Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συνάντηση Δρακονταειδή με την Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας για την στέγαση του ΤΕΙ

Συνάντηση Δρακονταειδή με την Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας για την στέγαση του ΤΕΙ

0


Στα πλαίσια των επαφών του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Δρακονταειδή στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κ. Θεοπίστη Πέρκα. Στη συνάντηση παρευρίσκονταν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου κ. Ευάγγελος Χαλικιάς, ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Δραγώνας και ο  Αντιπρόεδρος κ. Αθανάσιος Καλαφάτης της Διοικούσας Επιτροπής του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε την Γενική Γραμματέα ότι ολοκληρώθηκαν όλες οι σχετικές διαδικασίες από την πλευρά του Δήμου (διορθωτικές πράξεις, κύρωση των πράξεων, μετεγγραφή στο κτηματολόγιο, απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, αποστολή αιτήματος στην Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας, κλπ.)

Παράλληλα ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών παραχώρησης των ακινήτων στον Δήμο, ώστε αυτά στη συνέχεια ο Δήμος Λευκάδας να τα παραχωρήσει στο Τ.Ε.Ι. Έτσι θα μπορέσει να δημοπρατηθεί το έργο ανακατασκευής του Κέντρου Νεότητας, ύψους 2.000.000 €, και θα καλυφθούν οι ανάγκες στέγασης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λευκάδα.

Στη συνάντηση αυτή επιβεβαιώθηκε η βούληση της Γενικής Γραμματέως για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη παραχώρηση στον Δήμο Λευκάδας των συγκεκριμένων ακινήτων.

Άλλο ένα τεράστιο πρόβλημα μπήκε στην τελική φάση επίλυσής του.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγούμενο άρθροΣύλληψη για κατοχή και χρήση πλαστού διαβατηρίου
Επόμενο άρθροΠρόσκληση σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου