Αρχική Ειδήσεις Θ. Χαλικιάς-K. Δρακονταειδής στον Prisma 91,6 για την χιονόπτωση στην Λευκάδα

Θ. Χαλικιάς-K. Δρακονταειδής στον Prisma 91,6 για την χιονόπτωση στην Λευκάδα

0

Στα λευκά έντυσε το φαινόμενο “Αριάδνη” την ορεινή κυρίως Λευκάδα, ωστόσο το νησί είναι κατάλληλα προετοιμασμένο για να αντιμετωπίσει πιθανά προβλήματα.

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Θεόδωρος Χαλικιάς η Περιφέρεια ήταν έτοιμη, είχε προμηθευτεί δέκα τόνους αλάτι, το εκχιονιστικό ήταν σε κατάσταση αναμονής, καθώς κανένας δρόμος δεν έχει κλείσει, και όποια μικροπροβλήματα αντιμετωπίζονται με το εκχιονιστικό και την αλατιέρα, ώστε όλοι οι οδικοί άξονες να παραμείνουν ανοικτοί.

Δεν θα υπάρξει πρόβλημα, ενώ δυο αυτοκίνητα του Δήμου έχουν φύγει για να παραλάβουν επιπλέον αλάτι και για τις επόμενες δυο ημέρες που το πρόβλημα θα παραμένει.

Ο κύριος Χαλικιάς ανέφερε ότι οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

Με το πρόβλημα υδροδότησης στην Νικιάνα να έχει αποκατασταθεί ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Δρακονταειδής αναφέρθηκε στο σοβαρό πρόβλημα που δημιούργησε ο παγετός στο δίκτυο ύδρευσης με τα συνεργία του Δήμου να δίνουν μάχη με το χρόνο ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Στα χωριά υπάρχουν κάποια προβλήματα με παγωμένους δρόμους στα εσωτερικά των χωριών με τον Δήμο να έχει φροντίσει να δώσει αλάτι στους ενδιαφερόμενους, ενώ ολοκληρώθηκαν και οι επαφές για περαιτέρω αλάτι από το Μεσολόγγι σε συνδυασμό με την Περιφέρεια, ενώ παρακάλεσε τους κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η παγωνιά με την κατάσταση να είναι υπό έλεγχο,ανέφερε.

Η αρθρογράφος του My Lefkada Ειρήνη Βονιτσάνου έδωσε το κλίμα στην ορεινή Λευκάδα!

Πηγή: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΛευκάδα: Το χιόνι έφτασε μέχρι την θάλασσα!
Επόμενο άρθροΔείτε χιονισμένη την παραθαλάσσια Βασιλική Λευκάδας!