Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Τι είναι το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λευκάδας

Τι είναι το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λευκάδας

0

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λευκάδας είναι δομή που σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,  χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020 και εποπτεύεται από το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού.

Το Κέντρο Κοινότητας είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την κοινωνική υπηρεσία κάθε Δήμου. Στόχο έχει την υποστήριξη ομάδων του πληθυσμού που πλήττονται ή απειλούνται από την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό μέσω ενός πλέγματος παροχής κοινωνικών υπηρεσιών. Ο πολίτης  πληροφορείται ή/και παραπέμπεται στα προγράμματα πρόνοιας και κοινωνικής ένταξης που υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο όπως το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους απόρους, κοινωνικές δομές και υπηρεσίες όπως Βοήθεια στο σπίτι, Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων κ.α.

Η δομή υποστηρίζει τους πολίτες για την ένταξή τους στα προαναφερόμενα προγράμματα με ιδιαίτερη έμφαση στην ορθή συμπλήρωση των αιτήσεων και της συλλογής απαραίτητων συνοδευτικών εγγράφων και δικαιολογητικών. Επιπλέον, συνεργάζεται και παραπέμπει τα αιτήματα σε άλλες δομές και υπηρεσίες με στόχο την παροχή υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και την διασφάλιση της κοινωνικής ένταξης των ωφελουμένων.

Το Κέντρο Κοινότητας στεγάζεται στο Δημαρχείο επί της οδού Αντ. Τζεβελέκη και Υποσμ. Αθ. Κατωπόδη (Διοικητήριο Λευκάδας) 1ος όροφος (έναντι Πρόνοιας)  και στελεχώνεται από δύο Κοινωνικούς Λειτουργούς.

Όσοι επιθυμούν να εγγραφούν στο Μητρώο Ωφελουμένων μπορούν να επισκεφθούν το γραφείο έχοντας μαζί το ΑΜΚΑ τους.

 Ωράριο Λειτουργίας : Δευτέρα-Παρασκευή 7:30 π.μ.-15:30 μμ.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο : 2645360524

E-mail: kentrokoinotitas@lefkada.gov.gr

Προηγούμενο άρθροΟ Δήμος Λευκάδας συγχαίρει τον πρωταθλητή Τηλυκράτη
Επόμενο άρθροΕορταστικό ωράριο καταστημάτων και S/M κατά την πασχαλινή περίοδο