Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Ωράριο λειτουργίας του ΧΑΔΑ από Δευτέρα 13.6 και υποχρεώσεις ιδιωτών

Ωράριο λειτουργίας του ΧΑΔΑ από Δευτέρα 13.6 και υποχρεώσεις ιδιωτών

0

xada-dallos

Η κήρυξη του Δήμου μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας λόγω του κορεσμού του προσωρινού χώρου αποθήκευσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) που λειτουργεί στη Λευκάδα επιβάλλει τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Όπως είχε ανακοινωθεί, ο Δήμος προχώρησε στην περίφραξη της εισόδου, στην τοποθέτηση συστημάτων ασφαλείας, φωτισμού και φυλακίου και στην απόσπαση ενός εργαζόμενου καθαριότητας στο χώρο. Με αναμόρφωση του ούτως ή άλλως περιορισμένου προϋπολογισμού του, σε βάρος άλλων σημαντικών έργων, ο Δήμος μας εξασφάλισε οικονομικά μέσα για την προστασία του χώρου και την ενοικίαση τεμαχιστή, ενώ η δημοτική αρχή παραμένει σε συνεχείς διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους φορείς ώστε να δοθεί προσωρινή λύση και να επιταχυνθεί η οριστική.

Ωστόσο για να πετύχει το όποιο σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος απαιτείται η συνεργασία όλων μας.

Έτσι, οι ιδιώτες που μεταφέρουν ογκώδη (μπάζα, κλαδιά κλπ) απευθείας στο ΧΑΔΑ καλούνται να τηρήσουν το ωράριο λειτουργίας που αρχίζει από τη Δευτέρα 13 Ιουνίου. Εξαιρετικής σημασίας είναι ο διαχωρισμός των ογκωδών που μεταφέρουν ώστε να είναι δυνατός μετά ο τεμαχισμός τους (πχ απόρριψη κλαδιών ή μπάζων, αλλά όχι ανακατεμένα κλαδιά και μπάζα).

Πρόγραμμα λειτουργίας χωματερής για ιδιώτες

Δευτέρα έως και Σάββατο, ώρες 10:00 έως 15:00

Ο υπάλληλος του Δήμου θα καθοδηγεί τα ιδιωτικά οχήματα στο χώρο αναλόγως του περιεχομένου που μεταφέρουν. Με τον τρόπο αυτό θα γίνει εφικτός ο τεμαχισμός ογκωδών και κλαδεμάτων, θα μειωθεί ο όγκος και ο κίνδυνος πυρκαγιάς που μένει πάντα ενεργός.  

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Δήμου:

26453 60500, 60535 και 60541

Προσμένουμε στη συνεργασία σας για να διαφυλάξουμε από κοινού τη δημόσια υγεία.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγούμενο άρθροΔιακρίσεις μαθητριών του Δημ. Σχ. Βασιλικής στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών
Επόμενο άρθροΜε τον Πρέσβη της Σλοβακίας συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων