Αρχική Ειδήσεις Ο Θανάσης Περδικάρης στον Prisma για την τουριστική προβολή του νησιού

Ο Θανάσης Περδικάρης στον Prisma για την τουριστική προβολή του νησιού

0
perdikaris

perdikaris

Τις δράσεις του Δήμου Λευκάδας όσον αφορά την τουριστική προβολή του νησιού και όχι μόνο, συζήτησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο αντιδήμαρχος Θανάσης Περδικάρης.
Όπως ανέφερε ο Δήμος Λευκάδας από την αρχή της θητείας της είχε ρίξει βάρος στην τουριστική προβολή του Δήμου, ξεκινήσαμε ανέφερε να κάνουμε βήματα δείξαμε ότι δεν ήταν κενά λόγια, αλλά μια πολιτική βούληση που θέλαμε να εκφραστεί.
Μάλιστα ο ίδιος ο Δήμαρχος Κώστας Δρακονταειδής συμμετέχει σε όλες τις επιτροπές και έχει ένα πολύ σημαντικό λόγο.
«Κάποια βήματα είχαν γίνει και απέδωσαν και με την συμμετοχή των συμπολιτών μας είτε ήταν φορείς, ήταν επιχειρηματίες, ή απλοί πολίτες που ήθελαν κάτι να πουν και αυτό θέλουν να συνεχιστεί», ανέφερε.
Ο Δήμος προσπαθεί να κάνει πράγματα που μπορεί να αποδώσουν σύντομα, αλλά και σε συνέχεια των επόμενων δημοτικών αρχών, υπογραμμίζοντας για άλλη μια φορά την ενεργή συμμετοχή του δημάρχου σε αυτή την διαδικασία.
«Ο Δήμος ξεκινά άμεσα την δημιουργία της ψηφιακής πύλης για τον τουρισμό, καθώς με τα προβλήματα που υπάρχουν με το site του δήμου, που δυστυχώς όπως είπε είναι μια αμαρτωλή ιστορία του παρελθόντος θα είναι πολύ σημαντικό στοιχείο που θα βοηθήσει και τον Δήμο Λευκάδας, παράλληλα με την προβολή του.
Το επόμενο βήμα είναι η πρόσληψη συνεργάτη, κάτι που είχε συζητηθεί και στην τελευταία συνεδρίαση τουριστικής προβολής πριν την ανασυγκρότηση της, καθώς το πολιτικό προσωπικό του Δήμου δεν είναι κατάλληλο, πέρα από την πολιτική βούληση να καθοδηγούν, για αυτό και η πρόσληψη ειδικού συνεργάτη κρίνεται απαραίτητη.
Επίσης πλέον ο Δήμος Λευκάδας, προσφέρει υποστηρικτικές υπηρεσίες αποκλειστικά σε θέματα τουρισμού και αυτό είναι πολύ σημαντικό.»
Σύμφωνα με τον κ. Περδικάρη, η λειτουργία της επιτροπής τουρισμού είναι πολύ σημαντική, ωστόσο για να αποδώσει χρειάζεται να παίξουν δυο παίχτες, καθώς και η ένταση ποσών στον Προϋπολογισμό παρά τις όποιες δυσκολίες.
Επίσης ο Δήμος επιδιώκει μια καλύτερη συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τοπικά με το τμήμα Περιφερειακής Ενότητας, αλλά και με τον αντιπεριφερειάρχη Σπύρο Γαλιατσάτο, εκτιμώντας είναι σημαντική αυτή η συνεργασία, καθώς η Περιφέρεια διαθέτει πόρους και θα πρέπει μέσα από εκεί να προβάλλονται και οι δύο δήμοι της Περιφέρειας μας.

