Αρχική Ειδήσεις Προειδοποίηση Δρακονταειδή σε μεγαλοοφειλέτες ύδρευσης: Αρχές Ιούνη προχωράμε σε διακοπές

Προειδοποίηση Δρακονταειδή σε μεγαλοοφειλέτες ύδρευσης: Αρχές Ιούνη προχωράμε σε διακοπές

0

Προειδοποίηση ότι φέτος, ξεκινώντας πάντα από τις πιο μεγάλες οφειλές, ο Δήμος Λευκάδας θα προχωρήσει στην διακοπές υδροδότησης, όχι τον Φλεβάρη αλλά τον Ιούνιο στην αρχή της τουριστικής περιόδου στις επιχειρήσεις που χρωστάνε ως επί το πλείστον, ανακοίνωσε στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο 27-03-2017 ο Δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Δρακονταειδής.

Όσον αφορά το κομμάτι της ηλεκτροδότησης των κτηρίων και τις μελέτες, απαντώντας σε ερώτημα του Κώστα Γληγόρη για τον τρόπο που θα γίνει η καταμέτρηση των κτηρίων, είπε ότι θα γίνει με επανδρωμένο αεροπλάνο και γι’ αυτό το λόγο η Δημοτική Αρχή με το ποσό των 80.000 ευρώ που μπορεί να διαθέσει θα μετρήσουν την πόλη και περίχωρα, Νυδρί-Λυγιά-Νικιάνα- Βασιλική-Άγιο Νικήτα-Σύβοτα και Καρυά.

«Ουσιαστικά θα μετρηθεί το 70% του νησιού. Με αυτή την πρακτική η δημοτική αρχή θεωρεί ότι θα επιφέρει δικαιοσύνη στο επίπεδο της κοινωνίας, καθώς κάποιοι άλλοι κρύβουν τετραγωνικά και άλλοι είναι συνεπείς, θα μπουν έσοδα στον Δήμο και ανάλογα με αυτά εάν χρειαστεί να προχωρήσουν και σε μείωση τελών .»

“Σε ότι αφορά το τεχνικό κομμάτι, ουσιαστικά μετριούνται με απόσταση έξι εκατοστών όλα τα ακίνητα, ενδεχομένως να αντιμετωπιστεί πρόβλημα σε όλες τις πολυκατοικίες και κάποια υπόγεια, ωστόσο διευκρίνισε ότι το ένα κομμάτι είναι η μέτρηση αλλά ένα σημαντικό κομμάτι είναι η δημιουργία βάσης δεδομένων. Εκεί θα χρειαστούν οι καταγραφές που έχουν οι υπηρεσίες του Δήμου, τα ονόματα των ιδιοκτητών να ταυτιστούν, ωστόσο το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα και θα παράξει και δίκιο, κάτι που είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας”.

Πηγή: lefkadatoday.gr

 

Προηγούμενο άρθροΦτάνει την Παρασκευή στην Λευκάδα η ΑΕΚ για τον αγώνα με την Δόξα
Επόμενο άρθροΛευκάδα: Εικόνες από βουνό και θάλασσα στο διαδικτυακό Travel της Καθημερινής