Αρχική Ειδήσεις Θεόφιλος Κατωπόδης: Ευελπιστούμε και φέτος να εγκριθούν τα τμήματα της Καρυάς

Θεόφιλος Κατωπόδης: Ευελπιστούμε και φέτος να εγκριθούν τα τμήματα της Καρυάς

0

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Υπουργείο Παιδείας επιλέγει να μην εγκρίνει τμήματα προσανατολισμού στην Β’ Λυκείου του Γυμνασίου και των ΓΛΤ Καρυάς.

Για το θέμα αυτό μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Θεόφιλος Κατωπόδης.

Όπως ανέφερε το θέμα δημιουργήθηκε από πέρυσι, με το σχολείο να λειτουργεί κανονικά από την δεκαετία του 1960, όντας το δεύτερο ιστορικό γυμνάσιο της Λευκάδας μετά το πρώτο.

«Το Γυμνάσιο της  Καρυάς όλα αυτά τα χρόνια εξυπηρετεί την ορεινή Λευκάδα και για πρώτη φορά αντιμετώπισε πέρυσι πρόβλημα με την υπουργική απόφαση που βάζει ποσοτικά κριτήρια στο να λειτουργήσουν τα τμήματα του Λυκείου, είτε κατευθύνσεις, είτε μαθήματα επιλογής βάση κατηγορίας που ανήκει το σχολείο.

Αυτή η κατηγοριοποίηση έχει να κάνει περισσότερο με τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε αυτά που ως γνωστόν κλιμακώνονται με την απόσταση από την πρωτεύουσα.

Η Καρυά είναι που είναι στα 14 χιλιόμετρα είναι στην κατηγορία ΣΤ, ενώ η Βασιλική που είναι στα τριάντα και κάτι είναι σε πιο χαμηλή κατηγορία.

Για το ίδιο θέμα  πέρυσι και παρόμοια χρονική στιγμή βγήκε μια εγκύκλιος και έγιναν κινητοποιήσεις και για πρώτη φορά μετά από χρόνια όλοι οι σύλλογοι και οι αρχές τάχθηκαν υπέρ μας το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις και φθάσαμε μέχρι το γραφείο του Υπουργού ο οποίος κατανόησε τα επιχειρήματα τα οποία  ήταν συγκεκριμένα και ατράνταχτα.»

Σύμφωνα με τον κύριο Κατωπόδη το να κλείσεις μια χρονιά μια τάξη δεν έχει ουσιαστικό όφελος, καθώς ένα από τα επιχειρήματα προς τον υπουργό ήταν και το γεγονός ότι αυτά τα παιδιά κάποιος πρέπει να τα μεταφέρει με πρόσθετο κόστος, καθώς οι οργανικοί καθηγητές που επαρκούσαν θα έμεναν με μειωμένο ωράριο οπότε και αυτοί θα έπρεπε να συμπληρώσουν το ωράριο σε άλλο σχολείο της Λευκάδας, καταβάλλοντας και τα οδοιπορικά οπότε η οικονομία που προσπαθεί να κάνει το Υπουργείο απλά δεν υπάρχει.

Μάλιστα πέρυσι εγκρίθηκαν κατά παρέκκλιση τα τμήματα με το σκεπτικό ότι δεν δημιουργούν πρόσθετο κόστος στον προϋπολογισμό.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι λογικά επειδή τα επιχειρήματα είναι ίδια και ο Υπουργός είναι ο ίδιος θέλει να είναι αισιόδοξος ότι και φέτος θα επαναληφτεί η ίδια κατάσταση.

Μάλιστα από την αρχή της χρονιάς ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έχουν έρθει σε επαφή με τον Δήμαρχο-Αντιπεριφερειάρχη και τους διευθυντές δευτεροβάθμιας και όλοι έχουν θετική εισήγηση με τον ίδιο να εκτιμά ότι το θέμα θα λυθεί αισίως.

Πηγή: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΈκθεση ζωγραφικής του Εικαστικού Εργαστηρίου που κλείνει 10 δημιουργικά χρόνια
Επόμενο άρθροΣτο “τραπέζι” η συγχώνευση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο