Αρχική Ειδήσεις Θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας με τις ξαπλώστρες

Θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας με τις ξαπλώστρες

0

 

Ο Δήμος δεν έχει την δυνατότητα να ελέγχει φαινόμενα αισχροκέρδειας με τις ξαπλώστρες.

Ολοένα και πληθαίνουν οι καταγγελίες το τελευταίο διάστημα για φαινόμενα αισχροκέρδειας σε δημοφιλείς παραλίες στο νησί και πιο συγκεκριμένα στο Πόρτο Κατσίκι.

Το σετ με ξαπλώστρες κοστίζει δέκα ευρώ και μετά τις έντεκα αυξάνει αυθαίρετα στα δεκαπέντε ευρώ χωρίς φυσικά να κόβεται απόδειξη. Τελευταία καταγγελία δημοσιεύτηκε στο mylefkada.gr

Το θέμα αυτό έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο της 10η Ιουλίου ο Θωμάς Καββαδάς λέγοντας ότι ρίχνουμε βάρη πολλά στους πολίτες για να έχουμε μια εισπραξιμότητα.

Στην απάντηση του ο Μάρκος Νικητάκης ανέφερε ότι στο Κάθισμα είναι μόνο όμοροι και δεν υπάρχει καμία δημοπρασία, καθώς η μόνη δημοπρασία που έκανε ο δήμος ως μεσίτης της Κτηματικής υπηρεσίας είναι στο Κάστρο-Αγιοφίλι και Πόρτο Κατσίκι.

Ως προς τις τιμές συμφώνησε και είπε μακάρι να μπορούσε ο δήμος να τις ελέγξει, διερεύνησε την δυνατότητα να γίνει όπως έγινε και στο Parking ωστόσο δεν μπορεί να ελέγξει τις τιμές.

Ωστόσο αξίζει να σημειώσουμε ότι ο νόμος δίνει στο δικαίωμα σε όποιον δεν κόβει απόδειξη να μην πληρώνει την υπηρεσία και μπορούν να κάνουν χρήση αυτής της διάταξης καθώς και να στηλιτεύουν τέτοιες συμπεριφορές.

Πηγή: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΘάνατος 81χρονης λουόμενης
Επόμενο άρθροΕνθουσίασε η Festa Del Canale 2017