Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Πρόγραμμα στειρώσεων γατών στο Μεγανήσι

Πρόγραμμα στειρώσεων γατών στο Μεγανήσι

0

ΣΤΟ ΜΕΓΑΝΗΣΙ, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, πρόγραμμα στείρωσης αδέσποτων γατών!

Το πρόγραμμα ήταν αποτέλεσμα πολύμηνης συνεργασίας του Δήμου Μεγανησίου με το Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας. Χορηγός των στειρώσεων ήταν η GCWS. Τα υπόλοιπα έξοδα καλύφθηκαν από το σωματείο γυναικών “Ηλακάτη” και τον Δήμαρχο Μεγανησίου.
Όταν, μετά από μήνες συνενοήσεων, ετοιμάστηκε ο νόμιμος χώρος και τέλειωσαν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, μεταφέραμε τον εξοπλισμό μας, και τρεις εθελοντές του σωματείου μας μαζί με τον κτηνίατρο, επισκεφθήκαμε το Μεγανήσι. Δουλέψαμε εντατικά από το πρωί της Δευτέρας 30/1 έως το μεσημέρι της Τρίτης 31/1/2017, με αποτέλεσμα να στειρωθούν 41 γάτες.
Διαπιστώσαμε οτι οι γάτες στο Μεγανήσι…. είναι χιλιάδες!
Αντιμετωπίσαμε ποικίλες αντιδράσεις από τους κατοίκους, αρνητικές (“Φύγετε και αφήστε τις γάτες μας ήσυχες….”), ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΘΕΤΙΚΕΣ!!!!
Όπου και να πηγαίναμε, μας καλούσαν να ΄τσακώσουμε τις “δικές τους” γάτες.
Φυσικά, δεν ήταν δυνατόν σε μιάμιση μέρα να λύσουμε το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των γατών του Μεγανησίου….
Καταγράψαμε όμως τις ανάγκες του νησιού, κατάλαβαν οι κάτοικοι την ανάγκη στείρωσης, έδειξαν ικανοποίηση κατά την διάρκεια της διαδικασίας, η οποία ήταν πρωτόγνωρη για το νησί (πιάσιμο γατών, στείρωση, ασφαλής απελευθέρωση).

Ελπίζουμε να συνειδητοποιήσουν οι φορείς του νησιού πόσο απαραίτητη είναι η συνέχιση του προγράμματος. Η GCWS και οι Λευκαδίτες εθελοντές θα είναι εκεί για να βοηθήσουν…

Προηγούμενο άρθροΣυγκοινωνιακή σύνδεση των νησιών του Ιονίου
Επόμενο άρθροΓεμάτη Κυριακή με Φίλανδρο σε Αθήνα και Αγρίνιο