Αρχική Ειδήσεις Ο Σωτήρης Σκιαδαρέσης μίλησε στον Prisma για το θέμα με τα σκουπίδια

Ο Σωτήρης Σκιαδαρέσης μίλησε στον Prisma για το θέμα με τα σκουπίδια

1

Αιχμηρή απάντηση έδωσε μέσα από τον Prisma 91,6 και το απογευματινό μαγκαζίνο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας Σωτήρης Σκιαδαρέσης, στον  Σύλλογο εργαζομένων ΠΟΕ ΟΤΑ, ο οποίος μέσα από την ανακοίνωση του κατήγγειλε την προσπάθεια του Επιμελητηρίου να μαζέψει σκουπίδια, την ημέρα της απεργίας των εργαζομένων.

«Η ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ εκφράζει την οπτική των εργατοπατέρων και όχι των εργαζομένων που κινδυνεύουν να χάσουν την δουλειά τους από την μια στιγμή στην άλλη», ανέφερε.

«Αυτό που έγινε στην πραγματικότητα ήταν ότι την Τετάρτη το απόγευμα σε επικοινωνία που είχα με τον δήμαρχο Λευκάδας κ. Δρακονταειδή, του ζήτησα να επιτραπεί να μαζευτούν τα σκουπίδια από την Άγγελου Σικελιανού και την οδό Γολέμη, τα δυο σημεία που έχουν τα περισσότερα εστιατόρια και μπαρ στην Λευκάδα, για να μην βλέπει ο τουρίστας που θα κατέβει να διασκεδάσει τα σκουπίδια, εκτιμώντας ότι μόνη αυτή η κίνηση δεν θα χαλούσε τον αγώνα τον εργαζομένων.

Η απάντηση του δημάρχου ήταν αρνητική, καθώς δεν μπορεί να πάει κόντρα στους εργάτες και την απεργία τους.»

Ο κύριος Σκιαδαρέσης τόνισε ότι όταν κάνεις μια δουλειά για μεγάλο χρονικό διάστημα και αλλάζεις πόστο, καμιά φορά συνεχίζεις να κάνεις αυτό που έκανες παλιά από κεκτημένη ταχύτητα, με τον κύριο Δρακονταειδή να πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι πλέον αντιπολίτευση αλλά διοικεί τον δήμο και δεν πρέπει να αλλάξει τακτική.

Την ίδια μέρα ο ίδιος μίλησε για αρκετή ώρα με τους εργαζόμενους, -με τους ανθρώπους που κινδυνεύουν να χάσουν την δουλειά τους και όχι με τους μόνιμους εργατοπατέρες- όπως είπε και συμφώνησαν στα περισσότερα και ότι θα μπορούσαν να μαζευτούν τα σκουπίδια από την παραλία, χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα στον αγώνα τους, αφού και οι ίδιοι είναι μαζί τους.

Μάλιστα το Επιμελητήριο είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες από την Τετάρτη το απόγευμα, το ίδιο βράδυ φορτώνεται το φορτηγό και επειδή  η χωματερή ήταν κλειστή λόγω ωραρίου θα τα πέταγαν την επόμενη ημέρα.

Ο κύριος Σκιαδαρέσης είπε ότι αν ο ίδιος δεν έκανε αυτές τις ενέργειες, ίσως να μην σταμάταγε η απεργία των εργαζομένων, καθώς οι εργατοπατέρες το βράδυ της Τετάρτης δεν είχαν την διάθεση να σταματήσουν και αυτό έγινε κατόπιν των ενεργειών του Επιμελητηρίου.

Σημείωσε ότι  δεν μπορεί να δεχτεί ότι ο δήμος κλείνει την χωματερή και δεν επιτρέπει στον πολίτη και τους επαγγελματίες έστω και μόνοι τους να πετάνε τα σκουπίδια.

