Αρχική Ειδήσεις Θωμάς Καββαδάς στον Prisma 91,6: Ο δρόμος της Λαγκάδας πρέπει να μείνει...

Θωμάς Καββαδάς στον Prisma 91,6: Ο δρόμος της Λαγκάδας πρέπει να μείνει κλειστός

0
thomas kavvadas

thomas kavvadas

Ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ Θωμάς Καββαδάς μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο για θέματα τοπικής επικαιρότητας.

Με αφορμή την κριτική που έκανε στο δημοτικό συμβούλιο για τις ανακοινώσεις του Δήμου, ΑΝΕΛ, καθώς και του Βουλευτή Θανάση Καββαδά για το ζήτημα του γιατρού στον Κάλαμο, είπε ότι ο βουλευτής έχει προχωρήσει σε μια βιομηχανία ανακοινώσεων, λες και αυτό που κάνει δεν το κάνει γιατί πρέπει, αλλά για να προβληθεί και αυτό πρέπει να σταματήσει.
Μια συνάντηση στους διαδρόμους της βουλής για ένα θέμα, δεν σημαίνει επανειλημμένες συσκέψεις για το θέμα, καθώς είναι υποχρεωμένος να το κάνει.
Στην περίπτωση του γιατρού βλέπουμε, να ενεργεί ο Βουλευτής, οι ΑΝΕΛ, και μαλώνουνε και ειρωνεύονται στις πλάτες αυτών που δεν έχουν γιατρό.
Πρόκειται για μια μεσοβέζικη λύση, καθώς έφεραν ένα στρατιώτη που είναι γιατρός, ωστόσο ο κόσμος εκεί θέλει καλύτερη μεταχείριση.

Για τον δρόμο της Λαγκάδας ανέφερε ότι από το Καλοκαίρι είχαν ενημερώσει τον δήμο ότι περνούσαν αυτοκίνητα και ο δρόμος έπρεπε να κλείσει. Την επόμενη μέρα εκτός από την σήμανση έκλεισε ο δρόμος, καθώς η Λαγκάδα είναι πολύ επικίνδυνη.
Στον συγκεκριμένο δρόμο δεν έχει γίνει τίποτα για την επικινδυνότητα και τα βράχια που κρέμονται από επάνω από τον δρόμο.
Μάλιστα με πρωτοβουλία του Δημάρχου όλοι οι επικεφαλείς θα επισκεφτούν με τα πόδια την Λαγκάδα μέσα στην εβδομάδα, ωστόσο ήταν κατηγορηματικός ότι δεν πρέπει να ανοίξει ο δρόμος.
Η ευθύνη ωστόσο είναι την κυβέρνησης που δεν έβγαλε χρηματοδότηση για να γίνει μελέτη και αποκατάσταση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνει έστω και ένας τραυματισμός.
Όσον αφορά την αναφορά του δημάρχου και την επίσημη πιστοποίηση του ΙΓΜΕ για το αν επισκευάζεται ο δρόμος, ανέφερε ότι δεν μπορούμε να βασιζόμαστε σε εκτιμήσεις ιδιωτών που να λένε ότι δεν επισκευάζεται ο δρόμος.
Εάν ωστόσο ήρθε τον περασμένο Οκτώβρη η γνωμάτευση, θα έπρεπε να γίνουν διαδικασίες ώστε να γίνει η μελέτη και να γίνει η χρηματοδότηση, με τον Δήμο να έχει ευθύνη για αυτό. Το καλοκαίρι ο δρόμος θα είναι κλειστός, ωστόσο υπάρχει εναλλακτική μέσω Καλάμου που καταλήγει κοντά στον Άγιο Νικήτα.

Όσον αφορά το πρόσφατο ψήφισμα του ισολογισμού του 2014 που ψήφισε η Δημοτική Αρχή, ενώ είχε καταψηφίσει τον Προϋπολογισμό, ανέφερε ότι βεβαίως και έπρεπε να τον ψηφίσει για να έχει συνέχεια ο Δήμος και το κατανοούμε αυτό, όμως θα έπρεπε να αναφέρει τον λόγο που δεν τον είχε ψηφίσει το 2014.
Η θέση της ΛΑΣΥ είναι πολιτική. Δεν κρίνουμε το έργο των εργαζομένων στις οικονομικές υπηρεσίες που μοχθούν με κόπο και ελλείψεις για αυτό. Όταν ο μισός προϋπολογισμός είναι ανταποδοτικά είναι βαθειά πολιτικό το ζήτημα.
Δεν είναι δυνατόν οι Δήμοι να λειτουργούν με την μορφή επιχείρησης, καθώς αυτή η πολιτική είναι προέκταση των ισολογισμών του κράτους που επιβάλει η Τρόικα.
Η λογική μας είναι ότι οι προϋπολογισμοί καταρτούνται με βάση τις ανάγκες του κόσμου.
Θα πρέπει το κράτος να χρηματοδοτεί τους Δήμους, δεν μπορείς να του ζητάς να κάνει έργα με ιδιωτικούς πόρους. Αυτό είναι επιχείρηση και τότε ο Δήμος αναγκάζεται από την μία να απολύει προσωπικό και να χαρατσώνει τον κόσμο.
Όσον αφορά τον ισχυρισμό του Δημάρχου ότι αρχίζουν και πληρώνουν όσοι φέσωναν τον Δήμο, ανέφερε ότι όταν φτωχοποιείται ο κόσμος αυτά τα προβλήματα είναι αναμενόμενα.
Οι μεγάλο-οφειλέτες είναι λίγοι και πρέπει να εισπράξει τα χρήματα, τους γνωρίζουμε και είναι ελάχιστοι, ανέφερε.
Η μεγάλη μερίδα των χρεών και αυτό είναι από τον κόσμο και αυτό θα μεγαλώνει.

Για το ζήτημα της υδροδότησης του νησιού και το ενδεχόμενο λύσης μέσω ΕΥΔΑΠ, ανέφερε ότι το γεγονός πως υπάρχει ένα παλιό δίκτυο, δεν θα πει ότι δεν χρηματοδοτούνται τέτοια έργα, πρέπει να τα ξεπουλάμε σε ιδιώτες.

Επίσης ανέφερε ότι πολλά προγράμματα χρηματοδοτούνται από ΕΣΠΑ, που δεν έχουν σχέση με τα λαϊκά προβλήματα, λέγοντας ότι αν θέλουμε να βάλουμε αυτό το έργο στο ΕΣΠΑ, όπως τόσα άλλα πολιτιστικά κτλ, δεν μπορούμε. Εκεί είναι η ουσία όλη, ότι θέλουν άλλα πράγματα να κάνουν και όχι να ρίχνουν χρήματα στα λαϊκά προβλήματα.

Για την ζεύξη και την τοποθέτηση της Δημοτικής αρχής ότι στο νέο έργο όταν θα γίνει δεν θα υπάρχουν διόδια, είπε ότι η σωστή τοποθέτηση του θέματος αρχικά έχει να κάνει με το να αποσυμφορηθεί η πόλη και αυτό θα το βοηθήσει μόνο η ζεύξη.
Εμείς ωστόσο δεν θέλουμε ένα έργο που να χαρατσώνει ξανά τον κόσμο, εμείς το θέλουμε το έργο, είτε εναέρια είτε υπόγεια, με προτίμηση την εναέρια σαν παράταξη, για λόγους καλαισθησίας και αυτή την άποψη εκφράσαμε, αλλά να γίνει με καθαρά δημόσιο χαρακτήρα.
Ο Δήμαρχος έχει μια άποψη που δεν ξέρω αν μπορεί να λειτουργήσει, καθώς έχει πει ότι θα το φτιάξουμε το έργο, θα το φτιάξει ιδιώτης και θα το πληρώνουμε σαν Δημόσιο κάθε χρόνο μέχρι να αποπληρωθεί και να πάρει και το νόμιμο κέρδος, λέγοντας ότι αυτό είναι μια άλλη μορφή ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εκφράζοντας παράλληλα τις επιφυλάξεις του για το ενδεχόμενο επιβολής διοδίων.

Τέλος αναφερόμενος στην αντιπαράθεση της Εύας Κατωπόδη με τον Δήμαρχο για τον τρόπο που χειρίστηκε επικοινωνιακά την πρόσκληση καθώς και ανακήρυξη σε επίτιμο δημότη του Προέδρου της Δημοκρατίας, ανέφερε ότι η παράταξη του αποχώρησε για να διευκολύνει την απόλυτη πλειοψηφία, ενώ παράλληλα είπε ότι στην ανακοίνωση δεν έπρεπε να γραφτεί η ομόφωνη απόφαση, καθώς προκαταβάλει την όποια απόφαση, από την άλλη μεριά ωστόσο δεν είναι σωστό να λες ότι εξαρτάται η ψήφος μου με το αν ζητήσει συγνώμη ο Δήμαρχος, καθώς με αυτό άλλα πράγματα ήθελε να πει και να κάνει.
Δεν εξαρτάται η ψήφος σου στο αν θα γίνει επίτιμος δημότης ο πρόεδρος της Δημοκρατίας με το να ζητήσει συγνώμη ο Δήμαρχος.

Τέλος σχολιάζοντας τον ρόλο των ΜΜΕ και η κριτική που έχει γίνει κατά καιρούς και το κατά πόσο καταγράφεται και παρουσιάζεται αντικειμενικά η ενημέρωση, είπε ότι αμερόληπτη κριτική δεν μπορεί να υπάρξει, καθώς όλοι εκφράζουν μικροσυμφέροντα. Για την παράταξη τους ο τύπος θα κριθεί στο κατά πόσο κοντράρεται με την κάθε αρχή αν έχει στο στόχαστρο του τα λαϊκά προβλήματα και όχι για κανένα άλλο λόγο.

Πηγή: Lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθρο19η αγωνιστική Β΄ ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας
Επόμενο άρθροΑποκριάτικος χορός του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λευκάδας