Αρχική Ειδήσεις Σημαντική παράμετρος στα τροχαία η ραγδαία τουριστική αύξηση στη Λευκάδα

Σημαντική παράμετρος στα τροχαία η ραγδαία τουριστική αύξηση στη Λευκάδα

0

Μια πρόσφατη έρευνα του Πολυτεχνείου Κρήτης που δόθηκε στη δημοσιότητα, κατατάσσει τη Λευκάδα στην πρώτη θέση επικινδυνότητας των νομών με  τροχαία ατυχήματα.

H Λευκάδα είχε 46 τροχαία ατυχήματα και 62 παθόντες από αυτά. Οι 5 ήταν νεκροί, 4 βαριά τραυματίες και 53 ελαφρά τραυματίες.

Ο καθηγητής και ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης μίλησε στον Prisma 91,6 αναλύοντας τα δεδομένα.

“Αυτή η μέθοδος βασίζεται όχι μόνο σε ένα κριτήριο, όπως για παράδειγμα νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκους, αλλά σε 18 κριτήρια τα οποία λαμβάνουν υπόψιν τους τον πληθυσμό, τον αριθμό αυτοκινήτων, το οδικό δίκτυο και άλλα, οπότε δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι η έρευνα έγινε βάσει επιλεκτικών κριτηρίων.”

Πρωταθλήτρια παλιά, ήταν το στενό του Μαλιακού στον Άγιο Κωνσταντίνο, πριν φτιαχτεί ο σύγχρονος δρόμος, επίσης η Χαλκιδική και η Κόρινθος, δύο νόμοι κοντά σε μεγάλα αστικά κέντρα και σιγά-σιγά αρχίζουν τα νησιά λόγω τουρισμού.

Σκοπός μας είναι να μην εμβαθύνουμε στα αίτια καθώς δεν είναι η δουλειά μας, αλλά στατιστικά να αποδείξουμε και να αναρωτηθούμε γιατί για δύο χρονιές η Λευκάδα είναι πρώτη στα ατυχήματα.

Τα αίτια θα τα αναδείξει η πολιτεία, ωστόσο για τη Λευκάδα μία σημαντική παράμετρος έχει να κάνει με την ραγδαία αύξηση των τουριστών που επισκέπτονται τα τελευταία χρόνια το νησί.

Οι αρμόδιοι πρέπει να εξετάσουν τι μπορεί να γίνει με το οδικό δίκτυο του νησιού, ώστε να βοηθήσουν και η Λευκάδα να αντιμετωπίσει τον αυξημένο αριθμό ατυχημάτων.

Πηγή: Lefkadatoday.gr
Περισσότερα σχετικά με την έρευνα [εδώ].

Προηγούμενο άρθροΣε λειτουργία η ιστοσελίδα του ΥΠΕΝ με τους κυρωμένους δασικούς χάρτες
Επόμενο άρθροΟ Δήμος Λευκάδας αναζητά ανάδοχο για περισυλλογή και σταυλισμό των ανεπιτήρητων ζώων