Την επόμενη μέρα,  σύμφωνα με τον κύριο Σκιαδαρέση,  που πήγαν να πετάξουν τα σκουπίδια ο δήμαρχος έκλεισε με το αυτοκίνητο του τον δρόμο στον εθελοντή άνθρωπο με το αμάξι του που πήγε να βοηθήσει, χωρίς να γνωρίζει τι διαμάχες και αντιπαραθέσεις υπάρχουν από πίσω, έφερε την αστυνομία και επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Ο κύριος Σκιαδαρέσης  είπε στον δήμαρχο ότι αν ήθελε να κάνει μήνυση αυτή θα έπρεπε να είναι στον ίδιο και όχι στους εθελοντές, με τον κύριο Δρακονταειδή να λέει ότι είναι εναντίων των μηνύσεων, ζητώντας το θέμα να λήξει εκεί.

Όπως είπε,  ίδιος ιδιώτης που την προηγούμενη ημέρα μετέφερε σκουπίδια από το Νυδρί, όχι μόνο δεν τον σταμάτησαν, αλλά άνοιξαν βράδυ την χωματερή να μπει μέσα για να τα αδειάσει.

Και μπορεί από την μία να λένε ότι το επιμελητήριο έκανε παράνομη αποκομιδή σκουπιδιών, αλλά δεν λένε το ίδιο όταν το ίδιο τρία χρόνια, καθαρίζει Νυδρί-Βασιλική-Άγιο Νικήτα, λέγοντας ότι όπου τους βολεύει τόσο ο δήμος όσο και οι εργατοπατέρες δεν μιλάνε.

«Ποιος εθελοντής θα βάλει από αύριο να κουβαλήσει πράγματα με το αυτοκίνητο του, όταν με την καταγγελία ενός κακοπροαίρετου θα κινδυνεύει να φάει 5.000 ευρώ πρόστιμο;»

Ο κύριος Σκιαδαρέσης απάντησε και στον κύριο Μάκη Μελά, ο οποίος μιλώντας στον Prisma 91,6 απέδωσε την κίνηση αυτή σε προεκλογική τακτική, λόγω τον επερχόμενων εκλογών στο Επιμελητήριο, με τον κύριο Σκιαδαρέση να λέει ότι η πορεία του κυρίου Μελά είναι γνωστή στην Λευκάδα και πως προσπαθεί να έρθει στο προσκήνιο.

Δεν έχω κανένα λόγο να κάνω τίποτα προεκλογικά, είπε, εμάς πέντε χρόνια το έργο μας φαίνεται και όποιος μπορεί να έρθει να αντιπαρατεθεί στο έργο μας και όχι σε αυτά που κάνουν και ο κύριος Μελάς μαζί, που έχει πάρει κάποιους φακέλους και βγαίνει έξω και κουβεντιάζει στον κόσμο, χωρίς να γνωρίζει το θέμα και κινδυνεύοντας να φάει και κάποια μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.

Σημασία έχει όποιος θέλει, μπορεί να έρθει να πει ότι το επιμελητήριο δεν κάνει καλά την δουλειά του και επειδή κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια,  πιστεύει ότι το κάνουμε για προεκλογικούς σκοπούς.

Επίσης στον ισχυρισμό του δήμου ότι δεν μπορεί να καθαρίσει, καθώς δεν του επιτρέπουν να κάνει προσλήψεις, είπε ότι αν αυτό είναι πρόβλημα, να χρηματοδοτήσει εμάς που μπορούμε να προσλάβουμε.

Αντί να ξοδέψει 12.000 ευρώ για να προσλάβει υπεύθυνο τουρισμού στον Δήμο, όταν έχει το Επιμελητήριο, αυτά τα χρήματα θα μπορούσε να τα δώσει στο Επιμελητήριο και θα λύναμε το πρόβλημα σε όλο το νησί.

Πηγή: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΓνωριμία με το Ιαπωνικό Χοροθέατρο Nayuta
Επόμενο άρθροΣτον Δούκα ανέλαβε προπονητής ο Φώτης Τακιανός