Αρχική Top Stories Θωμάς Καββαδάς: Υπάρχουν ευθύνες για την πτώση του δρόμου της Απόλπαινας

Θωμάς Καββαδάς: Υπάρχουν ευθύνες για την πτώση του δρόμου της Απόλπαινας

0

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θωμάς Καββαδάς, σχολίασε την τρέχουσα επικαιρότητα στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6.

Όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το οδικό δίκτυο, ανέφερε ότι δυστυχώς δεν υπάρχει πρόληψη για μερικά πράγματα, καθώς κάθε φορά γίνονται φυσικά φαινόμενα και είναι κάτι που το γνωρίζουμε.

Μάλιστα ανέφερε ότι τα κονδύλια τα οποία διαθέτουμε στον προϋπολογισμό του δήμου για τα ζητήματα προστασίας από φυσικά φαινόμενα είναι ελάχιστα, υποστηρίζοντας ότι σε μερικά ζητήματα η πρόληψη πρέπει να είναι μέρος της πολιτικής μας και στην Λευκάδα αυτό δεν συμβαίνει.

Φέρνοντας για παράδειγμα το ιστορικό κέντρο της Λευκάδας και στον κίνδυνο των μεγάλων πυρκαγιών, είπε ότι δεν παίρνουμε κανένα μέτρο, τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα, καθώς δεν διδαχτήκαμε τίποτα από την πρόσφατη καταστροφική φωτιά.

Για τον δρόμο της Απόλπαινας και τις πρόσφατες κατολισθήσεις, ο ίδιος έκανε λόγο για ευθύνες, καθώς μπορεί το νταμάρι να ήταν ιδιωτικός χώρος και έγινε εκμετάλλευση, αλλά σημείωσε ότι κάποια στιγμή θα έπρεπε να γίνει και αποκατάσταση.

Αυτή είναι μια πληγή στο νησί μας που δεν έχει αποκατασταθεί, προσπάθησε η φύση, αλλά δεν την αφήσαμε, ανέφερε.

«Πλέον πρέπει να αποκατασταθεί, όχι μόνο για λόγους αισθητικής, αλλά γιατί κινδυνεύουν οι επικείμενες περιουσίες, ωστόσο κάποιοι έφτιαξαν τα σπίτια τους επάνω σε αυτό, καθώς κάποιοι τους έδωσαν άδεια για να το φτιάξουν.»

Μάλιστα ο κύριος Καββαδάς εξέφρασε την αντίθεση του στα φαραωνικά έργα, λέγοντας ότι δεν είναι λογικό όταν γίνεται κάποιο φυσικό φαινόμενο να καλείς εκπρόσωπο ιδιωτικής εταιρείας να το ελέγξει, καθώς η ίδια έχει συμφέροντα και καλά κάνει, ωστόσο τα θεσμοθετημένα όργανα είναι αρμόδια για να το ελέγξουν.

Όπως είπε ακούει με προσοχή και τις αντικρουόμενες απόψεις για την εύκολη λύση, ώστε να μην κλείσει ο δρόμος και καταστραφεί το τουριστικό μας προϊόν, λέγοντας ότι αυτό είναι εφικτό, καθώς μηχανικοί εκτιμούν ότι μπορεί άμεσα να δοθεί κάποιο αποτέλεσμα και πρέπει να εξεταστεί και το ενδεχόμενο κάποιας παρέμβασης που θα δώσει με ασφάλεια τον δρόμο.

Αναφερόμενος  στην ενδεχόμενη νέα ζεύξη του νησιού με διόδια, είπε ότι αυτά θα είναι καταστροφικά, καθώς όπως είπε εάν δεν μπορεί το κράτος να συντηρήσει τους δρόμους ενός μικρού νησιού τότε πάμε αλλού.

Απαντώντας στις επισημάνσεις τη δημοτικής αρχής, ότι δεν υπάρχουν οι πόροι για να συντηρηθεί το αγροτικό δίκτυο, είπε ότι η δημοτική αρχή αυτό που κάνει είναι να παρουσιάζει όλες τις παθογένειες των προηγούμενων δημοτικών αρχών και δέχεται a priori την πολιτική της κυβέρνησης.

“Δεν μπορείς να λες ότι θέλεις να διατηρήσεις τον δημόσιο χαρακτήρα σε ορισμένα πράγματα και από την άλλη να λειτουργείς στην βάση της ανταποδοτικότητας, άρα πρέπει να αντισταθείς. Τότε στην ουσία ιδιωτικοποιείς όλα όσα λες με την δημοτική αρχή σε ουσιαστικά ζητήματα να έχει την ίδια πολιτική με τις προηγούμενες”.

Στο ερώτημα αν όλες οι παθογένειες χρόνων πρέπει να λυθούν από αυτή την δημοτική αρχή, είπε ότι δεν περιμένουν αυτό, ωστόσο έφερε ένα παράδειγμα που ειπώθηκε και στο δημοτικό συμβούλιο με την παρέλαση της 25ης Μαρτίου την οποία όπως είπε τις διέλυαν όταν ήταν στην αντιπολίτευση και σήμερα δεν κάνουν τίποτα διαφορετικό, καθώς δεν έχει αλλάξει τίποτα, λέγοντας ότι η δημοτική αρχή δηλώνει ότι είναι διαχειριστές μιας κατάστασης.

«Η λογική τους είναι απλά της διαχείρισης χωρίς καμία αντίσταση. Δεν ζητάμε πολλά από την δημοτική αρχή, απλά να μετράει την προκοπή και ανάπτυξη ενός τόπου, όχι με το πώς προχωράει η επιχειρηματικότητα, αλλά η ζωή των απλών ανθρώπων”.

Ο κύριος Καββαδάς ανέπτυξε και μια άλλη σειρά επιχειρημάτων σε θέματα τουρισμού του νησιού, ενώ στο ενδεχόμενο να είναι και πάλι υποψήφιος εξέφρασε την θετική του πρόθεση ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί όπως είπε από την βούληση του κόμματος.

Πηγή: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΤο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Φωτογραφικού Συλλόγου Λευκάδας “ΦΩΤΟ.κύτταρο”
Επόμενο άρθρο70 εκατ. ευρώ στους ΟΤΑ για την αναβάθμιση των δημοτικών Παιδικών Χαρών