Αρχική Top Stories Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου για το Final Four (φώτο-βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου για το Final Four (φώτο-βίντεο)

0

sunnteuksitypfinalfourlefkada-20-1

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 16 Μαρτίου 2016, ώρα 15:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Διοικητηρίου, η Συνέντευξη Τύπου για την τελική φάση του Final Four του Κυπέλλου Μπάσκετ Γυναικών με την παρουσία των προπονητών και αρχηγών των ομάδων του Αθηναϊκού, του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, που θα διεκδικήσουν τον τίτλο αλλά και με τη συμμετοχή εκπροσώπων των συνδιοργανωτών φορέων όπως ο κ. Αριστείδης Γολέμης αντιπρόεδρος Ε.Ο.Κ., ο κ. Παναγιώτης Τσαγκρώνης Γενικός Γραμματέας Ε.Ο.Κ. και ο Δήμαρχος Λευκάδας κ.    Κων/νος Δρακονταειδής.

Δρακονταειδής: Η Λευκάδα έχει την βούληση να διοργανώνει τέτοιες εκδηλώσεις.

Την συνέντευξη τύπου άνοιξε ο Δήμαρχος Λευκάδας κ.  Κων/νος Δρακονταειδής όπου είπε τα εξής: «Θέλω εκ μέρους και του Δήμου και της Δημοτικής αρχής αλλά και των πολιτών της Λευκάδας να σας καλωσορίσω στο γαλάζιο, πράσινο νησί μας, στο νησί του λογισμού, του ονείρου, στο νησί των ποιητών. Είμαι βέβαιος ότι αυτές τις μέρες αυτό που θα γίνει στην Λευκάδα θα είναι κάτι το οποίο θα ομορφύνει τον τόπο μας και  θα αποδείξει ότι η επαρχία μπορεί, η Λευκάδα μπορεί να διοργανώνει τέτοιου επιπέδου εκδηλώσεις. Με ρωτούν πολλοί δημοσιογράφοι και μόλις χθες ο τελευταίος «γιατί στην Λευκάδα;» κοιτάξτε να δείτε η Λευκάδα και όλοι το γνωρίζουν έχει πολύ μεγάλους δεσμούς με το μπάσκετ. Δεν είναι τυχαίο που η γυναικεία μας ομάδα βρίσκεται στην Α1 και ούτε είναι τυχαίο που η ανδρική μας ομάδα βρίσκεται στην Α2 και διεκδικεί και της ευχόμαστε την άνοδο της στην Α1. Και για μας ήταν ένα κίνητρο γιατί στην Λευκάδα το Final Four, αλλά έχουμε και ένα δεύτερο κίνητρο ιδιοτελές σε εισαγωγικά κίνητρο. Το δεύτερο κίνητρο είναι ότι θέλουμε να επιταχύνουμε, να πιέσουμε τους εαυτούς μας για να κάνουμε πράγματα στο ΔΑΚ Λευκάδας που είδη είχαμε ξεκινήσει και που έπρεπε να επιταχυνθούν και που ήταν αναγκαίο να γίνουν.

Ταυτόχρονα θέλω να πω ότι είναι μεγάλη χαρά για εμάς να υπηρετούμε το άθλημα του μπάσκετ για δυο βασικούς λογούς, πέρα από την αγάπη μας για το ότι είναι ένα ομαδικό άθλημα, γιατί διδάσκει συνεργασία, γιατί διδάσκει ομαδικό πνεύμα και αυτό που λέμε ευγενή άμιλλα αλλά υπάρχει και μια διάσταση και στο γυναικείο κομμάτι, θεωρούμε ότι το γυναικείο μπάσκετ συμβάλει στον αγώνα για να υπερασπιστεί η γυναίκα τη θέση της και να αναδείξει αυτήν την θέση της με πολύ όμορφο τρόπο στην  κοινωνία. Εργαστήκαμε σκληρά για να έχουμε το αποτέλεσμα, αλλά θα κριθούμε όλοι από αυτό, και αγωνιστικά για τις παρεμβάσεις που έγιναν  αλλά και στο ζήτημα του επιπέδου ασφαλείας, στην διάθεση των εισιτηρίων, την λήψη των μέτρων, των επαφών με την αστυνομία και επ΄αυτού να μου επιτρέψετε να πω ότι έχουν ληφθεί όλα τα μετρά, και από την μεριά της αστυνομίας με επάλληλες συσκέψεις. Ξεκαθαρίζω ότι από την αρχή εμείς αναλάβαμε αυτή την διοργάνωση ξεκαθαρίζοντας προς όλους ότι δεν επιζητούμε πόλεμο αλλά επιζητούμε γιορτή, την γιορτή του μπάσκετ.

Δυστυχώς αυτές οι σκέψεις εμπεριείχαν ένα είδος πολέμου όπου θεωρούμε ότι δεν θα βρει έκφραση στην πράξη. Γι΄αυτό ξεκαθαρίζουμε από την αρχή ότι δεν θέλουμε οργανωμένους οπαδούς και για τους λόγους που αντιλαμβάνεστε. Τα εισιτήρια διατέθηκαν στην Λευκάδα, στους Λευκαδίτες αυτοί έχουν ανάγκη να δούνε μια τέτοια εκδήλωση, οι υπόλοιποι μπορούν να βλέπουν τέτοιες εκδηλώσεις στα δικά τους μέρη και βέβαια στα μεγάλα αστικά κέντρα που έχουν και την μερίδα του λέοντος. Το προτελευταίο που θα ήθελα να πω είναι ότι σε αυτήν την γιορτή καλώ όλους τους συμπατριώτες μου, όλους τους Λευκαδίτες να συμβάλουν, και μέχρι στιγμής αυτό γίνεται και ελπίζω ότι θα ολοκληρωθεί σε αυτήν την μεγάλη γιορτή και τελειώνοντας θέλω να ευχαριστήσω την Ε.Ο.Κ. και τις ομάδες που συμμετέχουν. Θέλω να ευχαριστήσω όσους εργαστήκαν για να έχουμε μια εκδήλωση, θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους χορηγούς που συνέβαλαν σε αυτήν την προσπάθεια και τέλος θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες της Λευκάδας που με ελάχιστες εξαιρέσεις αγκάλιασαν αυτή την διοργάνωση και απέδειξαν ότι η Λευκάδα έχει την βούληση να διοργανώνει τέτοιες εκδηλώσεις».

