Αρχική Ειδήσεις Τα ΔΣ των Λευκαδίων Αττικής για την κα Βιβέτ Τσαρλαμπά – Κακλαμάνη

Τα ΔΣ των Λευκαδίων Αττικής για την κα Βιβέτ Τσαρλαμπά – Κακλαμάνη

0

 

Τα Διοικητικά Συμβούλια:

– του Συλλόγου Λευκαδίων Αττικής «Η Αγία Μαύρα» &

– της Ομοσπονδίας των Απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων,

παρέστησαν στην εξόδιο ακολουθία, της κας Βιβέτ Τσαρλαμπά – Κακλαμάνη, ενός σημαντικού ανθρώπου του Πολιτισμού και της Προσφοράς, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23/07/2019 στο 1Ο Νεκροταφείο Αθηνών.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου και της Ομοσπονδίας κατέθεσαν στεφάνι στη μνήμη της, ενώ ως ένδειξη αναγνώρισης της πολυετούς και συνεχούς προσφοράς της εκλιπούσας στον πολιτισμό και την ιστορία του νησιού της Λευκάδας, την αποχαιρέτισαν με τα παρακάτω λόγια:

«Σήμερα αποχαιρετάμε την Βιβέτ Τσαρλαμπά – Κακλαμάνη και μαζί μας την αποχαιρετά ολόκληρη η Λευκάδα. Μια γυναίκα που αγάπησε το νησί και τον πολιτισμό του όσο λίγοι, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να κάνει γνωστές τις κρυφές ομορφιές του. Βρέθηκε σταθερά στο πλευρό, τόσο του Συλλόγου Λευκαδίων Αττικής «Η Αγία Μαύρα», όσο και της Ομοσπονδίας των Απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων. Ο μοναδικός, σε βάθος, τρόπος, που γνώριζε το έργο του Άγγελου Σικελιανού, στάθηκε αφορμή ώστε, μέσα από τις αναρίθμητες πολιτιστικές εκδηλώσεις στις οποίες η ίδια συμμετείχε, να γνωρίσουμε κι εμείς καλύτερα το έργο του μεγάλου ποιητή, ενώ η στήλη της, «Πολιτιστικά ποικίλα», που φιλοξενούνταν συνεχώς για χρόνια στην εφημερίδα μας ΗΧΩ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ αποτύπωνε, με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο, κάθε εκδήλωση σχετική με το νησί της Λευκάδας.

Η κυρία Βιβέτ, η δική μας Βιβέτ, ήταν ένας άνθρωπος βαθιά καλλιεργημένος, που έδινε προτεραιότητα στο σύνολο, αφήνοντας πίσω τον εαυτό της. Χαρακτηριστική, άλλωστε, ήταν η χαρά με την οποία αποδεχόταν κάθε πρόσκληση των Λευκαδιτών, χωρίς να λογαριάζει χρόνο και κούραση. Καμία δυσκολία, κανένα πρόβλημα, δεν ήταν ικανά να την εμποδίσουν να βρεθεί ανάμεσα στους ανθρώπους της Λευκάδας και να μιλήσει για το αγαπημένο της νησί.

Εκ μέρους των Λευκαδίων της Αττικής αλλά και ολόκληρης της Λευκάδας ευχόμαστε καλό ταξίδι στην αγαπημένη μας Βιβέτ, δύναμη και κουράγιο στον σύζυγό της και Πρόεδρο του Συλλόγου μας, Σωκράτη Κακλαμάνη, αλλά και στην Κατερίνα, το Γιάννη και τον Αλέξανδρο τα παιδιά της καθώς και στις αγαπημένες εγγονές της 

Τελειώνοντας, ας μείνουν στο μυαλό μας τα λόγια του ποιητή, λόγια που αποτυπώνουν με ακρίβεια τα αισθήματα της Βιβέτ για το νησί της, το νησί μας:

 Ω χώματα της γης μου!

Χώμα Λευκαδίτικο,

πρωτόχωμα

τιτάνια ζύμη του κορμιού μου

του ίδιου μου του ακοίμητου μυαλού!»

Προηγούμενο άρθροΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ για τη Βιβέτ Τσαρλαμπά Κακλαμάνη, in memoriam aeternam
Επόμενο άρθροΜήνυμα του απερχόμενου Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ιονίων Νήσων Υποστράτηγου ε.α Κωνσταντίνου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