Αρχική Top Stories Σωτήρης Σκιαδαρέσης στον Prisma 91,6: Εμείς ξοδέψαμε λιγότερα για την προβολή του...

Σωτήρης Σκιαδαρέσης στον Prisma 91,6: Εμείς ξοδέψαμε λιγότερα για την προβολή του νησιού

0

skiadaresis-sotiris

O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο για τις δράσεις του Επιμελητηρίου, καθώς και την σύνδεση του Ακτίου με τις πόλεις Νάπολι και Μπάρι της Ιταλίας από τον προσεχή Ιούνη.

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι συζητήσεις είχαν ξεκινήσει από το 2013, λέγοντας ότι με στόχο και υπομονή αυτή η εταιρεία συνεχίζει με νέες πτήσεις, ενώ αναμένονται και νέες πτήσεις με νέες πόλεις ενώ αναμένεται να σύντομα να υπάρχει και πτήση για Μιλάνο.

Όσον αφορά για τον οδικό άξονα Αμβρακίας-Άκτιο ο οποίος καρκινοβατεί και η ολοκλήρωση του θα ευνοήσει και την ευρύτερη περιοχή, ανέφερε ότι σε πρόσφατο συνέδριο στην Ολυμπία που έδωσε το παρών, εκεί συζήτησε το θέμα με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρα, λέγοντας ότι τις επόμενες μέρες θα βγει και η απόφαση του ΣΤΕ για να δουν πως θα συνεχίσουν, λέγοντας ότι το έργο κοστίζει 35.000.000, με στόχο να ολοκληρωθεί, γνωρίζοντας ότι είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι.
Μάλιστα υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη περιφέρεια πάει με χίλια κάνοντας 120% απορρόφηση των προγραμμάτων.

Ο Σωτήρης Σκιαδαρέσης σχολίασε και την αποτίμηση του ταξιδιού στην Κίνα, βάση και της συνέντευξης τύπου που δόθηκε πρόσφατα, λέγοντας ότι οποιασδήποτε προσπάθεια γίνεται ως προς το να προσελκύσουμε τουρίστες από νέες αγορές είναι σωστή.
Το θέμα είναι ωστόσο, αν έχουμε κάνει όλα όσα μπορούμε να κάνουμε για τις αγορές που ήδη δουλεύουμε, αν το budget μας είναι τέτοιο που μπορούμε να κάνουμε και αυτό ακόμη.
Αν τα χρήματα ωστόσο είναι περιορισμένα, θα πρέπει να στοχεύουμε σε αυτά που μπορούμε να κάνουμε και να μας αποδώσουν άμεσα.
Από εκεί και πέρα το επόμενο κομμάτι του να πάμε στην Κίνα ή σε κάποια άλλη χώρα, μπορούμε να το κάνουμε λίγο πιο προσεκτικά, καθώς πρέπει να μάθουμε την αγορά που απευθυνόμαστε.

Οι Κινέζοι δεν είναι οι τουρίστες οι οποίοι αύριο θα έρθουν στην Λευκάδα, θα πρέπει για να έρθει ο Κινέζος τουρίστας να υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Το να του πεις του Κινέζου, ότι έχουμε το Πόρτο Κατσίκι ως καλύτερη παραλία στην Ευρώπη δεν του λέει τίποτε. Θέλει Μνημεία, θέλει τετράστερα ξενοδοχεία, κάτι που και στις δυο περιπτώσεις δεν έχουμε.
Οπότε λοιπόν στοχεύουμε μια νέα αγορά, για να φέρουμε ποιους και να μείνουνε που, ανέφερε με νόημα.
Ο κύριος Δήμαρχος στις συναντήσεις στις οποίες με κάλεσαν διαμαρτυρήθηκαν ότι οι tour operator, καθώς και οι επαγγελματίες τουρισμού δεν πήγαν πέρυσι στην Κίνα, καθώς και φέτος.
Πιστεύει κανείς ότι οι επαγγελματίες τουρισμού θα έβλεπαν ότι θα υπήρχε ενδιαφέρον και δεν θα πήγαιναν;, αναρωτήθηκε.
Εμείς σαν Επιμελητήριο, αποφασίσαμε να τραβήξουμε τον δικό μας μοναχικό δρόμο, ο οποίος καλώς ή κακώς, στο κομμάτι του τουρισμού μας βγήκε μέχρι σήμερα και αυτό δεν το συζητάμε.
Πρέπει να ξέρουμε αυτό που πληρώνουμε τι θα μας αποδώσει, ενώ είπε ότι κάποια στιγμή θα ήθελα να δω το κοστολόγιο του ταξιδιού στην Κίνα, σε όλους τους φορείς που πήγαν. Αν τα χρήματα αυτά τα δίναμε για να διαφημίσουμε την Λευκάδα στην αρχή και το τέλος της σεζόν τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα.

Πηγή: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΣυνέντευξη της Λευκάδιας λογοτέχνιδος κ. Ιωάννας Κόκλα στο λογοτεχνικό περιοδικό «αντιστροφές»
Επόμενο άρθροΤζακ Κέρουακ