Όσον αφορά την πρωτοβουλία του Brand Name από το Επιμελητήριο Λευκάδας και την πρόσφατη ανακοίνωση του Δήμου Λευκάδας, ανέφερε ότι ο Δήμος κάθε φορά προσπαθεί με όλους τους φορείς ακόμα και με πολίτες, καθώς δεν συμφέρει τον τόπο μας μια όποια αντιπαράθεση, ή το ότι ο ένας πρέπει να προωθήσει τις δικές του ιδέες και όχι, καθώς αυτό θα το κρίνει η κοινωνία.
Ωστόσο αυτό που ειπώθηκε από την Δημοτική Αρχή είναι ότι υπάρχει μια διαδικασία που δεν αλλάζει. Όπως είπε ασπάζομαι τον ισχυρισμό του Επιμελητηρίου, ότι δεν ήθελε να το κυκλοφορήσει το λογότυπο, καθώς ήταν να βραβευτεί, ωστόσο θεωρώ ότι θα μπορούσε ο Δήμαρχος και ο Αντιπεριφερειάρχης να έχουν μια άποψη.
«Αυτό ωστόσο δεν αποτελεί εμπόδιο να αντιμετωπίσουμε την κάθε περίπτωση θετικά και να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε τα ίδια τα νησιά μας και το Μεγανήσι.
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, άσχετα με διάφορα δημοσιεύματα, λέγοντας ότι δεν χωράνε εγωισμοί σε αυτά τα ζητήματα.
Είναι ανόητο να πούμε ότι σε αυτά τα θέματα θέλει ο καθένας να προβληθεί προσωπικά και αυτό δεν ωφελεί κανέναν, καθώς οι πολίτες καλοπροαίρετα ή κακοπροαίρετα μας κρίνουν όλους και αυτός που θα θελήσει να συνεργαστεί και θα το δείξει στην κοινωνία θα είναι ο κερδισμένος.
Δεν υπάρχει δυνατότητα από κανέναν να βγει μπροστά, καθώς σε αυτά τα θέματα δεν κάνουμε αγώνα δρόμου, είναι αγώνας μεγάλων αποστάσεων και εκεί θα κριθούμε όλοι.
Ο Δήμος έχει διάθεση συνεργασία με σωματεία και φορείς, ωστόσο πρέπει να υπάρχει και διάθεση από την άλλη πλευρά.»
Όσον αφορά εκδηλώσεις είναι θετικός, φτάνει βέβαια ο δήμος να ασκεί τα δικαιώματα που είναι και υποχρεώσεις και μάλλον οι υποχρεώσεις του είναι και δικαιώματα του.
«Δεν μπορούμε να δημιουργούμε εντυπώσεις με τα θέματα του τουρισμού, είναι ζητήματα ζωής για τον τόπο», ανέφερε.

Σε ότι αφορά τους δρόμους του Γιαλού και των Εγκρεμνών ανέφερε ότι το ΥΠΟΜΕΔΥ έχει την αρμοδιότητα αποκατάστασης τους, με την δημοτική αρχή σε πολλές περιπτώσεις να ξεπερνά με την καλή έννοια τα όρια των αρμοδιοτήτων, με τον Δήμαρχο πολλές φορές σε πολλά ζητήματα να προσπαθεί να βρει λύσεις και να δώσει την βοήθεια, καθώς ο Δήμος έχει αποδείξει ότι μπαίνει στα βαθειά, ακόμα και αν αυτό είναι σε βάρος της ίδιας τους πολιτικής παρουσίας γιατί θέλουμε να βοηθήσουμε την κοινωνία, ανέφερε.
Ο Δήμαρχος είπε μια ημερομηνία 15 Ιούνη για τον δρόμο του Γιαλού, ωστόσο δεν είναι ειδικός, αλλά οι εκτιμήσεις που είχε από την πολυπληθή επιτροπή για τα έργα, έκανε αυτή την εκτίμηση.
«Θεωρούμε ότι τα έργα που αφορούν τον Δήμο, καθώς είναι γενική εκτίμηση ότι δεν περίμενε κανείς να υπάρχει το ποσό των 6.000.000 ευρώ και για τους δύο δρόμους καθώς και οι ίδιοι ήταν πιο συγκρατημένα αισιόδοξοι, καθώς και τα υπόλοιπα έργα μπαίνουν το ένα μετά το άλλο στην σειρά, ωστόσο υπήρχε ένα θέμα με την αλλαγή στον τρόπο δημοπρατήσεων, θυμίζοντας ότι η αναφορά του Δημάρχους την Κεφαλονιά με τον σεισμό του 2014 είναι πολύ σημαντικό.
Καταλαβαίνω ότι υπάρχει μια ανυπομονησία, αλλά προέχει αυτά τα έργα να γίνουν με σωστό σχεδιασμό κι ασφάλεια.
Μην ξεχνάμε ότι εκείνοι οι δρόμοι ανοιχτήκαν από τους τότε Κοινοτάρχες με τα όποια μέσα είχαν, ήταν ένας άθλος και δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα γίνονται κατολισθήσεις χωρίς σεισμούς.
Δεν είναι απλά και μόνο να χάσουμε μια χρονιά και ένα μήνα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό και το αντιλαμβάνομαι, είπε, το θέμα είναι πως θα μπορέσει ένα έργο που θα είναι για μια ζωή να στηθεί σωστά.»

