Αρχική Top Stories Όταν ο ήλιος βουτά στη θάλασσα – απόλυτες στιγμές μεγαλείου στο Κάθισμα

Όταν ο ήλιος βουτά στη θάλασσα – απόλυτες στιγμές μεγαλείου στο Κάθισμα

0

Υπάρχουν νησιά που φημίζονται για το ηλιοβασίλεμά τους. Και υπάρχουν νησιά που έχουν στα αλήθεια το ομορφότερο ηλιοβασίλεμα, και που το απολαμβάνουν αυτοί που ξέρουν. Το Λευκαδίτικο ηλιοβασίλεμα είναι μέσα σε αυτά, τα πανέμορφα που δεν φωνάζουν, απλά είναι εκεί … και περιμένουν και ξέρουν ότι όταν τα βρεις θα έχουν κερδίσει όχι απλά τις εντυπώσεις, αλλά και την καρδιά και το μυαλό σου.

Παραλία Κάθισμα

Πολύβουη, απέραντη, γεμάτη ασφυκτικά από κόσμο και αυτοκίνητα παραλία. Με μοδάτα beach bars να παίζουν δυνατά beats και ηλιοκαμένα κορμιά να λικνίζονται σε αυτά, με δροσερά κοκτέιλ στο χέρι. Με το κύμα να σκάει επιδεικτικά στην άμμο και να παρασέρνει μικρούς μεγάλους στο παιχνίδι του. Με τους ριψοκίνδυνους “παραπεντίστες” να πετούν και να προσγειώνονται με τα πολύχρωμα “φτερά” σε απόσταση αναπνοής από σένα.

Μια παραλία ζωντανή με ήχο, κίνηση, χρώμα.

Και ξαφνικά αρχίζει εκείνο το κοκκίνισμα στον ήλιο, κάπου εκεί αργά το απόγευμα. Κόβει ξαφνικά τη θέρμη του γιατί έχει άλλη δουλειά … τον εντυπωσιασμό! Αρχίζει σταδιακά και επιλέγει προσεκτικά όλες τις αποχρώσεις της θερμής παλέτας του κόκκινου. Και χαμηλώνει βάφοντας παράλληλα και τον ορίζοντα εκεί στο βάθος του Ιονίου. Και νιώθεις ότι το χρώμα καλύπτει τον ήχο, καλύπτει την κίνηση (εκτός από αυτή των κυμάτων που παίρνουν μέρος στο παιχνίδι του βασιλιά ήλιου), καλύπτει κάθε τι ανθρώπινο και μένει μόνο η εικόνα: ο ορίζοντας, η θάλασσα, ο ήλιος, τα χρώματα.

Και μεταφέρεσαι σε ένα κόσμο εξωπραγματικό που όλα γύρω σου δεν είναι παρά ένα απέραντο ηλιοβασίλεμα. Το απόλυτο, μεγαλειώδες Λευκαδίτικο ηλιοβασίλεμα.

Μπορείς να το απολαύσεις από κάθε σημείο της δυτικής ακτής του νησιού και από τα δυτικά  χωριά που έχουν το προνόμιο να έχουν το Ιόνιο “πιάτο” μπροστά τους. Αλλά εμείς το απολαύσαμε στο Κάθισμα και είχε αξία μεγαλύτερη, καθώς εκείνες τις στιγμές η πολύβουη παραλία σιωπά και απολαμβάνει το θαύμα.

Ηλιοβασίλεμα στο Κάθισμα. Απολαύστε το!

Πηγή: Go Lefkas

Προηγούμενο άρθροΟι κληρώσεις και το πρόγραμμα της Νίκης Λευκάδας
Επόμενο άρθροΕυχαριστήριο στους χορηγούς της Γιορτής Μελιού 2017