Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Θανάσης Καββαδάς: Γιατί εξαιρέθηκε το Μεγανήσι από την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Ιονίων...

Θανάσης Καββαδάς: Γιατί εξαιρέθηκε το Μεγανήσι από την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Ιονίων Νήσων;

0

Αναφορά στον Υπουργό Ναυτιλίας και συνάντηση με το γ.γ του Υπουργείου

του βουλευτή Λευκάδας Θανάσης Καββαδά για την εξαίρεση του Μεγανησίου

από τη νέα ακτοπλοϊκή γραμμή Κέρκυρας –Ζακύνθου

Εξηγήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Π. Κουρουπλή, για τους λόγους εξαίρεσης του Μεγανησίου από τη νέα ακτοπλοϊκή γραμμή που συνδέει τα Ιόνια Νησιά, ζητά ο βουλευτής Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, με αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή.

Στην αναφορά ο βουλευτής αναφέρει σχετικά με τον ανοιχτό, δημόσιο διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό για τη διασύνδεση των Ιονίων Νήσων, της 5ης Φεβρουαρίου 2018, ότι «είναι σημαντικό όπως δοθούν εξηγήσεις από το Υπουργείο σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν στην εξαίρεση του Μεγανησίου από τη νέα γραμμή διασύνδεσης των Ιονίων Νήσων» και ζητά «να εξεταστεί η δυνατότητα προσθήκης του Μεγανησίου σε αυτή την ακτοπλοϊκή γραμμή».

Ο βουλευτής είχε επίσης το πρωί της Τετάρτης, 7 Φεβρουαρίου, συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Δ. Καλαματιανό και με ανώτατους υπηρεσιακούς παράγοντες, από τους οποίους ζήτησε την ένταξη του Μεγανησίου στην συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή γραμμή.

Όπως ανέφεραν στο βουλευτή, η ένταξη του Μεγανησίου στη γραμμή Κέρκυρας – Ζακύνθου θα μπορέσει να εξεταστεί στο μέλλον, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν περαιτέρω δεσμεύσεις.

Για να δείτε την αναφορά πατήστε εδώ

Προηγούμενο άρθροΘέσεις εργασίας στη Λευκάδα από 12/2/2018 έως 18/2/2018
Επόμενο άρθροΆκτιο-Αμβρακία: Αναμένεται σύντομα η χρηματοδότηση της τελικής φάσης