Αρχική Ειδήσεις Θ. Χαλικιάς: Ο κλειστός δρόμος της Απόλπαινας θα φέρει μεγάλη οικονομική ζημιά...

Θ. Χαλικιάς: Ο κλειστός δρόμος της Απόλπαινας θα φέρει μεγάλη οικονομική ζημιά στο νησί

0

Με παρέμβασή του στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Μαρτίου για το κλείσιμο του δρόμου της Απόλπαινας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ Θεόδωρος Χαλικιάς έκανε λόγο για ένα πολύ σημαντικό θέμα που θα αντιμετωπίσουμε ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, παρόλο που υπήρχαν πολλά σημεία με κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο, ωστόσο η περίπτωση να κλείσει ένας δρόμος για μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά και για το καλοκαίρι, θα έχει επιπτώσεις εφιαλτικές.

Επισκεπτόμενος τον δρόμο μαζί με τις τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας, μετά την κατολίσθηση και παρά τις διαφορετικές απόψεις που μπορεί να έχουν οι τεχνικές υπηρεσίες και οι επιστήμονες και αυτό είναι θεμιτό, οι υπηρεσίες της περιφέρειας εκτίμησαν ότι αυτό το κομμάτι θα μπορούσε να καθαιρεθεί, να βγει μία ζώνη ασφαλείας και να αντιμετωπιστεί με κάποιες βραχοπαγίδες όπως στην περίπτωση του Αγίου Νικήτα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι κάτι που θα ήθελε να κάνει ο δήμος και οι υπηρεσίες του, καθώς όλοι θέλουμε να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία.

Ωστόσο παρακάλεσε να δούμε αυτό το θέμα από περισσότερους ειδικούς, καθώς λισως είναι ο μοναδικός τρόπος για να ανοίξει ο δρόμος το καλοκαίρι.

Αναφερόμενος στο οδικό δίκτυο της Λευκάδας, έκανε λόγο για επικίνδυνα σημεία τα οποία μπορεί να εμφανιστούν και στο μέλλον, λέγοντας ότι θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ζούμε σε ένα τέτοιο περιβάλλον και θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ψύχραιμα.

Ωστόσο στο συγκεκριμένο σημείο συσσωρεύεται η κυκλοφορία το καλοκαίρι, όταν έχουμε 170.000 μαζί με τους μόνιμους κατοίκους.  Η κυκλοφορία το καλοκαίρι θα γίνει εφιαλτική αν δεν μπορέσουμε να δώσουμε μία λύση, θα συσσωρεύονται ουρές χιλιομέτρων, επομένως πρέπει να βρούμε την προσωρινή λύση, ενώ σύμφωνα με τις τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας, υπάρχει εκτίμηση να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο τη μία κατεύθυνση, άνοδο από το συγκεκριμένο δρόμο, κάθοδο από το Φρύνι και με ένα τοιχίο στο συγκεκριμένο σημείο, για να μεγαλώσουμε το όριο ασφαλείας ώστε να  μπορέσουμε να ανταποκριθούμε περισσότερο σε μία επικίνδυνη τέτοια κατάσταση, μέσα από μία κυκλοφοριακή ρύθμιση που μπορούμε να κάνουμε.

“Θα πρέπει να κοιτάξουμε πάρα πολύ γρήγορα και όσο το δυνατόν με περισσότερους ειδικούς να δώσουμε λύση πριν το καλοκαίρι”, με τον ίδιο να εκφράζει την αγωνία του για το τι μπορεί να συμβεί την καλοκαιρινή σεζόν.

Όσον αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας, είπε ότι είναι απαραίτητες ορισμένες αποφάσεις από δημοτικά ή περιφερειακά συμβούλια, εάν όμως έχουμε σκοπό να κάνουμε μία προσωρινή λύση, ίσως να μη χρειαζόταν μία τέτοια απόφαση, από τη στιγμή όμως που οι αρχές έχουν δηλώσει ότι δεν μπορούν να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο θέμα, ο δήμαρχος έφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς είναι δική του αρμοδιότητα και ξέρει τι κάνει, ωστόσο αυτό δεν είναι το κύριο και το καίριο, αλλά το πώς θα γίνει πιο γρήγορα η αποκατάσταση και να βρούμε σύντομα λύση.

Πρέπει να βρούμε λύση οπωσδήποτε, το καλοκαίρι έρχεται γρήγορα και σε περίπτωση που δεν βρούμε λύση θα έχουμε μεγάλη οικονομική ζημιά, ο κόσμος θα ταλαιπωρείται, δεν θα μένει στη Λευκάδα, ενώ παράλληλα θα έχουμε τον κόσμο που διαμαρτύρεται και ένα σωρό άλλα προβλήματα που θα πρέπει να τα αποφύγουμε.

Πηγή: Lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΟ ΑΟ Καρυάς συγχαίρει τον Τηλυκράτη
Επόμενο άρθροΝίκη Λευκάδας: Με Αθηναϊκό εντός έδρας (18/3-13:00)