους, δεν πλήρωναν το ΙΚΑ, δεν πλήρωναν την εφορία, δεν πλήρωναν τη ΔΕΗ, δεν πλήρωναν το Δήμο; Τί άλλο έπρεπε να κάνουμε, με 6 -1 πήγε στο δικαστήριο και κερδήθηκε.»

Και συνέχισε:

«Σήμερα η Ένωση Αγροτικών συνεταιρισμών οφείλει να προσανατολιστεί στον κύριο σκοπό που είναι το αγροτικό εισόδημα. Όχι, αν θα νοικιάσουμε το Ionian star που το δώσαν απευθείας στον προηγούμενο, που δεν πήραν λεφτά για το 2015 και το 2016 από μια εταιρία που είχε καταθέσει και πρόγραμμά στο ΕΣΠΑ για να επενδύσει πολλές εκατοντάδες χιλιάδων και δεν επένδυσε καθόλου. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να ανοίξουν τα αυτιά τους οι ευρωπαίοι ή η εφορία. Που είναι οι επενδύσεις που κάνανε; Μακάρι να το εκσυγχρονίσει στην πράξη και να πάρει τα χρήματα των προγραμμάτων. Με 6-1 το συμβούλιο είναι να επιστρέψει το ξενοδοχείο πίσω. Το ίδιο θα γίνει και με το Κάστρο. Το διαγωνισμό στο κάστρο ο ίδιος ο κ Μελάς τον υπονόμευσε διαλύοντας τη Γ.Σ. στις 12/06/2014 και κατηγορώντας τους Ισραηλίτες ότι είναι αναξιόπιστοι επειδή δεν είχαν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα όταν εμείς δίνουμε το Ιόνιαν σταρ σε κάποιον που δεν έχει τηρήσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις απέναντι στον ΤΑΟΛ και το ελληνικό κράτος.»

Ο κ. Λιβιτσάνος αναφέρθηκε και στο θέμα του Οινοποιείου:

«Φέτος έκλεισε και το Οινοποιείο. Ένα οινοποιείο που έπαιρνε το σταφύλι των παραγωγών και στήριζε τον μόχθο των αμπελουργών της Λευκάδας.» «Ο σκοπός ήταν να κλείσει το οινοποιείο να κρατήσει έναν συνεταιρισμό real estate, αυτό είναι μακριά από εμένα»

«Εγώ ήθελα να φτιάξουμε ένα νέο σύγχρονο οινοποιείο στους Σφακιώτες. Δεν υπήρχαν προγράμματα και λεφτά και δεν μπορέσαμε να το φτιάξουμε.  Και φτάνουνε σε ένα σημείο που γράφουμε όλες αυτές τις ασυναρτησίες, αρλούμπες και κατηγορίες στο πρόσωπό μου με σκοπό να βάλουν χέρι στην περιουσία του ΤΑΟΛ.»

Σχετικά με το Ιόνιαν Σταρ ανέφερε:

«Και εμείς το θέλαμε ανοικτό το ξενοδοχείο. Δεν το θέλαμε κλειστό. Η πρώτη προσπάθεια έγινε σε διαγωνισμό που κράτησε 3 μήνες στον Βούλγαρο για το οποίο πολλά γραφτήκαν για ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες  στη βουλγάρικη εταιρία που έδωσε 18.100 και ο άνθρωπος έφυγε όταν άκουσε τον κ Μελά και τόσους άλλους να λένε στα ραδιόφωνα -και στον Prisma-.»

«Σε όλες τις γενικές συνελεύσεις ενημερώθηκε το σώμα για την πορεία του Ionian Star. Μία διαλύθηκε πέρυσι για να μην πάρει απόφαση προεδρεύοντος του κ Μελά για να δημιουργήσει δηλαδή όλα αυτά τα προβλήματα που γίναν και στο ionian star και στο κάστρο στο διαγωνισμό του πρώην ποτοποιείου. Θεωρώ ότι οι αποφάσεις του κάθε συμβουλίου οφείλει ο πρόεδρος να τις εκτελέσει και το ίδιο το συμβούλιο αν δεν τις εκτελέσει θα τον εγκαλέσει. Αλλά δεν έγινε αυτή η διαδικασία».

Ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΟΛ αναφέρθηκε επίσης σε όσα ακούγονται περί πτώχευσης του ΤΑΟΛ:

«Το 1992 και το 1994 γίναν 2 ρυθμίσεις, περίπου τα λεφτά που ρυθμιστήκαν είναι 9 εκ., το 1997 έγινε καινούρια ρύθμιση και το 2002 έγινε πάλι μεγάλη ρύθμιση αξίας 3 δις δραχμών. 3 εκ ευρώ ήταν ξανά τα χρέη  που δεσμεύτηκε ο συνεταιρισμός πάλι από τη διαχείριση που γινόταν τη δεκαετία του 90. Αυτό που ήρθε τώρα το πρόστιμο 190 χιλιάδων ευρώ που γράφουν για πτώχευση στο συνεταιρισμό ήταν όταν το 92 και το 94 που έκανε τις ρυθμίσεις για πολλούς συνεταιρισμούς δεν έλαβε υπόψιν και δεν ειδοποίησε την Ε.Ε. και τώρα ήρθε ένα πρόστιμο στη εφορία που αφορά τις ρυθμίσεις του 92 και 94 και το έγραψαν και αυτό ότι προέρχεται από την προηγούμενη διαχείριση για να το χρεώσουν σε εμένα.»

Κλείνοντας ο κ. Λιβιτσάνος σχολιάζοντας τους επικριτές του ανέφερε:

«Δεν τους παίρνω στα σοβαρά να ξέρετε, γιατί δεν είναι και σοβαροί. Ούτε εγώ ούτε η κοινωνία τους παίρνει στα σοβαρά…» και σχολίασε ότι «Για μας ήταν μόνο η διαφάνεια πάνω απ’ όλα και αυτή συνεχίζουμε να υπηρετούμε».

Πηγή: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΑυτόματος πωλητής βενζίνης στο πρατήριο καυσίμων του Πέτρου Θεριανού
Επόμενο άρθροΣύλλογος φίλων Αλεξάνδρου “Φηγός”: Προβολή ταινίας στον Αλέξανδρο