Όσον αφορά το θέμα της Λαγκάδας είπε ότι το Υπουργείο δεσμεύτηκε ότι στην αναθεώρηση του ΠΔΕ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων), θα υπάρξει δέσμευση 2.800.000 για τον δρόμο της Λαγκάδας, παράλληλα ο δήμος προχωρά με το ποσό των 50.000 ευρώ για την δική του μελέτη.
Για το θέμα αυτό έχουν ειπωθεί πολλά, υπάρχουν ανακοινώσεις και πρωτοβουλίες και σωστά γίνονται ωστόσο πρέπει να λέμε την αλήθεια.
Ακόμα και η κ. Καρφάκη στο περασμένο συμβούλιο, που είχε εμπλακεί σε μια ανακοίνωση διευκρίνισε ότι ποτέ δεν είπε ότι ο δρόμος ανοίγει με 50.000.
Αυτή την στιγμή υπάρχει μια διέξοδος μέσω Καβάλου, υπάρχει μια λύση, αλλά δεν προωθείται, καθώς και ο συγκεκριμένος δρόμος, Λαγκάδα, δύσκολα φτιάχτηκε, είναι σε έδαφος που δύσκολα στηρίζεται και εκεί γίνονται ακόμα κατακρημνίσεις.
Όσον αφορά το αν θα ανοίξει ο δρόμος έστω και πρόχειρα για την καλοκαιρινή περίοδο, είπε ότι αυτό είναι θέμα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Ο ίδιος μάλιστα σχολιάζοντας την τοποθέτηση του παιδιάτρου Ανδρέα Γεωργάκη στον Prisma 91,6 για την άθλια κατάσταση που είναι το Τουριστικό περίπτερο, είπε ότι αυτό το θέαμα το βλέπει όπως υποθέτω και ο κύριος Γεωργάκης εδώ και 25 χρόνια, είναι μια πληγή που δεν προέκυψε ξαφνικά και δεν ήρθε μαζί με την σημερινή Δημοτική αρχή και σε αυτό πρέπει είμαστε ειλικρινείς και να λέμε την αλήθεια για να μπορεί ο ελεγχόμενος να το αντιμετωπίζει θετικά, θα πρέπει να βρούμε τι ενέργειες έχει κάνει αυτή η Δημοτική Αρχή, εκτός και αν δεν γνωρίζουμε.
Από την πρώτη μέρα που στήσαμε το Λιμενικό Ταμείο να στηθεί στα πόδια του, προσπαθήσαμε να βρούμε τρόπους αυτό να μην καταρρεύσει και να αξιοποιηθεί.
Είναι γνωστό ότι στις 6 Απριλη υπάρχει ο δεύτερος διαγωνισμός, το να λέμε ότι θα πάμε να το γκρεμίσουμε όπως γράφεται σε Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης, μαζί με το εργοστάσιο στο ΤΑΟΛ, επειδή είναι στην είσοδο του κάστρου δεν έχει λογική.
Κλείνοντας την παρέμβαση του ο κύριος Περδικάρης, εκτίμησε ότι φέτος έχουμε πολύ θετικά μηνύματα για τον τουρισμό στο νησί και σε όλα τα Επτάνησα, καθώς τα λόγια του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χαλικιά σε συνάντηση τους ήταν ότι όπου υπάρχει σοβαρό κατάλυμα είναι κλεισμένο.
Επίσης ευχαρίστησε δημόσια την συμμετοχή των συμπολιτών στην Τουριστική Επιτροπή, που δέχτηκαν να χαλάσουν τον χρόνο τους για αυτήν, με στόχο να πάμε ένα βήμα μπροστά, ενώ μετέφερε και την παραίνεση του Αντιπεριφερειάρχη κ.Γαλιατσάτο στους φορείς και επιχειρήσεις για βελτίωση των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση του επισκέπτη.

Πηγή: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΗ Βασιλική Βονιτσάνου σε ένα ακόμη εντυπωσιακό μακιγιάζ (English version)
Επόμενο άρθροΕορταστικό ωράριο Μεγάλης Εβδομάδας εμπορικών καταστημάτων & S/M