Αρχική Top Stories Πολλαπλά τα οφέλη από το ταξίδι αντιπροσωπείας του Δήμου Λευκάδας στην Κίνα...

Πολλαπλά τα οφέλη από το ταξίδι αντιπροσωπείας του Δήμου Λευκάδας στην Κίνα (photos)

0

o-ellinas-proxenos-klini-tin-ekthesi-me-fonto-ti-lefkada-3-800x600

Tο μεσημέρι της Τετάρτης σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο Διοικητήριο παρουσιάστηκαν από τα επίσημα μέλη της αντιπροσωπείας του Δήμου Λευκάδας τα αποτελέσματα της πρόσφατης αποστολής στην Κίνα. Ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής κ. Γιώργος Γεωργάκης μίλησε αναλυτικά για το πρόγραμμα της αποστολής στην Κίνα, όλες τις επαφές που είχαν και όλα τα αποτελέσματα αυτών των επαφών. Σχετικά με τις επαφές μπορείτε να δείτε και [εδώ].

dscn1540-1024x768

Ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Κώστας Δρακονταειδής αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του Δήμου για άνοιγμα της δικής μας αγοράς σε νέες δυναμικές αγορές, πλην των παραδοσιακών, όπως η κινεζική και η ρώσικη. Ο Δήμος ήδη πραγματοποίησε το περασμένο Σαββατοκύριακο σειρά επαφών με τους Ρώσους, προετοιμάζει ήδη την συνέχιση αυτών και προγραμματίζει το επόμενο χρονικό διάστημα ραντεβού με την πρεσβεία. Τόνισε ότι το άνοιγμα στην Κίνα είναι μια δύσκολη υπόθεση και χρονοβόρα ωστόσο εάν καταφέρουμε να διεισδύσουμε σε αυτό το μοντέλο θα έχουμε πολλαπλά οφέλη. Πέραν του αμιγώς τουριστικού, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει και άλλους τομείς συνεργασίας με την Κίνα, όπως αυτός του αθλητισμού (γίνεται προσπάθεια αθλητές του Φιλάνδρου να τρέξουν στον Ημιμαραθώνιο της Zhoushan στις 20/11/2016 και να προσκληθούν στον Ημιμαραθώνιο του Φιλάνδρου τον Απρίλιο του 2017), του πολιτισμού, της παιδείας.

dscn1521-1024x768

Στον τομέα της παιδείας στάθηκε ιδιαίτερα ο Δήμαρχος τονίζοντας την σημασία του. Συγκεκριμένα στη συνάντησή τους με τον Πρόεδρο της τοπικής Τουριστικής Σχολής, εκφράστηκε η επιθυμία εκπαιδευτικής συνεργασίας σε τρία επίπεδα: Εκπαιδευτική ανταλλαγή σπουδαστών, πρακτική άσκηση τελειοφοίτων σε τουριστικές επιχειρήσεις της Λευκάδας, εκπαίδευση εκπαιδευτών -διδασκόντων σε τουριστικά θέματα ζητώντας την υποστήριξη του Δήμου για μια τέτοια δραστηριότητα με τοπικά εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Λευκάδα. Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή θα στηρίξει κάθε τέτοια προσπάθεια και θα προτείνει και την καθαρά εκπαιδευτική συνεργασία προς το ΤΕΙ στην Λευκάδα και την συνεργασία μέσω των επαγγελματικών τουριστικών φορέων για την υλοποίηση της πρακτικής άσκησης.

Ο Δήμαρχος παρομοίασε το ταξίδι στην Κίνα με αρραβώνα που στοχεύει να εξελιχθεί σε γάμο, παρά τις όποιες δυσκολίες. Είπε ότι τους υποδέχτηκαν και τους φιλοξένησαν ως “εκλεκτούς” και οι συναντήσεις που είχαν ήταν με πολύ υψηλά πρόσωπα. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα και στον σχεδιασμό αυτού του ταξιδιού και στις εργατοώρες που δαπανήθηκαν και κατέληξε λέγοντας “είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε το ρίσκο παρά τις δυσκολίες με σοβαρό και συνεπή τρόπο”.

zouridakis

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Ευτύχιος Ζουριδάκης, ο οποίος ήταν ο μόνος δημοτικός σύμβουλος που δέχτηκε να συμμετάσχει από την αντιπολίτευση. Ο ίδιος είπε ότι δεν ήθελε να πάει λόγω προσωπικών του υποχρεώσεων αλλά αναγκάστηκε και συνεχάρη τη δημοτική αρχή που επέλεξε ένα σύμβουλο της αντιπολίτευσης και όχι κάποιον “δικό της”. “Ήταν τέτοια η φιλοξενία τους που εμείς δεν μπορούμε να τους ανταποδώσουμε όσα μας πρόσφεραν. Είναι ευτυχία που κάναμε αυτήν την αδελφοποίηση με αυτόν τον Δήμο. Είναι μια τεράστια αγορά 110 εκ. ταξιδιωτών που αναμένεται να φτάσει τα 150 εκ. Ο Δήμος δεν είναι μόνο το νερό, τα σκουπίδια, τα τεχνικά έργα, πρέπει να παρέχει και στον τουρισμό, και στον αθλητισμό και στις δομές”. Έκλεισε την σύντομη τοποθέτησή του τονίζοντας ότι πρέπει να αξιοποιηθεί το δίκτυο των αδελφοποιημένων πόλεων και ότι είναι στο χέρι μας να συνεχιστεί η προσπάθεια και να αξιοποιήσουμε αυτές τις επαφές και τις συνεργασίες.

dscn1560-1024x768

Ο τουριστικός πράκτορας Πέτρος Γαντζίας είπε ότι το περίπτερο ήταν πολύ καλά οργανωμένο και είχε τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. “Οι Κινέζοι θέλουν να έρθουν στην Λευκάδα και θα έρθουν. Χρειάζεται όμως ένας αγώνας 2-3 ετών”.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Μανώλης Θερμός ανέλυσε το μέγεθος του τουριστικού σχεδιασμού της Zhoushan και της φιλοσοφίας του, μια σύμπραξη τουρισμού και εμπορίου, μια προσπάθεια σύνδεσης του παλιού δρόμου του μεταξιού δια θαλάσσης, με την ανάπτυξη του νησιωτικού τουρισμού.

dscn1564-1024x768

Τελευταίος πήρε το λόγο ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων του Νομού Λευκάδας κ. Διονύσης Γαζής ο οποίος είπε ότι είναι η πιο σοβαρή και δυνατή προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι τώρα η οποία όμως θέλει πολύ κόπο ακόμη. Ο κ. Γεωργάκης τόνισε ότι εάν δεν υπήρχε η καλή συνεργασία με τον κ. Γαζή δεν θα είχε πραγματοποιηθεί το ταξίδι, με τον κ. Θερμό να συμφωνεί.

dscn1535-1024x768

dscn1537-1024x768 eua-katopodi

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης προβλήθηκε το νέο βίντεο της τουριστικής προβολής του Δήμου Λευκάδας το οποίο μπορείτε να δείτε [εδώ]. Στους παρευρισκόμενους δόθηκε το αναμνηστικό δώρο που δόθηκε στην Κίνα στους δεκάδες ξένους επισήμους και δημοσιογράφους από όλον τον κόσμο, ένα στικάκι που συνοδευόταν από μπρελόκ σε σχήμα κλειδιού “το κλειδί της Λευκάδας”.

dscn1563-1024x768 dscn1561-1024x768

Όσον αφορά το κοστολόγιο του ταξιδιού δείτε την εικόνα που ακολουθεί:

20161007_011148

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από το ταξίδι στην Κίνα:

Προηγούμενο άρθροΔήμαρχος Λευκάδας για τα ανεπιτήρητα ζώα: Εμείς δεν έχουμε τη μαγική λύση
Επόμενο άρθροΟλοκληρώθηκε η 1η Επτανησιακή συνάντηση Φιλαρμονικών στην Ζάκυνθο