Αρχική Ειδήσεις Θεόδωρος Χαλικιάς: Στη 1:30 τη νύχτα έριξε 150 τόνους νερό ανά στρέμμα

Θεόδωρος Χαλικιάς: Στη 1:30 τη νύχτα έριξε 150 τόνους νερό ανά στρέμμα

0

Ο δρόμος προς Καρυά παραμένει κλειστός ανέφερε με παρέμβαση του στον Prisma 91,6, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Χαλικιάς εξηγώντας το πλαίσιο δράσεων της Π.Ε Λευκάδας.

“Πριν λίγη ώρα καθαρίστηκε, ωστόσο παραμένει κλειστός, καθώς υπάρχουν ακόμα κάποια επικίνδυνα σημεία, αλλά και το ενδεχόμενο να πέσει ένα κυπαρίσσι και θα γίνει μία προσπάθεια αύριο με μία μεγαλύτερη τσάπα, για να μπορέσει να χτυπηθεί και να κατέβει, για να μην υπάρξει κίνδυνος.”

Τα σημεία των κατολισθήσεων είναι πολλά, με κύρια αυτά που είναι στα Πευκούλια και λίγο πριν το χωριό, καθώς έχουν πέσει πολλά υλικά και έχουν σπάσει σε κάποια σημεία τα δίχτυα.

Επίσης, ανοίχτηκε και ο δρόμος στο πρώτο χιλιόμετρο Βαυκερής, αλλά και Βαυκερής-Εγκλουβής, ενώ στο δρόμο Βασιλική-Άγιος Πέτρος, είναι μία λωρίδα είναι ανοιχτή, και το θέμα εκεί αντιμετωπίζεται από τον δήμο.

Όπως ανέφερε ο κύριος Χαλικιάς, χθες το βράδυ στη 1:30 έριξε 145 μιλιμέτρ ανά ώρα βροχής, δηλαδή 15 εκατοστά την ώρα, περίπου 150 τόνοι νερό ανά στρέμμα την ώρα.

“Η διάβρωση επιταχύνθηκε, με αποτέλεσμα όλα αυτά να δημιουργήσουν αυτή την κατάσταση. Ο κ. Χαλικιάς τέλος συνέστησε στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες και αυτό γιατί υπάρχει κίνδυνος διάβρωσης του εδάφους.”

Ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Σπύρος Πολίτης, αναφέρθηκε στα έντονα καιρικά φαινόμενα, κάνοντας λόγο για κατολισθήσεις τόσο στο επαρχιακό αλλά και στο δημοτικό δίκτυο, καθώς σημειώθηκε μία μεγάλη κατάπτωση  στα Πευκούλια, αλλά και στο δρόμο Πηγαδησάνων-Καρυάς, καθώς και στον δρόμο Καρυάς-Βαυκερής που είχε πέσει ένας βράχος, με τον δρόμο πλέον να έχει αποκατασταθεί.

Επίσης, στο δρόμο Περιγιαλίου προς Πλατύστομα, κόπηκε ένα μέρος του δρόμου, λέγοντας ότι προσωρινά δίνεται διέξοδος από άλλους δρόμους, μέχρι να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Πηγή: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Δρακονταειδή-Σκουρλέτη για ενημέρωση έργων που δρομολογεί ο Δήμος Λευκάδας
Επόμενο άρθροΣτην πρώτη θέση η Λευκάδα σε επικινδυνότητα τροχαίων ατυχημάτων