Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλογή βοήθειας από το Εργατικό Κέντρο για τους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής

Συλλογή βοήθειας από το Εργατικό Κέντρο για τους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής

0

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΛΥΜΜΗΡΟΠΑΘΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας- Βόνιτσας εκφράζει τη συμπαράστασή του στις οικογένειες και στους οικείους όσων έχασαν τη ζωή τους στη Μάνδρα Αττικής.

Οι απώλειες των ανθρώπινων ζωών και η ολοκληρωτική καταστροφή δρόμων, κατοικιών, οικιακού εξοπλισμού στις εργατικές περιοχές της Δυτικής Αττικής είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των προηγούμενων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, μαζί και της Περιφέρειας Αττικής και των Δημοτικών Αρχών, που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και όχι τις λαϊκές ανάγκες.

Επί δεκαετίες εξάλλου όλες οι κυβερνήσεις ακολούθησαν ένα καταστροφικό μοντέλο ανάπτυξης! Η άναρχη και αυθαίρετη δόμηση, τα μπαζωμένα ρέματα, η τσιμεντοποίηση όσων ρεμάτων έχουν παραμείνει (με το μανδύα της «διευθέτησης»), ο άθλιος σχεδιασμός των εμπορευματικών και ιδιωτικών μεγάλων δρόμων, τα αποψιλωμένα δάση, φανερώνουν τη χρόνια κυβερνητική και κρατική αδιαφορία για τη Δυτική Αττική, όπως και κάθε φτωχογειτονιά.

Κανένα από τα μεγάλα έργα της προηγούμενης περιόδου -πριν ακόμα ξεσπάσει η καπιταλιστική κρίση το 2008- δεν είχανε ως σκοπό την προστασία των κατοίκων και των εργαζόμενων από έντονα φυσικά φαινόμενα, όπως αυτό που βιώσαμε στην Δυτική Αττική. Το αντίθετο: Τα έργα (Ολυμπιακά ακίνητα, Αττική οδός, γήπεδα ομάδων, προσεχώς το Ελληνικό) γίνονται με τη διαπλοκή κράτους και «εθνικών εργολάβων» – καναλαρχών – εφοπλιστών και με βασικό γνώμονα το πώς θα αυξηθεί πρωτίστως η κερδοφορία, αλλά και η αδιαμεσολάβητη επίδραση των τελευταίων στα πολιτική και στον τρόπο διακυβέρνησης, τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οι δημοτικές αρχές και η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής έχουν βαρύτατες ευθύνες. Οι κρατικοί φορείς, ενώ γνωρίζουν την όξυνση του προβλήματος και τον επείγοντα χαρακτήρα των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, ιεραρχούν και υλοποιούν έργα και υποδομές που αποφασίζονται με βάση την κερδοφορία του κεφαλαίου και όχι με βάση τις λαϊκές ανάγκες. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι τα αντιπλημμυρικά έργα – όπως και εκείνα της αντισεισμικής προστασίας- δεν χρηματοδοτούνται από τα ΕΣΠΑ και την ΕΕ, γιατί δεν είναι κερδοφόρα, παρότι είναι απαραίτητα για την προστασίας της ζωής των εργαζομένων και των κατοίκων. Αυτή είναι η υγιής επιχειρηματικότητα και η δίκαιη και αειφόρος ανάπτυξη που τάζουν.

Η εργατική τάξη είναι το θύμα αυτής της καταστροφής, η οποία κάθε άλλο παρά αναπόφευκτη ήταν. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, όλα τα λαϊκά στρώματα  που πλήττονται δεν πρέπει να αφήσουν αυτό το ταξικό έγκλημα χωρίς απάντηση! Κυβέρνηση κεφάλαιο, κράτος πρέπει να πληρώσουν.

Απαιτούμε άμεσα:

  • Να υπάρξουν μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και άμεση αποκατάσταση των ζημιών! Να αποζημιωθούν στο ακέραιο όσοι επλήγησαν.
  • Να ληφθούν τώρα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας με ολοκληρωμένο επιστημονικό σχεδιασμό για όλη την Αττική, για να μη θρηνήσουμε άλλους νεκρούς! Όχι άλλα έργα βιτρίνας με γνώμονα τα επιχειρηματικά κέρδη.

Η ταξική αλληλεγγύη είναι το μόνο μέσο για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια του κόσμου της εργασίας. Για μας, ο άμεσος και πρωταρχικός αγώνας για την ασφάλεια και την αποκατάσταση των πλημμυροπαθών πάει μαζί με τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιείται. Συνδέεται με την πάλη για ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης με σεβασμό στον άνθρωπο και τη φύση, που θα θέτει ως πρώτο στόχο τα λαϊκά συμφέροντα, την προστασία του περιβάλλοντος, σε ρήξη με τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με έμπρακτη βοήθεια. Καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους κλπ. στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης: Απορρυπαντικά, τρόφιμα μακράς διάρκειας (ζυμαρικά, όσπρια κλπ),  είδη προσωπικής υγιεινής, φάρμακα.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ:

ΔΕΥΤΕΡΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  10 π.μ. – 1 μ.μ. ΚΑΙ 5 – 8 μ.μ.

1-12-2017

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προηγούμενο άρθροΧρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Γιάννης Θεράπος στο IFBB Diamond Cup Athens 2017
Επόμενο άρθρο1η προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης του Ορφέα με αργεντίνικο tango