sunnteuksitypfinalfourlefkada-21

Γολέμης: Δεν μπορεί κανένας να μας χαλάσει την γιορτή που θέλουμε να διοργανώσουμε, που με τόσο κόπο ο Δήμος Λευκάδος διοργανώνει.

Το λόγο στην συνέχεια πήρε ο κ. Αριστείδης Γολέμης αντιπρόεδρος Ε.Ο.Κ. και πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλημάτων όπου δήλωσε τα εξής: «Κ. Δήμαρχε είναι τιμή μας που βρισκόμαστε σε αυτό το πανέμορφο νησί, σε αυτό τον παράδεισο και πιστεύω ότι σαν παράδεισος που είναι όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στο τουρνουά θα το τιμήσουν  την τιμή που μας κάνατε να μας προσκαλέσετε και να σας δώσουμε και εμείς χαρά, χαρά προσφέροντας θέαμα, προσφέροντας μια αλληλεγγύη και αγάπη. Διεκδικούμε βασικά να δείξουμε ότι λατρεύουμε τον αθλητισμό, λατρεύουμε το μπάσκετ, αυτά που μας χωρίζουν ή αυτά που θέλουν κάποιοι να μας χωρίσουν δεν υπάρχουν σε αυτές τις ομάδες. Θέλω να παρακαλέσω και τα ΜΜΕ να βγάλουν προς τα έξω ότι άνθρωποι που δεν έχουν εισιτήριο δεν μπορούν να έρθουν, δεν μπορούν αν έρθουν οργανωμένοι οπαδοί, απαγορεύεται, δεν θα μπουν μέσα στο γήπεδο και δεν μπορεί κανένας να μας χαλάσει την γιορτή που θέλουμε να διοργανώσουμε, που με τόσο κόπο ο Δήμος Λευκάδος διοργανώνει, και είναι μεγάλη η προετοιμασία για να γίνει αυτήν η γιορτή και τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών που είναι από τους υψηλότερους θεσμούς της Ομοσπονδίας. Θέλω όλοι να συμμετέχετε με θετικό πνεύμα σε αυτήν την εκδήλωση και να έχουμε καλή επιτυχία και να κερδίσει ο καλύτερος και όταν φύγουμε από εδώ να δώσουμε ένα παράδειγμα ότι μπορούμε να διοργανώνουμε καλές διοργανώσεις και αγαπημένοι».

sunnteuksitypfinalfourlefkada-3

Τσαγκρώνης: Η Ε.Ο.Κ. έχει σαν αρχή να πηγαίνει μεγάλες διοργανώσεις στην περιφέρεια γιατί εκεί ο κόσμος τις αγκαλιάζει περισσότερο

Στη συνέχεια ο κ. Παναγιώτης Τσαγκρωνης Γενικός Γραμματέας Ε.Ο.Κ. είπε τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Λευκάδος τόσο για την φιλοξενία του αλλά και για τα καλά του λόγια και να του πω ότι η Ε.Ο.Κ. έχει σαν αρχή να πηγαίνει μεγάλες διοργανώσεις στην περιφέρεια γιατί έχει διαπιστωθεί ότι ο κόσμος εκεί τις αγκαλιάζει περισσότερο από ότι στα μεγάλα αστικά κέντρα. Βέβαια το θέμα είναι ότι τα μέτρα που πρέπει αναγκαστικά να λάβουμε δεδομένα ότι παρατηρούνται φαινόμενα που είναι έξω από το αθλητικό κίνημα στους αγώνες μας αναγκάζουν να μειώσουμε τον αριθμό των θεατών και να έχουμε και κενά. Πιστεύω ότι είναι δύσκολο και δεν είναι και σωστό γιατί ένας αγώνας είναι που πρέπει όλοι μαζί να βρίσκονται στο γήπεδο και να μην υπάρχουν αυτά τα μέτρα που θα αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε βία. Να συγχαρώ τις ομάδες που έφτασαν έως το Final Four  και να τους ευχηθώ καλή τύχη, ο καλύτερος και ο πιο τυχερός να κερδίσει και ελπίζω ότι μέσα από αυτή  την διοργάνωση θα μας δοθεί η δυνατότητα τόσο η Λευκάδα όσο και οι άλλες πόλεις της περιφέρειας να αναζητήσουν ξανά ώστε να διοργανώσουν κάποιο μεγάλο γεγονός όπως είναι το Final Four των γυναικών».

Στην συνέχεια της συνέντευξης τύπου το λόγο είχαν οι προπονητές και οι αρχηγοί των ομάδων του Αθηναϊκού, του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ που θα διεκδικήσουν τον τίτλο.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο ολόκληρη την συνέντευξη τύπου

Πηγή: Lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΘαν. Καββαδάς: «Η Λευκάδα αγαπάει το μπάσκετ και το φάιναλ φορ θα επιτύχει»
Επόμενο άρθροΤριήμερο σεμινάριο για τη διατροφή στον υπέροχο ξενώνα Neion