Αρχική Ειδήσεις Προσωρινά εναλλάξ οι εφημερίες χειρουργικής σε Πρέβεζα και Λευκάδα

Προσωρινά εναλλάξ οι εφημερίες χειρουργικής σε Πρέβεζα και Λευκάδα

0

34_nosokomeio_pameprevezagr_04

Σύμφωνα με δήλωση του Υποδιοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Δ. Κωστακιώτη στην Πρέβεζα.

Εναλλάξ, εφημέρευση των χειρουργικών κλινικών του νοσοκομείου της Πρέβεζας με αυτό της Λευκάδας, τοποθέτηση ενός επικουρικού χειρούργου τον Μάρτιο, την Δευτέρα ένας ορθοπεδικός μετακινείται από την Μ.Υ. ΠΕΔΥ Πρέβεζας και προς το παρόν τίποτε σίγουρο για παθολόγο ήταν τα βασικότερα σημεία της δέσμευσης του Υποδιοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Δ. Κωστακιώτη στα πλαίσια επίσκεψής του στο Γ.Ν. Πρέβεζας και τη συνάντηση με το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων. Στην συνάντηση τέθηκαν για μια ακόμη φορά τα προβλήματα και η κατάσταση που επικρατεί.

Συγκεκριμένα, ζητήθηκε η άμεση στελέχωση με 8 στοχευμένες προσλήψεις ειδικευμένων γιατρών ώστε να μην υπάρχει το φαινόμενο της έλλειψης βασικών ειδικοτήτων από την εφημέρευση του νοσοκομείου και το φαινόμενο της προσωρινής αναστολής λειτουργίας κλινικών. (2 χειρουργών, 1 μικροβιολόγου, 2 ορθοπεδικών, 1 αναισθησιολόγου, 1 παθολόγου, 1 παιδιάτρου)

Ο κ. Κωστακιώτης δεσμεύτηκε για τοποθέτηση επικουρικού χειρουργού τον Μάρτιο, ενώ τοποθετείται από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου σε πλήρη απασχόληση, αρχικά με μετακίνηση και μετά με απόσπαση, ο ορθοπεδικός της Μ.Υ. ΠΕΔΥ Πρέβεζας. Δεσμεύτηκε επίσης για τη τοποθέτηση ενός επικουρικού μικροβιολόγου ενώ για το αίτημα τοποθέτησης ενός παθολόγου ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας της συγκεκριμένης ειδικότητας στη λίστα επικουρικών της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Όσον αφορά την αναστολή εφημέρευσης της χειρουργικής κλινικής του Γ.Ν. Πρέβεζας το μήνα Φεβρουάριο, ο κ. Υποδιοικητής προέκρινε, ως προσωρινή λύση, την εναλλάξ εφημέρευση των χειρουργικών κλινικών του Γ.Ν. Πρέβεζας και του Γ.Ν. Λευκάδας.

Σχετικά με την την άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων όλων των κλάδων και ειδικοτήτων των συγκεκριμένων υπηρεσιών ο κ. Κωστακιώτης ανέφερε ότι θα το δει η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ στα πλαίσια των προκηρύξεων θέσεων μέσα στο το 2016.

Τέλος ζητήθηκε η παράταση παραμονής και ανανέωση της μετακίνησης στο Γ.Ν. Πρέβεζας εργαζομένων που έχουν της οργανικές του θέσεις σε άλλες μονάδες υγείας ευθύνης της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, καθώς και να δοθεί η δυνατότητα μετάθεσής τους εφόσον επιθυμούν να παραμείνουν και να εργαστούν στο νοσοκομείο Πρέβεζας.

Ο κ. Κωστακιώτης δεσμεύτηκε να δει το θέμα και ανέφερε ότι σε προσεχές νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας θα προβλέπεται αυτή η διαδικασία. Επίσης, ανέφερε ότι θα γίνει προσπάθεια να ενισχυθεί το νοσοκομείο Πρέβεζας με μετακινήσεις διοικητικού και νοσηλευτικού προσωπικού από μονάδες της ΠΦΥ της περιοχής μας.

Όσον αφορά την χρηματοδότηση και φαρμακευτική δαπάνη τέθηκε ξανά το αίτημα επιπλέον κρατικής επιχορήγησης του ΓΝ Πρέβεζας.

– See more at: pamepreveza.gr

Προηγούμενο άρθροΝίκη Λευκάδας VS Ιπποκράτης Κώων: Στις 11:00 ξεκινά το παιχνίδι
Επόμενο άρθροΚτηματολόγιο: Ορατός ο κίνδυνος απώλειας περιουσιών στην Απόλπαινα