Αρχική Ειδήσεις Σε πλήρη λειτουργία και οι σταθμοί διοδίων στην Ιόνια Οδό

Σε πλήρη λειτουργία και οι σταθμοί διοδίων στην Ιόνια Οδό

0

Την περασμένη εβδομάδα έγιναν τα εγκαίνια του αυτοκινητοδρόμου της Ιόνιας Οδού, από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα, ένας δρόμος που ουσιαστικά είχε παραδοθεί στην κυκλοφορία στις 3 Αυγούστου.

Ωστόσο, μέχρι τώρα λειτουργούν δύο σταθμοί διοδίων, ενώ όπως είχαμε γράψει σχετικά σε προηγούμενα ρεπορτάζ, απέμεναν δύο ακόμη σταθμοί σε Τέροβο και Μενίδι, βάσει της Σύμβασης Παραχώρησης, οι οποίοι θα παραδίδονταν αυτήν την εβδομάδα.

Σήμερα, επιβεβαιώθηκε ότι από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 13 προς Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσει η λειτουργία των δύο αυτών σταθμών διοδίων του τμήματος «Α/K Αμφιλοχίας – Α/Κ Εγνατίας» της Ιόνιας Οδού, ενώ για την ολοκλήρωση του συστήματος χρέωσης του αυτοκινητοδρόμου αναμένεται και η έναρξη λειτουργίας των πλευρικών σταθμών διοδίων στον Α/Κ Γαβρολίμνης.

Συνολικά, για να διανύσει κάποιος την απόσταση των 196 χλμ. από το Αντίρριο μέχρι τον κόμβο της Εγνατίας Οδού, λίγο πριν τα Ιωάννινα, για ένα ΙΧ θα πληρώσει 12,45 ευρώ.

Πάντως, με τη χρήση του Fast Pass, του πομποδέκτη της Νέας Οδού, που ισχύει για τη Νέα Οδό (Τμήμα Μεταμόρφωση – Σκάρφεια 172 χλμ.), την Κεντρική Οδό (μέχρι στιγμής στο Πέταλο του Μαλιακού) και τώρα την Ιόνια Οδό, ανάλογα τη χρήση υπάρχουν σχετικές εκπτώσεις στις χρεώσεις.

Τώρα, ειδικότερα, οι ζώνες χρέωσης που τίθενται  σε εφαρμογή στο συγκεκριμένο  τμήμα είναι δυο: α)  «Α/Κ Αμφιλοχίας – Α/Κ Φιλιππιάδας», με μήκος 46,6χλμ., η οποία περιλαμβάνει το μετωπικό σταθμό Μενιδίου, καθώς και τους πλευρικούς σταθμούς διοδίων στον Α/Κ Άρτας και β) «Α/Κ Φιλιππιάδας – Α/Κ Εγνατίας (τέλος έργου)», με μήκος 48,2χλμ., που περιλαμβάνει το μετωπικό σταθμό Τερόβου, καθώς και τους πλευρικούς σταθμούς διοδίων στον Α/Κ Γοργόμυλου.

Οι τιμές διοδίων τελών για όλους τους σταθμούς και τις κατηγορίες οχημάτων είναι οι ακόλουθες:

Η τιμή διοδίου τέλους καθορίζεται:

Σε κάθε μετωπικό σταθμό βάσει του συνολικού μήκους της ζώνης στην οποία ανήκει ο σταθμός.

Στους πλευρικούς σταθμούς εξόδου, ανάλογα με το μήκος που διανύθηκε από την αρχή της ζώνης στην οποία ανήκει ο σταθμός μέχρι το σταθμό.

Στους πλευρικούς σταθμούς εισόδου ανάλογα με το μήκος που θα διανύσει ο χρήστης από το σταθμό έως το τέλος της ζώνης στην οποία ανήκει.

Επίσης, σε καμία περίπτωση ο χρήστης που πληρώνει διόδιο τέλος σε μετωπικό σταθμό δεν θα πληρώσει ξανά σε πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης, στο ίδιο ταξίδι. Αντιστοίχως, ο χρήστης που πληρώνει διόδιο τέλος σε πλευρικό σταθμό, δεν θα πληρώσει και σε μετωπικό ή άλλον πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης στο ίδιο ταξίδι.

Καταλήγοντας, η Νέα Οδός προσφέρει σε όλο το μήκος της Ιόνιας Οδού:

Α) 24ωρα Περίπολα Οδικής Ασφάλειας

Β) 4ψήφιο αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 24ωρης λειτουργιάς, 1075

Γ) Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών στον αριθμό 2641 306 306

Δ) Δωρεάν Οδική Βοήθεια σε περιπτώσεις ακινητοποίησης

 

Πηγή: www.news247.gr

Προηγούμενο άρθροΑγιασμός στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο της Λυγιάς
Επόμενο άρθροΑκρωτήριο Λευκάδας, Πόρτο Κατσίκι, Κάθισμα σε ονειρικές εναέριες λήψεις