Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Ο Θανάσης Καββαδάς για το νέο δρόμο Πόρος-Ρούδα

Ο Θανάσης Καββαδάς για το νέο δρόμο Πόρος-Ρούδα

0

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ: ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΟΡΟΥ –ΡΟΥΔΑΣ

Την επίσπευση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση της μελέτης που αφορά τη νέα χάραξη του δρόμου από τη διασταύρωση του Πόρου Λευκάδας έως την παραλία της Ρούδας, ζητά ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς από τους υπουργούς Υποδομών και Εσωτερικών με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Ο βουλευτής ζητά να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών οι οποίοι χρησιμοποιούν έναν δρόμο στενό, με διαδοχικές στροφές, χωρίς ασφάλεια για τις μετακινήσεις του, κάνοντας 20 λεπτά της ώρας να διανύσουν μια απόσταση που με τη νέα χάραξη θα χρειάζονται μόλις δέκα (10) λεπτά.

Όπως αναφέρει, παρά το γεγονός ότι η σχετική μελέτη βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, η  ολοκλήρωσή της εκκρεμεί ακόμα και σήμερα.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι για την ολοκλήρωση της μελέτης χρειάζονται περίπου 70.000 ευρώ, μαζί με τις υπάρχουσες οφειλές προς το μελετητή. Έως σήμερα έχουν εκπονηθεί οι βασικές μελέτες (τοπογραφικών, οδοποιίας, υδραυλικών, γεωλογικών, περιβαλλοντικών), ενώ για την άρτια ολοκλήρωση της μελέτης απαιτήθηκε η εκτέλεση των γεωτεχνικών εργασιών και τα αρχικά διαγράμματα του κτηματολογίου, αλλά λόγω έλλειψης χρηματοδότησης αυτά δεν προχώρησαν.

Σημειώνει δε ότι για να ολοκληρωθεί το σύνολο της μελέτης θα πρέπει να ολοκληρωθούν τα στάδια που έχουν μείνει στη μέση (γεωτεχνικά, κτηματολόγιο, οριοθέτηση ρέματος) και θα πρέπει να γίνει ένας επανέλεγχος των τοπογραφικών (εάν δηλαδή υπάρχει κάποια αλλαγή πάνω στον άξονα της σχεδιαζόμενης οδού), καθώς και η σύνταξη των τευχών δημοπράτησης του έργου με βάση και το νέο νόμο και τα τιμολόγια δημοσίων έργων που ισχύουν σήμερα.

Στο πλαίσιο αυτό ο βουλευτής ερωτά τους υπουργούς πότε θα ολοκληρωθεί η μελέτη,  εάν στοχεύουν να παρέμβουν προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να προχωρήσει το έργο, καθώς επίσης και εάν έχει προβλεφθεί όλο το ποσό που απαιτείται για την ολοκλήρωση της μελέτης στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για το 2018 και τέλος εάν υπάρχει ενδεχόμενο το έργο, το συνολικό κόστος του οποίου εκτιμάται σε είναι περίπου 1.230.000 ευρώ,  να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ή από άλλους πόρους.

Για να δείτε την ερώτηση πατήστε εδώ

Προηγούμενο άρθροΑποφάσεις 10ης Τακτικής Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας
Επόμενο άρθροΠροσοχή: Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Λευκάδας