Αρχική Top Stories Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του Αναστάσιου Κοψιδά

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του Αναστάσιου Κοψιδά

0
music-score
Σήμερα η Φιλαρμονική μας αποχαιρετά τον δάσκαλο της καρδιάς της. Τον δάσκαλο που επί πολλά χρόνια υπηρέτησε την φιλαρμονική απο διαφορα πόστα, σαν μέλος της μπάντας αλλά και για πολλά χρόνια 1969-1978, προγυμναστής στα ξύλινα όργανα.

Ο Τάσος Κοψιδάς πάντα ακούραστος και δραστήριος προγυμναστής, ιδρύει το 1977 με την βοήθεια του Κώστα Καμινάρη την μπαντίνα της ΦΕΛ, χωρίς να υπολογίσει κόπους, θυσίες και πάρα πολλες δυσκολίες. Η μπαντίνα αυτή αποτελείτο από  28 κορίτσια και αγόρια, ηλικίας από 9 εως 15 χρονών.
Κάνει την πρώτη της εμφάνιση στην παρέλαση των φολκλορικών συγκροτημάτων  του Φεστιβάλ  τον Αύγουστο του 1977.
Το γεγονός αυτό πρέπει να εξαρθεί ιδιαίτερα, επειδή καμμιά άλλη Φιλαρμονική σε όλη την Ελλάδα, εκτός της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων, δεν είχε ιδρύσει μέχρι τότε μπαντίνα, σαν την δικιά μας.
Από την μπαντίνα αυτή λοιπόν, ξεπήδησαν άριστοι εκτελεστές του μουσικού σώματος της μακρόχρονης Φιλαρμονικής μας και πολλοί απ’ αυτούς σταδιοδρόμησαν ως επαγγελματίες μουσικοί σε διάφορα σύνολα και μπάντες ανά την Ελλάδα.
Ο Τάσος Κοψιδάς υπηρετεί την ΦΕΛ σαν υπαρχιμουσικός και κατά περιόδους ως αρχιμουσικός με ιδιαίτερο ζήλο, ευαισθησία και  υπευθυνότητα παρά τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις και παρά το γεγονός ότι η ζωή του φέρθηκε με άσχημο τρόπο στερώντας του με βία, την σύζυγο και τα δυο του παιδιά.
Ο Τάσος Κοψιδάς θα μείνει στην μνήμη μας σαν ένας άνθρωπος πρωτοποριακός για την εποχή του, με ιδιαίτερες δημιουργικές και εκπαιδευτικές ικανότητες, σαν ένας άνθρωπος με ευαισθησίες που μας διδαξε αγάπη για την μουσική και μας άφησε παρακαταθήκη την ευαισθησία του  και την αφοσίωση του στην ΦΕΛ, τις οποίες αρετές, εμείς οι μεγαλύτεροι προσπαθούμε να μεταλαμπαδεύσουμε στους νεώτερους μουσικούς ακολουθώντας το παράδειγμα του και κάνοντας το σωματείο μας αντάξιο των προσδοκιών του και για αυτό, θα του είμαστε  ευγνώμονες με την ελπίδα ότι όλοι μας θα προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο της Φιλαρμονική μας.
Τάσο, ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει…
Σε ευχαριστούμε για όλα όσα έκανες..
 
Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ!!
Ανδρέας Γεωργάκης
Προηγούμενο άρθροΟλοκληρώθηκε το 2ο σεμινάριο των «Διαλόγων Γονέων»
Επόμενο άρθροΛαμπερό ράσμπερι μακιγιάζ από την Βασιλική Βονιτσάνου