Αρχική Ειδήσεις To θέμα του Νοσοκομείου στο Δημοτικό Συμβούλιο- Ευθύνες στον Ιατρικό Σύλλογο από...

To θέμα του Νοσοκομείου στο Δημοτικό Συμβούλιο- Ευθύνες στον Ιατρικό Σύλλογο από τον Στάθη Βλάχο

0

dimotiko-symv

Το θέμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας συζητήθηκε στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο (Δευτέρα 26-03-2015) με τον Δήμαρχο Λευκάδας Κωνσταντίνο Δρακονταειδή να ενημερώνει για τις πρόσφατες επαφές που είχε στην Αθήνα στο Υπουργείο Υγείας μαζί με τον Βουλευτή Λευκάδας Κώστα Γρηγόρη και τον Αντιπεριφερειάρχη Θοδωρή Χαλικιά.

Σύμφωνα με τον κύριο Δρακονταειδή το πρώτο θετικό στοιχείο από την συνάντηση αυτή είναι η δέσμευση του Υπουργού, ότι η αντιμετώπιση των θεμάτων υγείας έχουν να κάνουν με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και όχι με εμβαλωματικές λύσεις.

Ωστόσο ο Υπουργός ανέφερε ότι για να προσληφθεί μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, απαιτείται πάνω από ένας χρόνος.
Ο δήμαρχος εξήγησε πως θα αντιμετωπιστεί άμεσα το, εκτιμώντας ότι με τις εμβαλωματικές αυτές λύσεις το νοσοκομείο θα μπορέσει να λειτουργήσει, ανέφερε ότι δέσμευση του Υπουργείου είναι να μην κλείσει κανένα Κέντρο Υγείας, ενώ με τις δράσεις οι οποίες δρομολογούνται θα καλύπτονται και οι εφημερίες.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Βασίλης Αραβανής, ο οποίος απευθυνόμενος στον Δήμαρχο, ανέφερε ότι δεν είναι υποχρεωμένο το Δημοτικό Συμβούλιο να ακούει συνεχώς τι κινήσεις έχει κάνει ανά μέρα ή ώρα, αλλά το αποτέλεσμα, ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο στα πλαίσια της αναβάθμισης του να μπορεί να πάρει σημαντικές αποφάσεις.

«Το να ακούμε συνεχώς με ποιόν φάγατε και τι ήπιατε δεν έχει νόημα», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι και αν θέλετε βάλτε μας σε μια λογική για να δούμε που μπορούμε να βοηθήσουμε.
Απευθυνόμενος δε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τον κύριο Γιωργάκη, του ζήτησε να δει το θέμα για να μην απεραντολογούν συνεχώς στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου ανταπάντησε ότι αν θέλετε να λειτουργεί το Δημοτικό Συμβούλιο σωστά θα πρέπει να εφαρμόζεται ο κανονισμός και να μην σχολιάζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς δεν θέλει να μπαίνει ο ίδιος σε δύσκολη θέση με το να διακόπτει. «Τον χωροφύλακα δεν μπορώ να τον κάνω ανέφερε χαρακτηριστικά.»

Κλείνοντας το θέμα ο Δήμαρχος Κώστας Δρακονταειδής, ανέφερε ότι μέσα σε πέντε λεπτά δεν είπε ούτε που έφαγε, ούτε που ήπιε καφέ, αλλά τι συνομίλησε με τον Υπουργό, θεωρώντας υποχρέωση να ενημερώσουν το Δημοτικό Συμβούλιο, αν τώρα αυτά που λέμε δεν αρέσουν αυτό είναι άλλο θέμα.

«Εμείς δεν είμαστε Υπουργείο Υγείας εδώ, εμείς διεκδικούμε, δεν μπορεί κάθε φορά όταν μιλάει κάποιος να θέλει κάποιος να του απαντήσει, πρέπει να τελειώνει, καθώς στην διαδικασία των ανακοινώσεων δεν ανοίγει διάλογος και συζήτηση.»

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Αντιδημάρχου Στάθη Βλάχου, ο οποίος και εξέφρασε την αγωνία του για την κατάσταση του Γενικού Νοσοκομείου, λέγοντας ότι ως εκλεγμένος νιώθει ντροπή για την κατάσταση του, ενώ είπε ότι θα μπορούσαν οι φορείς, ανάμεσα τους και ο Δήμος Λευκάδας, να είχαν προβλέψει και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα πολύ νωρίτερα.
Επίσης επέρριψε ευθύνες στον Ιατρικό Σύλλογο Λευκάδας λέγοντας ότι είναι τρομακτική η ευθύνη του στο κλείσιμο του Νοσοκομείου, καθώς θα μπορούσε να στείλει Παθολόγο και να δώσει μια πρόχειρη λύση στην κατάντια του.

vlaxos-ds

Ο ίδιος μάλιστα αναφέρθηκε και σε προσωπικό περιστατικό δικού του ανθρώπου που για μια ενδοφλέβια πρέπει να πάει στα Γιάννενα, εκφράζοντας την άποψη πως ένα νησί με 21.000 κατοίκους δεν του αρμόζει αυτή η συμπεριφορά, θεωρώντας ότι θα έπρεπε να έχουν διασφαλιστεί τα στοιχειώδη, παράλληλα καταγγέλλοντας όλους τους θεσμούς που αδράνησαν και δεν μπορούν πλέον αποτελεσματικά να λύσουν το πρόβλημα, λέγοντας ότι είναι πολύ σημαντικό θέμα να ανοίξει η Παθολογική Κλινική.

Πηγή: lefkadatoday.gr

 

Προηγούμενο άρθροΟ Πήγασος συγχαίρει τη Νίκη Λευκάδας για την άνοδο στην Α1
Επόμενο άρθροΣωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας: Διήμερο στειρώσεων σε συνεργασία με την Animal Action