Αρχική Ειδήσεις Στάθης Βλάχος: Εκτιμώ ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τον ΧΑΔΑ αυτό...

Στάθης Βλάχος: Εκτιμώ ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τον ΧΑΔΑ αυτό το καλοκαίρι.

0

Το Σχέδιο δράσης του Δήμου Λευκάδας σε θέματα καθαριότητας, ανέπτυξε στο δημοτικό συμβούλιο, ο αντιδήμαρχος Στάθης Βλάχος, απαντώντας σε ερώτηση του Βασίλη Αραβανή.

Όπως είπε η λειτουργία του νότιου ΣΜΑ μπαίνει σε λειτουργία αρχές Ιούνη, με τα απορρίμματα της νότιας Λευκάδας να μεταφέρονται στον ΧΑΔΑ με τον νέο τρόπο με τα κοντέινερ.

Για το θέμα των συμβασιούχων είπε ότι μπορεί να το βρούμε μπροστά μας και σε περίπτωση που απολυθούν οι εργαζόμενοι πρέπει να εφαρμοστεί η απόφαση που είχε παρθεί για τους 21 συμβασιούχων.

Στο θέμα των χοντρών μπαζών υπάρχει θέμα, ωστόσο βάση του προγράμματος αυτό μπορεί να κάνει με την «αρπάγη» να περνάει από τους Σφακιώτες μια φορά την εβδομάδα.

Οι ποσότητες που εναποθέτουν οι πολίτες στους δρόμους ξεπερνά τις δυνατότητες που έχει η υπηρεσία.

Ο δήμος κάνει μεγάλο αγώνα, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, με τον ίδιο να τονίζει ότι έχουν αρχίσει να επισκέπτονται τα χωριά για αυτά τα θέματα, στο Πόρτο-Κατσίκι έχουν καθαριστεί-βαφτεί οι τουαλέτες και ο γύρω χώρος.

Όσον αφορά του θάμνους, αναμένεται να βγουν τις επόμενες μέρες δυο καταστροφείς, με την καθυστέρηση να οφείλεται ότι δεν απέδωσε το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και δεν προσλήφθηκε κανένας, και σε μια άλλη εργολαβία δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση.

Παράλληλα στο πλαίσιο της Πυροπροστασίας έχει οργανωθεί, στις τέσσερις δημοτικές ενότητες συντήρηση των αγροτικών δρόμων και κλείσιμο λακκουβών.

Δυστυχώς όπως είπε παρατηρούνται πολλές βλάβες στα οχήματα αποκομιδής απορριμμάτων, αυτό προκαλεί καθυστερήσεις σε πολλά ζητήματα.

Όσον αφορά τον ΧΑΔΑ, υπάρχει φύλακας για να προσέχει την κίνηση που υπάρχει, ενώ γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια ώστε και αισθητικά, αλλά και λειτουργικά να είναι σε καλύτερη κατάσταση από πέρυσι, ωστόσο εκτίμησε ότι “φέτος μια μεγάλη δύναμη του δήμου προσέχουμε τα πράγματα και θα πάμε καλά”.

Πηγή: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΗ πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ για τις εγγραφές βρεφών, νηπίων, παιδιών και ΑΜΕΑ
Επόμενο άρθροΚαταδίωξη από την Άρτα και σύλληψη στην Αμφιλοχία – ΙΧ με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών