Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Θέση του Βουλευτή Λευκάδας Σταύρου Γρηγόρη επί της συμφωνίας

Θέση του Βουλευτή Λευκάδας Σταύρου Γρηγόρη επί της συμφωνίας

1

stavros_grigoris

Θέση επί της συμφωνίας

Βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη και σημαντική καμπή στο τέλος της διαπραγμάτευσης. Η διαπραγμάτευση αυτή οδηγήθηκε σε αδιέξοδο με αποκλειστική ευθύνη των λεγόμενων «εταίρων» και δανειστών,  με επικεφαλής τη Γερμανία και των δορυφόρων της, που όπως αποδείχθηκε, ο στόχος τους από την αρχή ήταν η πτώση της Ελληνικής Κυβέρνησης, της μόνης αριστερής κυβέρνησης στην Ευρώπη, την οποία θεωρούν ως ένα ενοχλητικό αγκάθι. Με υπαιτιότητά τους η διαπραγμάτευση έφθασε το Σαββατοκύριακο σε αδιέξοδο, με τον ωμό εκβιασμό τους, ειδικά μετά το δημοψήφισμα, για Grexit μέσω του κλεισίματος των τραπεζών και της χρηματοπιστωτικής ασφυξίας.

Δεν αμφισβητεί κανείς ότι η προτεινόμενη συμφωνία περιλαμβάνει πολύ σκληρά μέτρα, έξω από την ιδεολογία μας και τις κοινωνικές μας ευαισθησίες, ενώ η άλλη λύση ήταν η άτακτη χρεοκοπία και κατάρρευση από τη Δευτέρα, που ήταν και το σχέδιο, το οποίο είχαν ετοιμάσει και αρχίσει να υλοποιούν ακραίες αντιευρωπαϊκές δυνάμεις με επικεφαλής τη Γερμανία.

Η δύσκολη απόφαση με την οποία συμβιβάστηκε η Κυβέρνηση ήταν το πρώτο βήμα για να αποτραπεί η έξοδος της χώρας από το ευρώ που αυτή τη στιγμή ισοδυναμούσε με καταστροφή. Η συμφωνία λοιπόν σε αυτή τη φάση, που δεν υπήρχε από καμία πλευρά  κατατιθεμένη σοβαρή  εναλλακτική πρόταση, παρά το ότι είναι σκληρή, δίνει τη δυνατότητα να σταθεί η χώρα στα πόδια της και να αποτρέψει τη χρηματοπιστωτική ασφυξία, την κατάρρευση των τραπεζών και την εξαέρωση των καταθέσεων του Ελληνικού λαού.

Από την άλλη περιέχει και θετικά στοιχεία, όπως την αναδιάρθρωση του χρέους, το επενδυτικό πακέτο και τη δυνατότητα ανακατανομής των βαρών που μέχρι τώρα βάραιναν αποκλειστικά τους μη έχοντες, και βελτίωση των παραμέτρων ανάλογα με την επιτυχία των στόχων.

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, κάθε ρητορική και ειδικά από αριστερές δυνάμεις, δεν είναι τίποτε άλλο από, αθέλητα, βοήθεια στις δυνάμεις εκείνες που το μόνο που θέλουν είναι η πτώση της Κυβέρνησης, ώστε να υλοποιηθεί το σενάριο της αριστερής παρένθεσης.

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, όλοι πρέπει να σταθούμε στο πλευρό της Κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα στον τιτάνιο αγώνα που δίνουν. Είναι θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού και συγχρόνως απόφασή μας.

Κάθε άλλη θέση, όσο ευγενή και αν είναι τα συναισθήματα, στην πράξη οδηγούν στην αποσταθεροποίηση της Κυβέρνησης και στην υλοποίηση των πραξικοπηματικών σχεδίων των γνωστών ευρωπαϊκών κύκλων  και των εδώ εκφραστών τους.

Η ενότητά μας και όχι η επίκληση θέσεων  ιδεολογικής  καθαρότητας πρέπει να είναι η απάντησή μας. Το χρωστάμε στο λαό μας που προσβλέπει σε μας για ένα καλύτερο αύριο.

Προηγούμενο άρθρο1η πανηγυρική συναυλία της Φιλαρμονικής Εταιρείας Βόνιτσας
Επόμενο άρθροΠραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η Γιορτή Ριγανάδας στην Καρυά