Αρχική Ειδήσεις Στ. Γρηγόρης στο Δημοτικό Συμβούλιο: Ομαλοποιείται η κατάσταση στο Νοσοκομείο Λευκάδας

Στ. Γρηγόρης στο Δημοτικό Συμβούλιο: Ομαλοποιείται η κατάσταση στο Νοσοκομείο Λευκάδας

0

grigoris-st

Το παρών έδωσε στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο ο Βουλευτής Λευκάδας Σταύρος Γρηγόρης, ο οποίος και ενημέρωσε για τις κινήσεις στήριξης του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, έχει τελειώσει η κατάσταση αιτήσεων για τους αγροτικούς γιατρούς και περιμένουμε να δούμε ποιοι έρχονται.

Ο ίδιος είπε ότι έχει διοριστεί και θα αναλάβει υπηρεσία με έδρα το Αγροτικό Ιατρείο Εξάνθειας, ιατρός γενικής ιατρικής, ο οποίος θα συνδράμει και στην κατάσταση του Νοσοκομείου.
Επίσης είπε ότι από Δευτέρα αναλαμβάνει υπηρεσία στο νοσοκομείο Παθολόγος Γιατρός με απόσπαση αορίστου λόγου, -ενώ με αφορμή σχόλια ότι μια επίσκεψη στον Υπουργό δεν αρκεί, – είπε ότι έχει κατασκηνώσει στο Υπουργείο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι με τον αρμόδιο υπουργό κ. Ξανθό έχουν γίνει “κολλητηράκια” το πρωί στο Υπουργείο το βράδυ στην Βουλή.

Όσον αφορά την απόσπαση αορίστου χρόνου του Παθολόγου, είπε ότι θα βρουν τρόπο ώστε να γίνει επικουρικός γιατρός.

Ο κύριος Γρηγόρης υπογράμμισε ότι γιατροί δεν υπάρχουν, με τους ίδιους να ψάχνουν να τους βρουν προσωπικά, χωρίς να περιμένουν τις προκηρύξεις, καθώς δεν υπήρξε αποτέλεσμα, λέγοντας ότι αφού τους βρουν ψάχνουν να βρουν τις κατάλληλες διατάξεις διορισμού τους.
Επίσης ανέφερε ότι έχουν βρει και τον καρδιολόγο και υπάρχει σχέδιο ώστε να έρθει εδώ, καθώς υπάρχουν τεχνικά προβλήματα στο να έρθει άμεσα.

Ακόμα ανέφερε ότι έχει βρεθεί και παιδίατρος καθώς και νέος ορθοπεδικό, με επιπλέον τις θέσεις που θα προκηρυχτούν επίσημα, λέγοντας ότι πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή και τα πράγματα θα στρώσουν στο Γενικό Νοσοκομείο.

Τέλος για άλλη μια φορά αναφέρθηκε στο οξυμένο θέμα των αγροτικών γιατρών που επιλέγουν να φύγουν στο εξωτερικό για ειδικότητα, δεν υπάρχουν ειδικευόμενοι καθώς επιλέγουν την Αθήνα από την Επαρχεία, λέγοντας ότι δεν είναι οι γιατροί σε κανένα ράφι για να του φέρουμε.

Πηγή: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση της Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν για την Πρωτομαγιά
Επόμενο άρθροΟστομάχιον: Ένα αρχαίο παιχνίδι αποκαλύπτεται στην Καρυά