Αρχική Ειδήσεις Αθλητισμός Τηλυκράτης-Πανλευκάδιος 1-0

Τηλυκράτης-Πανλευκάδιος 1-0

0

DSCN3219

Ένα γκολ που ήρθε ύστερα από ωραίο σουτ του Καταγή Γιώργου στο 37΄ λεπτο, ήταν αρκετό για να κρίνει το ντέρμπυ των πρωτοπόρων και της Λευκάδας στην α΄ κατηγορία της ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας, που διεξήχθει παρουσία πάνω από 1500 θεατές.

Οι “κυανέρυθροι” ξεκίνησαν πιο δυνατά το παιχνίδι και πίεσαν τους αντιπάλους τους με αποτέλεσμα στο 8΄ λεπτό, ένα λάθος της άμυνας του Πανλευκάδιου, προσπάθησε να το εκματαλλευτεί ο Ορφανός, αλλά ο Τριάντος, έδιωξε εύκολα πάνω από τη γραμμή.

Από το 10΄λεπτό και για το επόμενο 20λεπτο, ο Πανλευκάδιος, πήρε την μπάλα στην κατοχή του, πήρε πρωτοβουλίες και έχασε ευκαιριές να μπει αυτός μπροστά στο σκορ. Στο 18΄ ο Κούσης, βγαίνει τετ α τετ, αλλά κάνει λάθος επιλογή. Στη συνέχεια της φάσης, γίνεται σέντρα από δεξιά, ο Κολοβός πιάνει με δυσκολία μια κεφαλιά, ο Σκιαδάς απεκρούει δύσκολα, ο Κούσης πετάγεται παίρνει το ριμπάουντ, αλλά κάνει κακό τελείωμα.

Στο αμέσως επόμενο λεπτο, πάλι ο Πανλευκάδιος στο προσκήνιο κέρδισε ένα κόρνερ, ο Κοκκόλη το εκτελεί με τον Τριάντο να υποδέχεται τη μπάλα, αλλά να μην κάνει καλή κεφαλιά.

Η απάντηση του Τηλυκράτη, ήρθε με τον Μακρυγιάννη, που από αριστερα που αγωνίζονταν, δεν έκανε καλό τελείωμα προς το 25΄ λεπτό, ενώ, όταν ο Τηλυκράτης είχε πάρει μέτρα στο γήπεδο, ο Δημουλιάς στο 33΄ λεπτό προσπάθησε να απειλήσει από μακριά.

DSCN3206-938x535

Λίγο αργότερα ήρθε η φάση που έκρινε την ιστορία του παιχνδιού. Συγκεκριμένα στο 36΄ λεπτό ο Τηκράτης, έχει κερδίσει ένα κόρνερ. Δημουλιάς και Καταγής Γιώργος, συνδυάζονται ωραία, αλλά ο τελευταίος προσπάθησε έξυπνα να νικήσει τον Μπάμπη χωρίς να τα καταφέρει. Στη συνέχεια, ο Δημουλιάς εκτελεί κόρνερ, ο Μπάμπης μαζεύει άνετα, προσπαθεί να παίξει γρήγορα με τα χέρια, η μπάλα φτάνει στον Καταγή Γιώργο, που με ωραίο σουτ διαμορφώνει το 1-0.

Στην επανάληψη ο Πανλευκάδιος ξεκίνησε με ένα σουτ του Φλούδα στο 48΄ άουτ και σε όλη την διάρκειά του πίεσε για την ισοφάριση, χωρίς όμως να χάσει τη μεγάλη φάση. Ο Τηλυκράτης, από την άλλη από ένα σημείο και ύστερα και με τις αλλαγές που έγιναν προσπάθησε να διαφυλάξει το πολύτιμο υπέρ του αποτέλεσμα και τα κατάφερε.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο οι προσπάθειες των ποδοσφαιροστών γίνονταν πιο δύσκολα, αφού οι καιρικές συνθήκες ήταν τέτοιες που ήταν δύσκολο να παιχτεί ποδόσφαιρο. Είχε ισχυρό αέρα, που πέταξε όλες τις πινακίδες του Σταδίου και βροχή που ανάγκασε τον κόσμο να μη μείνει μέχρι το τέλος.

Διαιτητής: Αλεξανδρόπουλος – Βοηθοί: Φραγκούλης Π.-Τσόγκας

Τηλυκράτης Λευκάδας (Άγγελος Μπέκας): Σκιαδάς, Σκαμνέλος, Καταγής Λ., Ιασωνίδης, Καταγής Σ., Μακρυγιάννης (52΄Μπουρδούβαλης), Κτενάς, Καταγής Γ., Δημουλιάς, Ορφανός (84΄Σιδέρης), Γεωργάκης Ι. (69΄Περιστέρης)

Πανλευκάδιος (Γιώργος Κατηφόρης): Μπάμπης, Τσελάι (84΄Στεριώτης), Κοκόλης, Βλάχος, Τριάντος, Φλούδας, Κοκόλης Χ.Ζ., Μπαλή, Κολοβός (84΄Γουριώτης), Χασακής (77΄Σταματέλος), Κούσης.

Πηγή: lefkadasportnews.gr

DSCN3188

Προηγούμενο άρθροΠαγκόσμια Ημέρα Ποίησης: Ένα ποίημα για τους πρόσφυγες
Επόμενο άρθροΠρόσκληση της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών στην ετήσια Απολογιστική ΓΣ