Αρχική Ειδήσεις Ο Νίκος Λυγερός, ο Έλληνας με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης, μίλησε στον...

Ο Νίκος Λυγερός, ο Έλληνας με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης, μίλησε στον Prisma 91,6

0

Με αφορμή την εκδήλωση του παραρτήματος Λευκάδας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας, ήταν καλεσμένος στο πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης κ Νίκος Λυγερός.

Ο Νίκος Λυγερός είναι Στρατηγικός Σύμβουλος και καθηγητής Γεωστρατηγικής, Τοποστρατηγικής και Χρονοστρατηγικής στην Αστυνομική Ακαδημία, στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, στην Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου, στη Σχολή Στρατολογικού, στη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας και στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών – Στελεχών στην Ελλάδα, καθώς και στο Κέντρο Διπλωματικών και Στρατηγικών Μελετών (CEDS). Ως καθηγητής μαθηματικών, πληροφορικής, κυβερνητικής, επιστημολογίας, γλωσσολογίας, βιοηθικής  έχει διδάξει και διδάσκει στα Πανεπιστήμια της Λυών, της Αθήνας, της Θράκης, στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης, στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο Τμήμα Μηχανικών Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου.  Ως ερευνητής έχει ασχοληθεί με τους τομείς της άλγεβρας, της θεωρίας αριθμών και της συνδυαστικής. Ανήκει στις ομάδες των ερευνητών που ανακάλυψαν το 1998, δέκα πρώτους διαδοχικούς αριθμούς σε αριθμητική πρόοδο και το 2010 την έκτη λύση της εξίσωσης τ(p) = 0 (mod p)(εξίσωση του Ramanujan, μέσω υπολογιστών).

Στην παρέμβασή του στον Prisma 91,6 μίλησε για το θέμα της ομιλίας του που θα είναι ”Επιστήμη χωρίς Μαθηματικά είναι ιστορία χωρίς στρατηγική”, ενώ σημείωσε ότι στην εκδήλωση θα είναι διαθέσιμος να απαντήσει σε ερωτήσεις των παρευρισκομενων. Σχολιάζοντας πάντως την επικαιρότητας σημείωσε ότι “Δεν πρόκειται να βγούμε από την ΕΕ επειδή έχουμε ΑΟΖ. Αυτό που γίνεται δεν είναι στρατηγική επιλογή αλλά υπάρχει μια καθυστέρηση από την εξουσία για να μην χάσει την εξουσία που έχει γίνει πολυθρόνα, και παράλληλα υπάρχει καθυστέρηση και από την αντιπολίτευση καθώς δε θα ήθελε αυτή να πάρει τα μέτρα…”

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Λυκείου Λευκάδας το Σάββατο  4 Μαρτίου και ώρα 19.00.

Ακούστε το απόσπασμα:

Πηγή: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΠοδηλατοτουριστική διαδρομή 205 km με αφετηρία & τερματισμό το Νυδρί Λευκάδας
Επόμενο άρθρο22η αγωνιστική Α΄ ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας