Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ημερίδα για τον σακχαρώδη διαβήτη

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ημερίδα για τον σακχαρώδη διαβήτη

0

imag1463

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 στο ξενοδοχείο «Ianos» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία Ημερίδα με θέμα «Η σύγχρονη αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη: Προσέγγιση με  επίκεντρο τον ασθενή» που συνδιοργανώθηκε από την Κοινωφελής Επιχείρηση ΔΕΠΟΚΑΛ Δήμου Λευκάδας και τον Ιατρικό Σύλλογο Λευκάδας σε συνεργασία  με το Ενδοκρινολογικό Τμήμα – Διαβητολογικό Κέντρο του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών, «Κοργιαλένειο –  Μπενάκειο», Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας.

Η Ημερίδα είχε στόχο την ενημέρωση του κοινού για ένα θέμα υγείας που αφορά μεγάλη μερίδα ανθρώπων όχι μόνο αυτών που ανήκουν στην Τρίτη Ηλικία αλλά νέους και παιδιά. Επίσης η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια ενημέρωσης και εκπαίδευσης του προσωπικού της ΔΕΠΟΚΑΛ η οποία υλοποιεί προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα (Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, ΚΗΦΗ, Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς).

Παράλληλα με την επιστημονική ενημέρωση οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία δωρεάν εξετάσεων. Συγκεκριμένα 81 συμπολίτες μας μέτρησαν το σάκχαρο τους ενώ 28 την γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη.

Η Κοινωφελής ΔΕΠΟΚΑΛ, σύμφωνα με τις δυνατότητες της, σχεδιάζει να  υλοποιήσει και άλλες παρόμοιες  δράσεις στα πλαίσια της σημαντικής κοινωνικής της προσφοράς.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΠΟΚΑΛ

Προηγούμενο άρθροΕγγραφές στο Δ. ΙΕΚ Πρέβεζας για 2 ειδικότητες
Επόμενο άρθροΕμίλ Ζολά