Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Στη Λευκάδα ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος για τα έργα στο λιμένα Βασιλικής

Στη Λευκάδα ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος για τα έργα στο λιμένα Βασιλικής

0

Σύσκεψη, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Λευκάδα, με αντικείμενο την πορεία κατασκευής ράμπας πρόσδεσης επιβατηγών – οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι της Βασιλικής. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Θεόδωρος Χαλικιάς, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής Σπύρος Γαλιατσάτος, ο Δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Δρακονταειδής, ο αντιδήμαρχος Χρήστος Κατηφόρης, ο εκπρόσωπος της αναδόχου κοινοπραξίας και υπηρεσιακά στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Λευκάδας.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν για την βέλτιστη λύση προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί το δυνατό συντομότερα και με το μικρότερο δυνατό κόστος και να μην τεθούν σε κίνδυνο οι διαδικασίες εκτέλεσης του τουριστικού αγκυροβολίου.
Συμφωνήθηκε η διεξαγωγή νέας σύσκεψης την ερχόμενη εβδομάδα για να επιλεγεί τελικά η μεθοδολογία του έργου της ράμπας πρόσδεσης.

“Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την ταχεία ολοκλήρωση του έργου και επαναλαμβάνουμε ότι το λιμάνι της Βασιλικής πρέπει να καταστεί λειτουργικό για να αποκατασταθεί η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία και η επικοινωνία Λευκάδας – Κεφαλονιάς και Ιθάκης.  Πρόκειται κατά τη γνώμη μας για ένα μεγάλο λιμενικό έργο που δίνει αναπτυξιακή πνοή στη Λευκάδα και συμβάλει εξαιρετικά στη συνοχή της Ιόνιας Περιφέρειας”.

Προηγούμενο άρθροΠρόσκληση για το 22ο Συμπόσιο της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών
Επόμενο άρθροΠανηγυρίζει το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στην Εγκλουβή